Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

bebelusii si manutzele

Recommended Posts

am si eu o intrebare, cand incep bebelusii sa constientizeze ca au manutze?,

i-am cumparat Biancai care maine face 2 luni, o saltelutza cu jucarii atarnate deasupra, cand ar putea incepe sa o foloseasca, trebuie sa atinga acele jucarii sa vada cum se misca(acesta e scopul jucariei), dar pt asta trebuie sa stie ca are manutze, si sa incerce sa le foloseasca, credetzi ca mai dureaza mult?

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

http://community.webshots.com/user/biancahugoanca

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Pana la inceputul celei de a doua luni, sugarul sta aproape tot timpul cu pumnii strans inchisi. Daca introduci un deget in mana sugarului, el strange si mai tare pumnul. Foarte incet, in tot cursul lunii a doua, degetele sugarului se desfac si, spre inceputul celei de a treia luni, degetele sunt adesea desfacute.Datorita controlului nervos redus asupra muschilor fetei si ochilor, privirea sugarului de o luna nu "prinde" un obiect decat daca el este situat pe linia medie vizuala si la o distanta de 20-30 cm. Spre varsta de 3 luni el va putea urmari obiectele situate in tot campul vizual. Acest progres este important, permitand sugarului sa-si imbogateasca experienta si, in primul rand, sa-si cunoasca mama. Sugarul mic priveste mai "atent" o figura umana decat un obiect colorat. Mainile, spre sfarsitul lunii a treia pot fi aduse pe linia mediana. Ele sunt primele parti ale corpului pe care bebelusul descopera ca le are , si treptat incepe sa-si dezvolte motricitatea; pe la sfarsitul lunii a treia el incepe sa-si deschida pumnul, sa-si miste degetele, sa si le inchida si deschida, iar daca I se pune in mana o jucarioara colorata el o apuca si o tine strand cateva minute. Acesta este inceputul coordonarii intre simtul tactil si vaz, caci are tendinta de a cuprinde obiectul cu ochii si de a-l aduce la gurita.Din momentul in care micutul isi vede mainile, el le ridica desupra capului si nu mai introduce toata mana in gura ci doar un deget. El poate deja sa apuce degetul mamei sau orice obiect din campul sau vizual . Apucarea lui este inca palmara sau simiana si mai mult cu degetele mici. Jucaria pe care o primeste este tinuta strans si muscata, iar din cand in cand cade neintentionat. Nu poate sa-i dea drumul voluntar.

Deci, spre sfarsitul lunii a treia. Si noi, i-am cumparat Soniei ieri acelasi gen de jucarie. Tot ce face e sa o studieze, incearca sa duca manuta la ea, dar nu reuseste.

Desi...fiecare copil evolueaza in ritmul lui, asa ca nu-ti face griji, jucaria va fi folosita in curand [:D]

Sanatate la bebica!!

Madalina si bebe Sonia [copil]

http://www.babiesonline.com/babies/s/sonia/

Eu cred ca mai mult este vorba de coordonare decat de constientizare.Pana pe la 4-5 luni nu-si pot coordona foarte bine miscarile.E adevarat ca in acelasi timp fac si o mare descoperire si nu se mai satura sa priveasca la ea.[:D]

Miha si puiul Robert

Pozele noastre

Uneori cand viata inchide o usa deschide o fereastra.

In jurul varstei de 3-4 luni.Fetitza mea le-a descoperit acum vreo 2 saptamani dar o atentie deosebita le acorda abia acum(face 4 luni peste 3 zile.Isi suge degetele de la 2 luni...dar acum se chinuie sa apuce jucarii si facem exercitii zilnic...cateva reprize pe zi cand eu ii arat o jucarie,o zornai si apoi o apropii de ea...o ajut sa o tina cu degetutele,ea o mai scapa sau o duce la gurita,dar reusim incet incet.Sfatul meu e sa nu insistati cu paturica cu jucarii deoarece se va plictisi inainte de a sti s-o foloseasca.Si pe mine ma bate gandul sa-i cumpar o paturica din asta sau mai e o variata cu un teu care se pune deasupra bebelui...cam aceeasi idee cu deosebirea ca paturica se poate folosi si separat de jucarii,nu?

Bebe sanatos si cu multe jucarii!

Lavinia si Natalia(17.01.05)

Fiica mea a inceput sa fie constienta de minutzele ei acum citeva saptamini ,Anna avind 4 luni si jumatate.Se uita la degetele si apoi isi paga tot pumnul in gurita incercid citeodata ambele minutze in acelasi timp.La noi a fost o perioada cind minca aproape tot biberonul si apoi isi aducea aminte de manutze si aveam si tetina si degetelul in gurita.Noi avem de la Fisher price un fel de poduletz din plastic pe care sunt atirnate inele cu jucarii si stam in maxi cosi sau in relax si asa ne jucam.Fiica mea daca sta culcata nu prea se joaca prefera sa stea semi-asezata sa se joace.Cum mai are pielicica fetitza ta?Annei i se usuca pielea pe burtica de la pampers,dar o ung de fiecare data cu o crema grasa.Bafta

fiica mea daca a avut o tentativa de a atinge acele jucarii care atarna deasupra patutului,,,pana la 3 luni jumate, acuma isi studiaza mainiile, si le tine strans una de alta si incepe sa tipe dde parca nu si le-ar mai putea dezlipi.cand o las gol pusca atunci isi mai baga in seama si piciorusele, ca de alfel cu pantalonasi pe ea nmu ar interesa-o.......

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=15633&cid=15022

ANUNT:DORESC SCHIMB DE SOACRE!

De la 3 luni tine ce ii dau in manuta, iar la 3 luni jumate, daca ii arat la o jucarie ce trebuie sa fac, incearca sa faca si el (sa roteasca,sa traga). E adevarat ca nu e foarte indemanatic, dar cred ca el constientizeaza ce face. La cadru se joaca de la 2 luni jumate. Si eu mi-am dorit tare mult saltea din aceea, dar nu am gasit, si i-am improvizat eu, pana am gasit macar un cadru. Ideea e, dragi mamici, ca, cu cat va ocupati mai mult de copii, cu atata incep mai repede sa prinda, sa gangureasca, etc, intr-un cuvant, sa progreseze. Iar ca o "teorema reciproca", chiar daca unii sunt mai inceti (vorbesc la general), fiecare dezvoltandu-se in ritmul lor propriu, pana la urma tot o vor face.

POZICI:

Omuletul_meu_drag

Omuletul_meu_drag_2 id="blue">

Rici, cea mai fericita mamica [mamica] si omuletul ei drag [copil]

rachel owen

Quote:

"Ideea e, dragi mamici, ca, cu cat va ocupati mai mult de copii, cu atata incep mai repede sa prinda, sa gangureasca, etc, intr-un cuvant, sa progreseze. Iar ca o "teorema reciproca", chiar daca unii sunt mai inceti (vorbesc la general), fiecare dezvoltandu-se in ritmul lor propriu, pana la urma tot o vor face."id="size1">

Este foarte adevarat. Aseara a trecut socrul meu pe aici si in 10 minute de joaca pe salteluta cu jucarii, a reusit s-o determina sa deschida manuta si chiar sa apuce o jucarie. Bebeii invata extraordinar de repede, deci cu rabdare se pot realiza progrese foarte repede! [:D] Sunt asa de mandra de ingerasul meu acum!! [8D]

Madalina si bebe Sonia [copil]

http://www.babiesonline.com/babies/s/sonia/

multumesc pt raspunsuri, deci mai avem putzin de asteptat[:)], ea deocamdata priveste jucariile cu interes, iar daca o las singurica acolo nu plange, abia astept sa incepem sa ne jucam[:)], si ca tot a fost ieri ziua ei de luna, a primit tot jucarii atarnatoare[:D], pt cosuletzul auto si pt landou, acum mai trebuie sa asteptam sa invetze sa le foloseasca

va pupik

[flo]

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

http://community.webshots.com/user/biancahugoanca

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...