Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum v-ati decis ca e vremea de bebe?

Postări Recomandate

Postat

Dragi mamici,

Ma adresez voua cu aceasta intrebare care ma framanta... cum v-ati decis ca e vremea sa va " puneti la treaba" pentru un bebe?

Acum... stiu ca la unele mamici, bebele a venit pur si simplu, altele au planificat momentul...

Planificarea momentului cred ca va fi si situatia mea si spun asta datorita faptului ca ne protejam si n-are cum sa se intample, deci trebuie sa renuntam la protectie... Amandoi ne dorim un copil, dar cu cat ne gandim mai mult ajungem sa ne dam seama cate ne mai trebuiesc ...avem 2ap cu 2 camere ... ce bine ar fi sa mai avem un dormitor pt bebe... n-avem masina noastra, o sa ne trebuisca daca o sa avem bebe... si nici vacante prea multe n-am avut ... sa mai asteptam un an??

dar tot asteptand asa, ne trezim la 30 de ani, fara un bebe.

altii au facut un copil in conditii mai grele decat ale noastre...

Situatia noastra e urmatoarea... abia ne-am casatorit, insa suntem impreuna de aproape 8 ani, din care ultimii 2 i-am stat impreuna.

Eu ma apropii de 28 de ani, sotul are 29.

Financiar o ducem binisor.

Eu am un job cam de rahat [bang], la care nu castig mare lucru... el are un job bun, din care salariu ne-am putea descurca si cu un bebe.

Cautand eu un job mai bun, am ajuns sa-mi dau seama ca maine-poimaine implinesc 30 de ani... si eu as vrea un copil inainte de aceasta varsta[il], mi-am dorit intotdeauna sa fiu mamica super-tanara[biz]

Cam asa stau lucrurile la noi. V-as fi recunoscatoare daca mi-ati impartasi din experienta voastra legata de decizia de a avea un copil... [flo]

cu drag,

AnFlo

Bad Dobby!

• Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Draga Anca, si noi suntem cam in aceeasi situatie....sotul meu are 30 de ani, eu 28. Tot in 2 camere stam, cu un pisic si o bunica; masinutza avem, a doua - de servici a lui - e pe drum. Ne construim o casutza, ceea ce ar rezolva problema spatiului, dar n-am idee cand - mai mult ca sigur anul viitor, candva. Chestia asta cu constructia si mutatul s-a tot amanat...noi visam sa ne mutam de toamna trecuta, eheee...acum casa e gata la rosu, ne apucam de finisaje, ce ne blocheaza sunt utilitatile. Orice ar fi, ne-am decis ca la varsta noastra bebe nu prea mai poate sa astepte - de la 1 ianuarie anul viitor renuntam la protectie. Eu trebuie sa renunt si la fumat...nu stiu cum, tot aman momentul si gasesc motive. Nu stiu ce ne facem daca bebe vine inainte sa ne mutam, pt ca in conditiile actuale nu prea avem loc...probabil bunica va trebui sa plece la fiul ei, dar n-o suporta nora. Dar nu mi se pare normal sa amanam copilul din cauza bunicii...

Vacante...am avut noi, dar doar in tara sau cateva zile la bulgari. Visam si noi niste sejururi in strainatate, sa mai vedem lumea, si mereu a intervenit cate ceva.

In concluzie, eu una mai am vreo 4-5 luni de copilarit...si dam drumul la fabrica :))

Postat

Sa sti ca niciodata nu cred ca vei spune "acum pot face bebe pentru ca suntem total pregatiti". Intotdeauna va mai fi cate ceva de facut, dar problema este ca timpul trece. Daca voi simtiti ca a venit timpul de bb si ca intr-adevar va doriti sa fiti parinti, atunci nu mai stati pe ganduri. Nici eu nu am vrut bb prima data tot din cauza ca mai aveam atatea de facut, dar dupa ce am aflat ca sunt insarcinata ne-am agitat mai mult, aveam un scop. Pe al doilea copil l-am dorit, eram mai pregatiti, iar acum la aproape 30 de ani am doi baieti si ne cam gandim mai la un bb, dar ramane de vazut. Suntem foarte fericiti!

Concluzia: niciodata nu vei fi suficient de pregatita din toate punctele de vedere pt. a face un bb, dar mai poti face pe parcurs. Meseria de parinte este cea mai grea, dar si cea mai frumoasa.

Va doresc numai bine!

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga

Miha&Sorin&Bogdan&Vlad

Postat

Draga Ancasoare,

Eu zic sa-i dati bataie cu [copil].Faptul ca aveti 2 camere este suficient. Masina va puteti lua pe parcurs, chiar o dacie la mana a doua daca nu va permiteti ceva mai bun.Fiecare dintre noi ne dorim o casa mai mare, o masina mai luxoasa.

Sa-ti povestesc pe scurt situatia noastra.

Ne-am cunoscut in 1994 si am stat un an cu chirie. Era foarte greu. Ne-am casatorit [nunta] in 1995. Cu banii dupa nunta ne-am cumparat o garsionera confort III. Eram bucurosi ca aveam si noi propietatea noastra si ca nu ne va mai da nimeni afara din casa. Dupa patru ani am reusit sa vindem garsoniera si sa ne mutam intr-un apartament cu doua camere confort doi sporit. Intre timp am constatat ca nu puteam avea copii. Am inceput sa strangem bani pentru tratamente, iar dupa noua ani de zile (la varsta de 33 ani) am reusit sa avem un BB prin fertilizare in vitro.

Deci, in concluzie, nu mai asteptati. Chiar daca va sosi in viata voastra un BB va putei face vacantele impreuna. Noi am fost anul acesta cu fetita noastra (care are 10 luni si jumatate) la mare si a fost destul de distractiv.

Veti vedea ca un copil va va schimba viata in bine.

Si apropo de finante, nici noi nu o ducem mai bine, dar ne descurcam. Asa cum ai recunoscut si tu sunt alte familii care o duc si mai rau decat noi.

Puneti-va pe treaba si sa auzim numai de bine!

Mani si printesa ei, NiKo http://pg.photos.yahoo.com/ph/pusa_stefan/album?.dir=/41a0

"Cine se amesteca in Legenda Personala a altuia, niciodata nu si-o va descoperi pe a lui." ~ Paulo Coelho

Postat

Nu cred ca aparitia unui copil trebuie conditionata mai ales in cazul in care ai cat de cat ceva. Cunosc cupluri care stateau cu chirie si tot au avut curajul sa faca un copil. Eu am facut-o pe Ralu la 30 ani. Avem un apartament cu 3 camere si fiecare masina lui. Asta nu inseamna ca nu ne dorim mai mult. Ne-am casatorit in iulie 2003 si in iunie 2004 am avut copilul. Si crede-ma ca degeaba zici ca ai de toate ca tot mai intervine cate ceva. Vrei sa schimbi mobila ca a aparut alta mai moderna. Sau masina ca asta nu mai este asa performanta. Mereu vrei altceva, de aceea parerea mea este ca daca aveti unde sa stati si un trai decent nu mai stati pe ganduri. Prietena mea cea mai buna care este casatorita de 8 ani a amanat conceperea unui copil de cand s-a casatorit din aceleasi motive ca si voi. Acum sunt hotarati sa aiba si ei un bebe si nu mai ramane gravida. Se chinuiesc de 1 an de zile si nimic. Nu doresc nimanui acest lucru pentru ca nu exista satisfactie mai mare decat un bebe. Iti da un rost in viata. Asa ca. nu mai stati pe ganduri. Va garantez ca si atunci cand veti avea o casa cu 7 camere si un parc de masini tot va veti mai dori ceva.

Nu mai stati pe ganduri si treceti la treaba! Bafta si sanatate multa!

Postat

Draga Anca,eu am ramas insarcinata intamplator intr-un moment foarte complicat al vietii noastre.Tocmai ne mutasem in Bucuresti,sotul avea un salar mic,eu nu aveam servici deloc,apartamentul era in lucrari de renovare si nu aveam ajutor de nicaieri.Chiar si in situatia asta m-am bucurat ca eram insarcinata,m-am gandit ca,daca asa a vrut Dumnezeu,asa e cel mai bine.A fost foarte greu,m-am angajat din nou ca sa pot lua concediu iar casa a ramas in stadiul in care era.A fost dificil,dar am trecut peste toate.Intre timp sotul si-a schimbat serviciul si castiga mai bine,vara asta ne-am cumparat si o masina,nu noua,dar suntem multumiti,fetita noastra e bine,creste.Si noua ne mai trebuie o gramada de lucruri,dar asta e,se mai fac pe parcurs,bine ca suntem sanatosi cu totii si avem putere de munca.Eu as zice sa prindeti curaj si sa treceti la treaba,ca vorba aia,pana va apucati,pana iese,mai trece timpul...[:)]

Irina si bb Ilinca(26apr04)

Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul

http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/

Postat

Draga Anca,

Daca iti doresti un copil, nu mai sta pe ganduri...Daca faci un copil, oportunitatile nu s-au sfarsit, poate vei fi stimulata si vei face mult mai multe decat pana acum, ma refer la bani, cariera, vacante...

Eu am hotarat sa fac un copil la 4 luni dupa nunta...De atunci ( ian 2003 ) am avut un avort spontan si nimic...am 33 ani.Iar cand ma gandesc la concediu as prefera sa raman gravida decat excursia din septembrie in Spania.

Postat

Draga mea,

Daca stai sa te gandesti niciodata nu vom avea o situatie financiara perfecta care sa ne permita sa avem copii. A avea un copil nu tine, dupa parerea mea, de o situatie financiara buna. Pana la urma cum ne descurcam in 2 o sa ne descurcam si in 3. Dumnezeu are grija sa le aranjeze pe toate, asa ca nu iti mai face atatea probleme.

Noi ne-am hotarat anul trecut, cand perioada de 1 an si jumatate de la operatia pe care am suferit-o si care a constat in extirparea trompei si a ovarului stang a trecut. Atunci stateam intr-o garsoniera, iar in blocul nostru erau multe cupluri care aveau co[ii mici si erau in aceeasi situatie. Asa ca nimic nu ne-a oprit. Acum Slava Domnului si mamei memel sa ii dea Dumnezeu sanatate si sa o tina in putere, avem un apartament cu 3 camere, unde avem destul spatiu.

Nu mai astepta, mai ales daca nu ai nici un fel de probleme de fertilitate, da-i bateie si sa auzim curand de bebe.

Va pup pe toate[pup]

Uneori ai suferit prea mult, ca sa ai dreptul sa nu spui niciodata "sunt prea fericit".

catalina

Postat

Anca, eu m-am hotarit cind mi-am dat seama ca ma apropii de 30 de ani. Stiam din auzite ca e bine ca primul copil sa fie facut inainte de virsta asta. Acum sint gravida in ultima luna, iar 30 de ani fac in septembrie, deci ma "intilnesc" cu bebe la fix[:)]. Aveam apartament si masina, dar si rate mari de platit la ele ani buni, si nici in cariera nu stiu daca era cel mai bun moment (eram in plina ascensiune), dar drept sa-ti spun m-am luat doar dupa virsta, am zis ca ne-om descurca noi cu restul. Spor la facut bb-i[pup].

Ioana

Postat
Buna Anca. Sunt de acord cu toate fetele. Desi tu s-ar putea sa fi inca in dubii hai sa iti spun si eu ceva. Am 21 de ani fac 22 in februarie, sunt inca studenta, in penultimul an. Anul trecut l-am cunoscut pe viitorul meu sot intr-o vacanta in Germania. Anul acesta pe 6 mai m-a cerut in casatorie. Mama nu este de acord deloc cu aceasta casatorie mai ales ca el este scotian si locuieste in tara sa. In iulie s-a hotarat sa mai faca o vizita in Romania dupa ce in iunie il vizitasem eu pe el. Am stabilit data casatoriei pe 9 noiembrie a.c. in Glasgow-Scotia. Pe perioada vacantei lui, am incercat sa ne planificam toata viata...si am ajuns la subiectul bebe.Amandoi am cazut de acord sa mai asteptam deoarece nu suntem pregatiti. Eu inca studenta, el are un serviciu destul de bun, dar si rate destule si cheltuieli de nunta si etc. Desi ne-am protejat cat am putut amandoi sa nu avem un bebe minunea s-a intamplat. Sunt deja in prima luna de sarcina si amandoi suntem extraordinar de fericiti. Am uitat de toate planificarile pe care le facusem si ne gandim doar sa fim sanatosi. Un copil intr-adevar are nevoie de multe dar cel mai mult de dragoste. Iti urez succes si sa iei decizia corecta insa nimic nu se compara cu senzatia de fericire pe care o ai cand stii ca acolo in burtica ta ia viata un sufletel si asteapta ca peste 9 luni sa te faca cea mai fericita femeie din lume!

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...