Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

Salut.

Sunt mamica necajita a unui baietel de 2 ani si 4 luni care frecventeaza cresa din ianuarie si care acum are Giardia. Am depistat-o azi, in urma unei coproculturi. Prima facuta in ultimul timp. Am fost la medic, ne-a recomandat Zentel si Liv52. Insa mi-e frica... daca sunt prea toxice pentru el (nu Liv-ul...)? Ce alte alternative am?

Va rog, daca ati trecut prin asa ceva, scrieti-mi ce ati facut. Multumesc din suflet.

Nicoleta.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu am un baietel de aproape 11 luni caruia i-am descoperit giardia de pe la 8 luni. Am facut tratament cu Zentel de 3 ori pana acum aproximativ la 3 saptamani interval si la ultimele analize nu a mai iesit nimic in scaun. Concomitent am facut toata familia tratament cu Fasigyn cate 2 doze.Nu stiu de ce s-a incetatenit ideea asta de toxicitatea foarte mare pt ficat a Zentelului. Intradevar se metabolizeaza in ficat si ca orice medicament care trece pe acolo solicita functiile ficatului. Trebuie facuta exact balanta risc-beneficiu. Si aici depinde de gradul de infestare (sunt laboratoare care au un sistem de plus-uri pt a arata acest grad) si de manifestarile bolii. Sunt copii care fac forme mai grave, adica cu diaree marcata, cu varsaturi, cu febra.

Si atunci cred ca trebuie intervenit cu ceva mai agresiv pt ca tratamentele naturiste in aceste cazuri nu au rezultatul scontat. Pe mine ma frapeaza oarecum ca Zentelul este pus la zid imediat pe cand alte medicamente, si aici ma refer chiar la banala Ampicilina,Augmetin, la Paracetamol, Algocalmin si aici pot enumera multe altele care sunt folosite cu foarte mare larghete si care sunt si ele toxice pt ficat. (Transaminazele mele au luat-o razna rau dupa un tratament cu Augmentin). Poate ca la unii copii Zentel-ul a dat efecte adverse la nivelul ficatului mai pronuntate insa depinde foarte mult si de alte lucruri.

Departe de mine gandul de a face propaganda Zentel-lului, te rog sa nu ma intelegi gresit. Si eu as fi preferat sa nu-i dau copilului meu asa ceva. Insa eu eram disperata ca nu manca aproape nimic si il durea rau de tot burtica. Tu trebuie sa asculti de medicul care ti-a consultat copilul si sa ai incredere in el., si bineinteles sa faci ceea ce spune el. Si mai cred ca exista o masura in toate.

Eu acum ii dau copilului meu in scop preventiv Helmiflores.

N-am vrut sa par tendentioasa si imi pare rau daca am spus ceva care nu a fost la locul lui. Nu vreau sa fiu inteleasa gresit.

Iti doresc sanatate si nu uita ca medicul stie ce este mai bine pt copil.

Zentel, garantat!! Concomitent, Fasigin pentru toata familia. I-am mai dat apoi seminte de dovleac in miere, si inca ceva, un ceai, dar nu imi mai amintesc in clipa asta. O intreb pe mama maine, si-ti spun. Nu te necaji, cred ca jumatate dintre copiii din colectivitati au. Trece sigur, si nu lasa urme. Sanatate!

Multumesc de raspunsuri. Poate trebuie sa precizez ca baietelul meu este foarte tonic, mananca bine, ca intotdeauna; scaunele moi si 2-3 pe zi, cu un miros mai urat, ne-au pus in incurcatura. Oricum, am Zentelul in casa. Dar voi merge intai la un medic homeopat. Vreau o alternativa.

Nicoleta.

Lui Cosmin i-am depiststat la 11 luini giardia. flagyl nu a dat rezultate;cele naturiste,nu. ramena zentelul,dar a zis dr lui ca daca mananca,nu il doare burtica,nu are diaree,febra ,vassaturi..sa il las in pace,sa nu ii mai dau zentel,sunt purtatori,ca si noi toti,de altfel,caci sigur avem si treaim bine merci cu giardia..asa ca daca vad ca e bine copilul si nu se manifesta urat giardia,il las in pace.parerea mea,daca si al tau e la fel,las-o mai moale..mai da-i dovleac,tinctura de propolis,ceai de cimbrisor,cimbru in mancare,usturoi,sunt bune oricum.

daca se manifesta urat de tot..nu ma mai gandeam,treceam pe zentel.pofta de mncare i-a revenit cu Pikovit si Mixavit.Acu mananca de rupeeeeeee!!!

http://www.babiesonline.com/babies/c/cosmin

http://community.webshots.com/user/motancea

Noi ne chinuim de 2 luni cu giardia. Scaune moi spre apoase, urat mirositoare, trezit de durere de burtica in miez de noapte. Acum am repetat tratamentul cu Zentel(este a doua oara), acum e mai bine astept sa ii fac coproparazitologicul peste 14 zile sa vedem atunci. Noi am incercat fasygin pe care l-a vomitat pt ca e super amar, furazolidona, zentel-dar doza a fost prea mica, tinctura de propolis si giardiplant. Toate nu au facut decat sa ii amageasca animalutele. Acum dupa tratament cu Zentel 5 zile-7.5ml/zi (Rares are 1.5 ani si 11 kg- doza se calculeaza raportat la varsta si kg)am trecut pe supliment de vitamine. Cred ca in situatia data este important confortul digestiv care, noi l-am mentinut prin debridat, ecoflorina si enterol. Totul a fost calculat pe zile dupa o schema ce cuprinde trei lucruri ce trebuie urmarite :- confortul digestiv

- tratamentul simptomatic

- regimul alimentar

Multa bafta, mai cere parerea unui medic, dar parerea mea ca zentelu-l nu este atat de toxic, sau cel putin baiatul meu nu a avut alte reactii.

Salut.

Am gasit azi Helmiflores. Si am inceput deja sa ii dau. Ce-i poate strica? Repetam analizele dupa terminare tratamentului. M-am decis sa ii dau si Debridat, pe care l-a primit de la doctorita de familie cu o zi inainte de a afla ca are Giardia.

Azi a avut 3 scaune, ultimul nu mirosea urat (bine, nici frumos!),era normal si ca aspect exterior. Doamne-ajuta!

Nicoleta.

Fetita mea a avut geardia pe la 7 luni s-a tratat cu zentel,flagyl si geardinofug (medicament homeopat)pe care le-am luat toata familia.

Nu trebuie sa te sperii, acum copilul e mare si poate spune ce il doare.

Sanatate

neliana anghel

Recomand Helmiflores, seminte de dovleac, necoapte si decojite de a plafar si ulei obtinut prin presare la rece tot din seminte de dovleac. Fetitei mele i-au facut foarte bine. Se pot lua si preventiv. Toate se inghit foarte usor si pentru copii mai mici este mai usor de luat uleiul decat semintele.

Daria & Maria

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...