alinam Publicat Mai 12, 2005 Raport Distribuie Publicat Mai 12, 2005 Astazi mai in gluma mai in serios shefa mea cea mare mi-a spus ca nu ma lasa sa stau 2 ani acasa, ca ma cheama mai devreme la munca ... eu nu as vrea sa vin. in cazul asta ce imi poate face???? restructureaza postul? ma da afara? ma muta in alta parte ???adika alt departament ...........legea ce spune??? eu stiam ca nu au voie sa faca asta voi ce stiti? Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Androix Postat Mai 12, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 12, 2005 Pai in timpul celor doi ani de CIC contractul de munca este suspendat si nu iti pot face nimic. Dar daca ti-a zis asta trebuie sa fii pregatita pentru cand te intorci si sa te astepti la orice. Chiar si sa fii data afara mai pe fata sau mai subtil. Eu ma pregatesc sa stau acasa cu bebe din mai multe motive cel mai important fiind salariul la fel de mic sau de mare ca si indemnizatia. Dar nu ma astept sa imi pastreze cineva postul timp de 2 ani. Pana la urma este de inteles. Andreea [gravi] 39 sapt. Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ancuzza Postat Mai 12, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 12, 2005 nu poate sa-ti faca chiar nimic! teoretic... acu depinde de sefa... ca am vazut cazuri gramada unde patronul face ce vrea iar salariatul accepta. poate, desigur, sa dea in judecata firma si sa mai si castige....dar sunt cam putin care o fac...iti dai seama, bietul salariat, ce viata o sa aiba dupa in firma aia! oricum, sefa ta poate sa angajeze in locul tau pe altcineva, cu contract de munca pe perioada determinata. http://community.webshots.com/user/ancuzza Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
slippers76 Postat Mai 12, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 12, 2005 Doi ani de zile nu se poate intampla nimic. Dar cand te intorci, s-ar putea sa gasesti locul de munca restructurat (respectiv postul desfiintat). Pe postul tau nu se poate angaja alta persoana decat cu contract pe perioada determinata. In cazul asta, s-ar putea sa trebuiasca sa intri in somaj. Se practica metoda asta pe scara destul de larga, din pacate. Cred totusi ca ar trebui sa stii in ce ape te scalzi inainte de a intra in concediu. Bafta![duel] mama Mirunei Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alinam Postat Mai 12, 2005 Autor Raport Distribuie Postat Mai 12, 2005 Ancuzza merci pt raspuns ..... sa mai clarific ceva: lucrez la "stat" ... in 2 ani se pare ca se privatizeaza societatea, dar deocamdata lucrez la stat, nu imi convine sa vin la munca in astia 2 ani pt ca am salariul mai mic decat cic si in plus nu am cu cine sa las bebele ...... nu mi se pare normal sa nu ma lase 2 ani in conditiile in care 99% din doamnele de aici stau acasa 2 ani.... a chemat pe cineva la munca, intr-adevar dar ca sa o puna shefa...... Andreea pe alta parte mi se pare normal sa ma lase doi ani avand in vedere ca eu de cand m-am angajat am tot ajutat in diverse birouri unde erau doamne in cic .... acum e randul meu, ca ma pot astepta la orice la intoarcere asa e ...... speram ca legal nu au voie sa ma mute ... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Mai 12, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 12, 2005 Fii linistita nu au ce sa-ti faca. Poti sa stai pana copilul va implini 2 ani, daca doresti desigur, ramane strict la latitudinea ta. Marius Pernes home page - www.marius.rdsor.ro Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mandyksch Postat Mai 12, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 12, 2005 In mod normal este dreptul tau sa stai doi ani acasa.Asa prevede legea, dar surprize pot sa apara. La noi majoritatea colegelor s-au intors dupa aproximativ un an ( maternitate + CIC-ul doar partial). Acum vorbesc de fetele care lucreaza la birouri caci suntem relativi putini la TESA si se simte cand lipseste un om. Pe femeile din fabrica le-au reangajat si dupa doi ani de stat acasa. Seful meu direct este chiar Directorul General si i-am spus din timp ca sunt insarcinata (de fapt subtil am vrut sa-i dau de inteles ca de acum incolo nu va putea conta pe mine non-stop cand vrea el, ca o sa mai iau si eu zile libere sa ma duc sa-mi fac analize si controale).M-a felicitat, m-a intrebat cum ma simt si la un moment dat s-a lasat pe spate in scaun , si mi-a zis"bine, bine pleci, dar cand te intorci?" . Nu era nervos dar cred ca abia atunci a realizat ca persoana care era tot timpul la dispozitia fabricii nu o sa mai fie o perioada de timp.... Asta e. Eu am noroc cu mama mea care a fost asistenta sefa la Nou Nascuti in spitalul de la noi din oras, asa ca bebele va avea cu cine sa stea. Eu o sa nasc probabil la inceputul lunii noiembrie dar nu ma gandesc sa ma intorc la lucru mai devreme de august 2006. Mandy[gravi]14+ Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alinam Postat Mai 13, 2005 Autor Raport Distribuie Postat Mai 13, 2005 va multumesc pentru lamuriri, orikum am de gand sa stau doi ani acasa indiferent ce se intampla dupa..... daca ei considera ca e cazul sa se debaraseze de mine foarte bine, am ajuns la concluzia ca orikum e mai important bebe ..... si dupa 2 ani vad eu ce fak ca nu sunt nici chioara , nici proasta nici ......... hihihi modesta. e adevarat ca m-am invatat cu programul de 8 ore de munca la stat, e comod si plakut .... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.