amik Publicat Mai 14, 2005 Raport Distribuie Publicat Mai 14, 2005 fata mea nu a fost niciodata o mancacioasa.am tras-o cu ea de cand am inceput diversificarea.acum are un an si 10 luni si tot nu s-a dat pe brazda.a avut o perioada mai buna in care ziceam ca l-am apucat pe Dumnezeu de un picior.a trecut![bang]primele doua linguri le ia, din orice mancare-sau aproape orice- dupa care scuipa.am zis ca nu-i place respectivul fel. dar nooo, pur si simplu!cu pacaleli, povesti, plimbari si cantecele reusesc sa o hranesc cat de cat cu o cantitate acceptabila.dar de unde stiu eu care este cantitatea acceptabila???poate ei ii trebuie putina mancare, poate seamana cu mine(daca mananc un ou sunt satula toata ziua![il])...si daca nu?trebuie sa fac fata remarcilor care spun ca am copil slabut, ca mananca putin, etc, pana am ajuns si eu sa cred si sa ma dau cu capul de pereti. dimineata, pe la 9-10 mananca de obicei castronelul cu cereale+banana+portocala+para/kiwi/etc. nu cu placere, nu alearga dupa lingurita, dar accepta. 13-14 mananca supa/ciorba si felul doi (de cand am auzit insa ca pe aici prin cartier putini copii mananca doua feluri de mancare la pranz, i-am scos si eu unul) dar tot fugarita si pacalita. cand se scoala dupa amiaza ii dau ori felul al doilea de mancare, ori o alta gustarica (iaurt,branza cu rosii,mar cu biscuite,etc) seara facem ori fripturica cu salata, ori ce imi mai nascoceste mie mintea, doar-doar ii gasesc punctul sensibil.neam!ma chinui de pomana, ca ea arunca bunatate de gratar pe jos! nu mai bea lapte de nici un fel.nu are o mancare preferata,sa stiu ca ar manca oricand! zau ca nu stiu ce sa fac si ce sa cred. am zis ca saptamana asta o sa ii duc KK la analiza- nu i-am facut niciodata coproparazitologicul si apoi sa merg iar la pediatru cu ea sa ma plang de problema! stiu ca s-a mai dsicutat de multe ori pe tema asta, dar credeti-ma ca sunt tare ingandurata. azi e alexandra la socrii mei si la ora 9.30 dimineata ei erau amandoi terminati fizic si psihic dupa ce timp de o ora s-au chinuit sa o hraneasca.stiu ca nici asa nu e bine, sa se lungeasca masa la infinit.stiu ca nu e bine sa se insiste, daca nu mananca, se ia farfuria si se asteapta masa urmatoare.dar ar trebui sa flamanzeasca fata zile intregi!ce sa fac?spuneti-mi ceva ca imi storc creierii! Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ana_Alx Postat Mai 14, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 14, 2005 sa stii ca si eu ma chinui cu fiimea la fel...nici cand o alaptam exclusiv,daca o lasam fara sa ii bag eu sanul in gura ,puteam sa o las cred ca toata ziua nemancata....cu diversificare n umai zic: chinul de pe lume.Plangeam langa ea si ea nu voia sa pape.Si acum la un an si o luna la fel face: tocmai acum vreo 2 saptamani a tinut-o 4-5 zile numai si numai cu iaurt...apoi si-a revenit vreo saptaman si ceva si acum de vreo 2 zile iar a apucat-o....i-am facut analize si tot si Slava Domnului sunt in regula...Acum ii dau Sanasol desi pana acum nu i-am dat nici o vitamina,insa in zilele alea cand nu manca decat iaurt mi s-a parut ca e si cam palida(iti dai sema,manacand numai iaurt) si am decis ca trebuie macar sa o vitaminizez intr-un fel...Mi-am dat seama: are perioade si perioade,insa eu tot ma necajesc...Eu mai primesc sfaturi sa nu ma necajesc daca nu mananca,caci daca e sanatoasa si vioaie nu am de ce sa imi fac griji...Insa nu ai cum sa nu iti faci griji,si sa nu te superi ...Multi ar zice din ce ai scris ca totusi mananca ceva,insa nu stie nimeni,decat cei care au copii nemancaciosi,cat de mult alergi sa ii dai sa pape cateva lingurite de mancare....asta e...Nu am ce sfat sa iti dau pentru ca sunt convinsa ca ai incercat toate metodele,insa am zis sa iti povestesc ce patesc si eu cu fii mea ca poate vazand ca nu esti singura careia i se intmapla poate e mai linistitor .... Ana+Maria (1 si o luna) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mariussimiuc Postat Mai 14, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 14, 2005 Prietena mea are un baietel de 4 ani.Cand era cam de aceeasi varsta cu Alexandra patea la fel ca tine.Doar ca ea nu a insistat niciodata,nici nu a alergat dupa el prin casa.Daca nu vrea,nu vrea.E adevarat,ca e tare greu sa vezi ca puiul nu mananca,dar o sa-si revina.Au si ei perioade cand mananca si cand nu.Si totusi,vad ca ceva mananca,poate se satura numai cu atat.Daca asa e felul ei,n-ai ce face!Doar sa te stresezi! Miha si puiul Robert Pozele noastre Uneori cand viata inchide o usa deschide o fereastra. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nick51 Postat Mai 14, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 14, 2005 Si noi tot asa ne chinuim. O perioada am disperat-o pe pediatra. Nu mananca, nu mananca. Mi-a zis: lasati copilul in pace, atat poate el sa manance. La 2 ani i-am facut un set de analize si au iesit f. bine. Toate erau in limite normale. Asa ca, mai bine fa-i analize si te linistesti. Nicoleta, mamica lui Andrei http://community.webshots.com/user/nicoletutza Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RaluD Postat Mai 14, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 14, 2005 Ai un cupil destept, mey, de ce te plangi? E mai independenta, nu-i place sa fie indopata. Si vrea sa se simta "importanta", ca voi. Ia pune-o la masa cu voi, da drumul la TV la reclame si da-i sa manance exact ce mancati voi, eventual chiar din farfuria ta. Dar mai intai mananca tu, sa te vada. Daca nu vrea, nu vrea, frate. Asta e, tzeapa ei. Important e sa-si dea seama ca daca ii e foame, trebuie sa manance, ca altfel nimeni nu-i baga in gurita. Acuma copilu' stie ca, indiferent ce se intampla, cineva o sa alerge cu mancarea dupa ea. Obiceiul asta trebuie eliminat. Si noi avem o mica "mofturoasa" si asa procedam. La mamaie e circul de pe lume, dar la noi mananca cupilu' de se cruceste lumea... Ei ii place muzica la masa, sa se uite la TV, sa vorbeasca cu noi, masa e si papa, si distractie, ce mai. Stiu ca e greu sa vezi ca bb nu mananca, e nasol pentru orice mamica, dar amintiti-va cand fugeau parintii sau bunicii dupa voi cu lingura - va placea? [;)] Eu n-as fi mancat nici taiata... Si parerea mea e sa mai faci unu'. [cool] Asa a fost cumnata-mea pana s-a nascut sotul meu. I-a scos peri albi lu' soacra-mea... Manca foarte putin, numai mancaruri pasate si daca simtea vreo bucatica care nu era pasata bine, vomita tot. Deci mai rau decat voi. A, si soacra-mea e o femeie dintr-o bucata si e si cadru medical. A lasat-o pe aia mica nemancata 3 zile, cum scrie la carte, a hidratat-o doar. Credeti ca a mancat cupilu'? As, nici vorba. Dar cand s-a nascut sotul meu, "da-i cu papa pan' la ziua"... In plus, se jucau impreuna de ti-era mai mare dragu'. Bafta si , Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Klaus29 Postat Mai 14, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 14, 2005 "Fiecare copil se naste cu un simt intuitiv de a minca si implicit de a supravietui. Acest simt va fi toata viata prezent. Deci nu trebuie sa-ti fie frica ca ,copilasul tau se va infometa atunci cind cu regularitate refuza sa manince. Gindeste-te ca este mai ales vorba despre asa numita problema a bunastarii : Copilului tau i se ofera atatea alimente incat acesta isi poate permite sa strimbe din nas." "Atunci cind copilul tau refuza cu regularitate sa manance sau mananca mai putin decit te astepti,dar totusi pur si simplu ia in greutate si in lungime,probabil ca nu este nici un fel de problema. Mai ales daca toata ziua este plin de energie. Nu ai nici un motiv sa te ingrijorezi. Copilul tau are pur si simplu nevoie de mai putina mancare decat tu crezi." si eu sunt mamica de bebe care nu mananca nimik aproape toata ziua (daca ar fi dupa el....) acum are 1an si 2 luni si nu mai sunt asa stresata ca la inceput....era un chin pentru amndoi...din care el era cel care castiga mai tot timpul... iar eu un pachet de nervi... intradevar, e groaznic sa nu iti manace puiul (mai ales cand vrei sa ii dai tot ce e mai bun.....) dar pentru ei e bine sa fie lasati in pace...cu timpul cred ca isi revin...iar daca nu...asta este...o sa fie mai slabuti decat restul... ca de sanatosi si jucausi nici nu se pune problema Claudia si bebe Andrei (13martie2004) http://community.webshots.com/user/klaus29100 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
amik Postat Mai 14, 2005 Autor Raport Distribuie Postat Mai 14, 2005 multumesc mult, fetelor!m-ati mai linistit![il] Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.