Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

CIC si dreptul la cresa de stat

TatianaG

Recommended Posts

Buna ziua!

As vrea sa stiu daca exista vreo reglementare a Ministerului Educatiei, cum ca, copiii mamelor aflate in CIC n-au dreptul la cresa de stat? Adica, trebuie neaparat sa renunti la CIC si sa te intorci la servici?

Am fost sa ma interesez la o cresa de stat si printre primele intrebari a fost daca lucrez sau daca vreau sa ma intorc la servici imediat dupa ce o dau pe fetita la cresa. Pentru ca altfel, n-o pot primi, dar...imi pot face o favoare. Vreau s-o obisnuiesc din timp in colectivitate, sa-si formeze imunitatea si daca se imbolnaveste sa pot sta cu ea acasa. Dupa ce ma voi intoarce la servici, va fi mai greu sa stau in concediu medical.

Si nu vreau sa mi se faca o "favoare", daca exista acest drept.

Va multumesc anticipat!

[mamica] Tatiana id="red"> si [copil] Cid="red">lid="orange">aid="limegreen">rid="blue">a id="purple">Mid="purple">aid="blue">rid="orange">iid="limegreen">aid="red">id="Comic Sans MS"> (31 ian 2004)

[foto] Album nr.1 Clara Album nr.2 Clara Album nr.3 Clara[foto]Album grup 1 Album grup 2

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Tatiana, ceva nu e Ok in intelegerea ta. Au dreptate si este logic. CIC reprezinta banii la care ai dreptul in cazul in care nu mergi la serviciu, deci in loc de salariu motivul fiind acela ca stai cu copilul acasa. Daca merge la cresa nu mai stai cu el pt ca este la cresa, daca nu stai cu el inseamna ca mergi la serviciu si in acest caz nu mai este vorba de CIC. Simplu, nu?

Marius Pernes

home page - www.marius.rdsor.ro

Mersi, Marius.

Asa-i cum spui, dar e nevoie de cel putin doua-trei luni sa se acomodeze. Si sunt copii care nu se pot acomoda, din diverse motive. Mi-au povestit chiar educatoare, ca aveau copii care plangeau de durere zile in sir, ca nu sunt cu mamica lor (poate si din cauza rasfatului) si parintii n-au avut ce face, trebuiau sa-i mai tina acasa. In ideea asta am vrut sa stiu.

Majoritatea angajatorilor nu vad cu ochi buni concediile medicale repetate sau oscilarile de genul vin la servici - ma intorc in CIC, deci trebuie sa stau o perioada de proba cu "favoruri" - CIC si cresa.

[mamica] Tatiana id="red"> si [copil] Cid="red">lid="orange">aid="limegreen">rid="blue">a id="purple">Mid="purple">aid="blue">rid="orange">iid="limegreen">aid="red">id="Comic Sans MS"> (31 ian 2004)

[foto] Album nr.1 Clara Album nr.2 Clara Album nr.3 Clara[foto]Album grup 1 Album grup 2

Nu exista legal astfel de favoruri. Iti sugerez sa incerci cu o bona pt inceput pt a te detasa treptat de copil si astfel sa va puteti obisnui usor usor si cu despratirile temporare. E doar o idee.

Marius Pernes

home page - www.marius.rdsor.ro

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...