Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Deci: nu doarme!

Are 9 luni;

ma trezeste in fiecare noapte din ora in ora sau din jumate in jumarte de ora. Aseara s-a culcat la 10 si s-a trezit la 6 (adica nu s-a mai potolit nici cu apa nici cu suzeta), a mincat - acum e 7.30 si inca se mai joaca pentru ca nu mai vrea nani. In timpul zilei mai doarme o ora jumate pe la prinz si o jumate de ora dupa amiaza.

Sint disperata! Imi vine sa-mi trag palme in continuu, sa ma izbesc cu capul de pereti sau sa ma sinucid aruncindu-ma d ela balcon. Sint varza de nedormita, pentru ca situatia dureaza de mai bine de o luna. Nu stiu daca mai e vreo mamica in aceasta situatie - sincer sper ca nu, nu doresc nici dusmanilor sa treaca prin astfel de chinuri.

Totusi...a patit vreo mamica asa ceva?

Siminna si Maria (1 nov 2004)

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat
Buna....ii iese vreun dintisor?Unii sunt fff.agitati si nu alte simptome.Poate fi de la caldura afara sa mai racorit ,dar in casa tot cald este.Incearca sa il scoti mai des la plimbare afara poate doarme.
Postat

David mai avea si acum are, momente in care nu doarme sau doarme foarte putin!!!

Eu il scot mai mult afara, incerc sa nu il agit prea mult, ii fac ceai de tei, si ii citesc multe povesti, nu il las la tv deloc...

Cam astea sunt metodele mele de calmare si dupa ce se linisteste incepe sa si doarma...

Ai putea sa ii dai o lingurita de Calpol, daca o dor dintisorii sa o linisteasca la culcare...

Iau in fiecare zi viata de la capatid="purple">id="Book Antiqua">id="size3">

Sinzi [avion]si David[marinar]id="Georgia">

La Brasovid="size3">id="red">id="Book Antiqua">

La marea Neagraid="size3">id="red">id="Book Antiqua">

Parada modeiid="size3">id="red">id="Book Antiqua">

Voineasaid="size3">id="red">id="Book Antiqua">

Postat

Calmeaza-te fiindca in primul rand ii transmiti si tu starea ta de agitatie. Cheama pe cineva (o prietena, mama)sa stea cu cel mic ca sa te poti odihni si tu un pic. Daca nu doarme noaptea inseamna ca ori nu mananca suficient seara, ori ii dai ceva care ii provoaca sete si ca sa-i potolesti setea poti sa-i pui in apa niste zeama de lamaie. Sau poate fi si din cauza caldurii, dintilor, este prea imbracat , are tantari in camera. Elimina si tu una cate una si vezi cel deranjeaza. Important sa doarma noaptea ziua oricum este suficient daca ar dormi atat.

MULTA BAFTA!!!

anar

Postat

Am uitat sa-ti spun, ca poti sa-i dai PERITOL ca sa-l linistesti si sa poata dormi, dar nu mai mult de 5 zile poti sa-i dai 2,5ml seara inainte de culcare.

anar

Postat

Draga mea, si eu am patit asa cand fetitza mea avea 10 luni.Cred ca o luna a durat toata povestea asta. Se trezea f. des si in tipete. Dar era de la dintzisori, care au iesit cate 2 o data.

Ii dadeam nurofen seara inainte de culcare, ii masam gingia cu Dentinox-Gel si reusea sa mai doarma.

Nu dispera..o sa treaca totul...sper sa nu fie altceva, ci s fie doar dintzisorii.

Uite, subiecte pe aceasta tema (mai vechi, dar intotdeauna de actualitate):

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=42726

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=45031

Cristina & Amalia (20.04.2004)

Povestea nasteriiid="red">

Poze Amaliaid="red">

Postat

Din pacate nu pot sa iti dau un sfat bun, pentru ca eu patesc asa tot timpul - gasesti cateva postari ale mele despre acelasi subiect. La noi nu este legat nici de dinti si nici de alte dureri. A mea pur si simplu nu doarme ca nu ii place (cred). Este extrem de energica si activa si cand trebuie sa mergem la nani-nani se supara rau.

Eu nu ii dau Peritol sau alte medicamente; incerc sa nu o agit inainte de culcare, sa petrecem timp afara in aer liber, sa avem in fiecare seara acelasi program. Uneori functioneaza; alteori - de cele mai multe ori - nu functioneaza.

Asadar, multa rabdare si succes!

Gabi

Postat

Bob al meu e asa, se trezeste la 8-9 dimineata, somnul de prinz il are intre 5 si 8 seara [bang][bang][bang] si apoi adoarme la 12 noaptea.

Sunt copii cu foarte multa energie si daca nu-i gasesti ceva de facut ca sa-i consumi energia asta o sa ajungi cum spuneai si tu sa te arunci de la balcon. Eu intre timp m-am mutat la curte am si caini si ii alearga mult, i-am cumparat o roaba mica din plastic, ii pun in ea putin nisip si toata ziua o plima de la poarta la casa, deci ii gasesc de "lucru" ca sa-l obosesc.

Poti sa-l duci la innot de exemplu. Eu am facut innot de pe la 4 ani -pe vreme aia nu cred ca erau bazine pt cei mai pitici - si imi amintesc ca dupa 2 ore de stat in apa mincam in disperare, nici nu mai asteptam sa ajung acasa, imi aducea mama senvisuri, le mincam pe loc si mai mincam si acasa ciorba. Si dormeam la ore fixe.

Simona

http://community.webshots.com/user/simonabb

Postat

Cauze pot fi multiple siminna, cum spuneau si fetele dinainte - eruptii dentare, mancare nepotrivita, tantari, caldura si foarte multa energie neconsumata. Baietelul meu a inceput de pe la 6 luni sa se trezeasca noaptea sa pape si apoi adormea. In jurul varstei de 8-9 luni se trezea la fiecare ora, ma dispera. Am incercat toate metodele - nu il culcam ziua sau foarte putin, ii dadeam sa pape f bine seara, il scoteam afara, la tara, ii dadeam nurofen seara etc. L-am lasat 2 nopti la bunica lui - pt ca a intervenit o problema si a trebuit sa plecam, si ce sa vezi> a dormit tun, s-a trezit la 4 odata sa pape. si atunci am inteles, el voia sa se asigure ca ma are langa el - deobicei doarme in patutul lui-in camera lui. Probabil ca in jurul varstei de 8-12 luni apare anxietatea de despartire. acum - are 1 an si 5 luni se trezeste sa bea lapte sau apa insa adoarme imediat. Asa ca eu iti urez rabdare multa, ia o pauza daca e posibil, lasa-l o noapte cu altcineva sau macar o zi si odihnestete. Aa, mai e ceva , am observat ca sunt foarte curiosi acum si parca nu ar vrea sa rateze nimic din ce se intampla, Tine-l peste zi extrem de ocupat, schimba-i activitatile, du-l intr-un mediu cu copii si animale.

mami cu Theo [baietel]

Postat

In mod sigur ma voi repeta si eu....

La virsta respectiva program idem si la fel cu singura diferenta ca dupa o noapte de facut ture plecam dimineata la serviciu...

Si uite cum a trebuit sa plecam nu stiu unde si a trebuit sa ramina la mamaie si s-a culcat fi-mea la ora 8 nu la 12 noaptea... ai a dormit bustean... si culmea culmilor s-a mai si trezit la 9.30 nu de cind cu dracii ai albi cum ma obisnuise pe mine...

... Adica incearca sa o pasezi macar o noapte pe la niste bunici.... poate tine figura...

Se mai rezolva dupa ce ies toti dintii si toate maselele, si invata sa manince ceva mai consistent seara.... dar asta e asa a la long...

PS Mie cind mi-a spus o prietena ca dupa o sa reusesc sa dorm ca omu peste vre-o 2 ani m-am oparit toata... Si cam asa a fost!!![bang][bang][bang]

Dana & Anisia [ispita]

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...