Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

fontanela neinchisa la 1 an si 8 luni

Recommended Posts

Baietelului meu de 1 an si 8 luni nu i s-a inchis inca fontanela.Medicul m-a pus sa-i dau doze marite de calciu si vigantol,dar in analizele facute la inceputul saptamanii i-a iesit hipervitaminoza d si calciu peste limita maxima.A mai avut cineva astfel de problema? Inca nu am ajuns la medic pentru ca nu am toate rezultatele analizelorid="Arial Black">.id="navy">id="size1">
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Copilului meu i s-a inchis fontanela la 2 ani si 2 luni. Nu i-am dat doze mari de calciu, doar in lunile reci cate 10 zile/luna dozele recomandate pe varsta si greutate, iar Vigantolleten, o tableta/zi de 500 iar mai tarziu de 1000 u.i. Cu Vigantollette am terminat chiar acum.

Nu are rahitism, e bine dezvoltat iar calciul era la limita superioara la analize.

Medicul ne-a spus ca nu e o problema faptul ca i s-a inchis asa tarziu fontanela. E adevarat ca a avut-o mare la nastere.

Ne-a mai spus ca din experienta ei a observat ca acei copii cu fontanela mare care se inchide greu sunt si foarte inteligenti. Nu stiu daca o fi pe bune sau nu desi la copilul meu se verifica.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) Povestea-nasterii

Desenele lui Liviu

quote:Originally posted by LUCIA MIRELA

Ne-a mai spus ca din experienta ei a observat ca acei copii cu fontanela mare care se inchide greu sunt si foarte inteligenti.

id="quote">id="quote">

O fi si ca au capul mare ?? O fi si fontanela proportionala. [:D].

Acum pe bune, nepotica noastra a stat cu fontanela deschisa pana mai tarziu (peste 2 ani) si are capsorul maricel si e isteata foc. Si tot asa, a avut fontanela f mare de la nastere.

Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Dariei, la 2 ani si imediat 5 lui inca nu ii e chiar chiar inchisa! Chiar acum vreo doua azile a fost la medic cu mama si i-a spus ca mai are foarte putin si se inchide. Si ca o ok!

Si eu i-am dat la un moment dat mai multa vitamina D, i-am facut analize, raze (la manuta sa vada daca e buna varsta osoasa), ca avea fontanela cam mare-de la inceput. Pe la un an jumate am fost cu ea la un medic reputat care mi-a zis sa nu-i mai dau vitamina D prea multa (ii dadeam cateva picaturi, nu mai stiu cate) ca poate face calculi renali sau biliari. Si ca poate fi ereditar faptul ca se inchide mai tarziu-si sotului meu i s-a inchis dupa 2 ani.

Dana si Daria

Dara si Darisor

http://photos.yahoo.com/dana_birtas

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...