numeioana Publicat Mai 13, 2005 Raport Distribuie Publicat Mai 13, 2005 Stiati ca animalele, in special pisicile dau sterilitate, asa spun doctorii ginecologi. E vorba chiar despre doctori care au si eu pisici si caini in casa, si nu de cei care urasc animalele. Ar trebui sa fim mai atente la igiena si n-ar mai trebui sa le pupam atat in botic, desi sunt super dragute... Ioana http://community.webshots.com/user/numeioana Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tumpi Postat Mai 13, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 13, 2005 Da e adevarat, ca in mom in care ai pisica si doresti sa ai un bb trebuie sa fi mai atent sii boala transmisa se numeste Toxoplasmoza, dar tot aceasta boala poate fi contactata daca ai mancat carne de Vaca(in special) care nu a fost bine preparata(si mai ales daca animalul a fost infectat). Dar f. bine poti fi infectata cu toxoplasmoza chiar daca nu ai pisicuta sau nu ai intrat in contact cu animale. Asa ca nu doar pisicile sunt cauzatoare........................... A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kariris Postat Mai 13, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 13, 2005 Ioana, are dreptate Tumpi, animalele de fapt nu dau sterilitate, io una asa ceva nu am mai auzit si am facut liceul veterinar unde am invatat si ce anume pot transmite animelele omului. Dar... intradevar din fecalele pisicii poti lua toxoplasmoza (si nu din pupatul in botic neaparat), boala care nu da sterilitate dar nu te lasa sa duci sarcina la bun sfarsit...deci e mai nasol. In general trebuie evitat sa pupam animalele in bot sau oriunde ajung ele sa se linga pentru ca saliva lor (care pentru ele e benefica) pentru noi e un adevarat focar de infectie. Dar ti-a spus si Tumpi ca toxo poti s-o iei si din carne de vita nepreparata corespunzator si asa este. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mcm Postat Mai 13, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 13, 2005 Da, auzisem si eu o data ca pisica poate da sterilitate. Are legatura cu urina ei. Dar nu stiu mai multe amanunte, nu am studiat fenomenul. Nasa mea ma sfatuise sa renunt la pisica daca vreau un bb. Pisica poate transmite si toxoplasmoza dar asta-i altceva. Cristina, Christian si bebe Alexia Maria Uimireaid="blue"> (D.N. 02.10.2004) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tumpi Postat Mai 13, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 13, 2005 uf, nu stiu de unde scoateti chestia asta cu pisica poate cauza sterilitate. Saracuta pisicuta.Asa cum spunea si lachione, daca ai o pisicuta infectata cu toxoplasmoza trebuie sa fi foarte atena sa nu intri in contact cu fecalele ei, dar nici decum ca urina pisicii ar fi cauza. Am mers la atatia dr si stiu care sunt riscurile si chiar am intrebat daca trebuie renuntat la pisica.Dr. nu mi-a recomandat sa renunt la ea si mai ales ca nu ea e cauza sterilitatii ci doar poate provoca pierderea sarcinii. A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pisoi3 Postat Mai 13, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 13, 2005 Salutare Nici eu nu am auzit ca pisicutele pot da sterilitate. Eu l-am intrebat pe doctorul meu (care e super bun) si mi-a zis ca nu are nici o treaba bebe cu pisica. Trebuie doar sa fiu atenta la toxoplasmoza (dar mi-am facut analiza si e ok), in rest nu e nici o problema. Eu am doua pisicute si nu as renunta la ele pentru nimic in lume. Se spune despre pisica ca relaxeaza si absoarbe energia negativa. Cumnata mea nu reusea sa ramana insarcinata, la o luna dupa ce a primit o pisicuta cadou a ramas, e adevarat ca poate fi coincidenta dar doctorul ei (ea a facut 3 ani tratamente contre sterilitatii) e explicat fenomenul prin faptul ca pisicuta a ajutat-o sa se relaxeze si prin relaxare s-a produs si o vindecare a organismului. Nu a renuntat la pisica nici pe perioada sarcinii, iar acum are o frumusete de fetita de 11 luni. Pisicuta pazeste patutul fetitei si cand aceasta se trezeste merge mieunand sa ii avertizeze pe cumnatul si cumnata mea ca s-a trezit copilul. Iar noaptea doarme jos, langa patutul fetitei. Asa ca fazele astea cu sterilitatea sunt tampenii dupa parerea mea. In afara de toxoplasmoza pe care o poti lua si din altele, nu cred ca pisica prezinta vreun pericol. Va urez la toate un week end minunat. Anda toujours optimiste Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maraki Postat Mai 13, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 13, 2005 Eu am un catzel de 12 ani si nu este zi in care sa scape nepupat[:D] Monica http://community.webshots.com/user/maraki36 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pusi Postat Mai 13, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 13, 2005 Nici eu nu cred in povestea cum ca piusica ar produce sterilitate. Eu am 2 pisici, si asa cum zicea Pisoi3id="size2">id="red">, pisicutele sunt o adevarata terapie, relaxare. Una dintre pisici e neagra, si de cand o avem, contrar superstitiilor privind pisica neagra, ea ne-a adus numai bucurie in casa..ne incanta viata! Pupici. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
monica_b Postat Mai 14, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 14, 2005 Blanoasa noastra e membru cu drepturi depline in familie. Si pina una-alta ea e "fetitza" noastra de 3 kile 400. Si chiar daca mi-ar zice 1000 de doctori ca din cauza ei am uterul malformat, tot nu as renunta la ea. Ii datorez mult. Pe linga dragoste si relaxare si alinarea ca exista un sufletel drag strins lipit de al meu, mi-a oferit si certitudinea ca odata si odata voi putea fi mamica unui copilas pe care sa-l iubesc si ocrotesc ca pe un copil nascut din mine. Miu m-a invatat ca dragostea poate sparge barierele de singe si de ADN si m-a facut sa inteleg ca exista ceva mai important decit fertilitatea: capacitatea de a fi, intr-adevar, mama. Monica Aspiranta in stand-by Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crinuta71 Postat Mai 14, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 14, 2005 Buna fetelor, Nu din cauza la animalutele noastre nu ramanem insarcinate. Asa cum au spus si alte fete de aici toxoplasmoza se poate lua chiar si din carnea unor animale infestate (vita , porc, pasare), de pe fructe sau legume care nu au fost foarte foarte bine spalate si au fost consumate crude (de exemplu capsune sau patrunjel - toate cresc in apropierea solului, solul poate fi contaminat cu chisturi de toxoplasma si ajunge pe suprafata zarzavaturilor, dar si alte fructe sau legume contaminate si nespalate). Sau de exemplu, copiii cand se joaca in nisip sau pamant si apoi introduc mainile nespalate in gura pot sa ia aceasta boala (pamantul sau nisipul pot fi contaminate din fecalele pisicilor). Se mai poate lua din lapte nepasteurizat/ nefiert sau din apa contaminata. E destul de greu sa te feresti de aceasta boala. Problema cea mai mare este insa cand nu ai trecut prin boala (deci nu ai imunitate) si apoi de infestezi in timpul sarcinii. Poate produce malformatii la copil sau pirderea sarcinii. De aceea gravidele care nu au imunitate, trebuie sa aiba grija si eventual sa-si faca analize pe perioda sarcinii. Eu asa stiu. Eu am catel, nu pisica. Si ma ajuta foarte mult din punct de vedere al psihicului. Uneori, cand vede ca sunt trista imi aduce jucaria. Eu nu as renunta la catelusa pentru nimic. Sunt convinsa ca ea nu are nici o vina. Crinuta[flo] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.