Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Dezbatere publica in Ungaria despre cezariana, Ro?

Vizitator desprecopii

Postări Recomandate

• Administrators
Postat

Mi s-a parut interesanta aceasta stire de pe BBC - despre dezbaterea publica din Ungaria, in legatura cu rata mare a cezarienei.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7019739.stm

Noi, aici la desprecopii.com dezbatem aceasta problema de ani de zile dar nu ne-a luat in seama nimeni - nici o organizatie civica, nici medici, nici politicieni.

Stiu ca este o problema care 'naste' multe pasiuni si dispute, insa rata mare a cezariei din Romania tine de mult factori: de educatia medicala, de interesele medicilor, de conditiile medicale din Romania, etc.

Aici este un subiect unde se dezbate de ani de zile:

De ce atit de multe operatii cezariene in RO?

http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=10416

Credeti ca putem relua iar discutia, de data asta - fara pasiuni si extremisme?

Ziaristii ne aud?

va multumim,

[dc]

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.id="Arial">id="size1">

iubesc:id="red">www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

• Răspunsuri 126
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat
quote:Initial creeata de desprecopii

Mi s-a parut interesanta aceasta stire de pe BBC - despre dezbaterea publica din Ungaria, in legatura cu rata mare a cezarienei.http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7019739.stmNoi, aici la desprecopii.com dezbatem aceasta problema de ani de zile dar nu ne-a luat in seama nimeni - nici o organizatie civica, nici medici, nici politicieni.Stiu ca este o problema care 'naste' multe pasiuni si dispute, insa rata mare a cezariei din Romania tine de mult factori: de educatia medicala, de interesele medicilor, de conditiile medicale din Romania, etc.Aici este un subiect unde se dezbate de ani de zile:De ce atit de multe operatii cezariene in RO? http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=10416Credeti ca putem relua iar discutia, de data asta - fara pasiuni si extremisme?Ziaristii ne aud?va multumim,[dc]

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.id="Arial">id="size1">iubesc:id="red">www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
id="quote">id="quote">Pana la urma nu inteleg de ce aceasta problema "naste pasiuni si dispute". In secolul 21 cred eu, fiecare e liber sa aleaga daca naste natural sau prin cezariana. Deci chiar nu inteleg unde e problema, si de ce trebuie sa se ajunga la o dezbatere publica !?Criss si Alex
Postat

aceeas parere am si eu.. fiecare e liber sa aleaga cum vrea sa aduca pe lume acel copil.. atata timp cat copilul e sanatos, mama e sanatoasa nu vad de ce priveste pe x si y cum a fost adus pe lume acel copil.. si mai mult daca plateste din buzunar costurile acelei operati, cu mita de rigoare cu atata mai putin ar trebui sa nu ii pese nimanui... id="purple">

Sanatate si numai bine [flo]

Nicole mami lui Julianid="purple">

[foto]

id="right">id="size1">id="right">

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Platoid="size1">id="purple">

Postat

nu e tot aia, pt o femeie care nu are nicio indicatie de cezariana, pt ca un uter taiat ramane toata viata un uter taiat...operatia chirurgicala e o trauma pt organism, daca nu e necesara , de ce sa fie facuta??

bun, daca mama chiar are o teama ingrozitoare de nastere, teama ce ar duce la necooperare pe timpul travaliului si la complicatii din cauza de panica ,mai bine cezariana.

dar ca sa nu se ajunga la asa o panica, mai bine cursuri prenatale, informare, suport de specialitate.

De aia sunt multe cezariene in Ro, lipsa de informatie justa duce la frica....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!id="Century Gothic">id="red">id="size1">

Sabina, [hippi] Sofia Galagiaid="teal">id="Times New Roman">id="teal">id="Times New Roman"> si [yum] bb Gheoid="Times New Roman">id="teal">id="Times New Roman">id="teal">

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.id="Verdana">id="purple">id="size1">
id="right">
Postat

Parerea mea e ca nasterea nu e ceva insuportabil pt care ar trebui sa apelezi la cezariana. [mariaj][neand] "medicilor" care iau spaga pt cezariene la intelegere. Da, ar trebui sa fie dreptul nostrum sa ne alegem medicul cu care nastem, conditiile, metodele, persoanele prezente in afara personalului medical, insa ar trebui sa fie strict decizia dr-ului daca nastem cu cezariana sau natural. Iar cezarienele ar trebui folosite doar pt salvare de vieti, la fel ca si operatiile de apendicita sau polipi.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

pozeid="red">

Totul despre alaptat!id="green">

Postat

io n-am considerat cezariana o alegere. ci in cazurile in care, o recomandare, necesitate.

nu inteleg (pentru ca-s depasita) ... te intreaba medicul cum vrei sa nasti? natural sau cezariana?

Postat
quote:Originally posted by Adela99

io n-am considerat cezariana o alegere. ci in cazurile in care, o recomandare, necesitate.nu inteleg (pentru ca-s depasita) ... te intreaba medicul cum vrei sa nasti? natural sau cezariana?

id="quote">id="quote">La mine a fost decizia medicului, insa ma bucur ca a ales sa-mi faca cezariana. Prietena mea a mers la alt medic, unul care e total impotriva cezarienelor. Si a nascut natural, cu medicul ei, imsa dupa mai bine de 30 ore de travaliu, in conditiile in care fetita avea 4.500 g si 56 cm, iar ea saraca s-a ales si cu ruptura de perineu, de abia s-a tarat o luna de zile. Asa ca eu nu inteleg de ce in sec.21 o femeie mai trebuie sa treaca prin asemenea chinuri, cand exista si metoda mai putin dureroasa si traumatizanta, cum e cezariana.Criss si Alex
Postat

consider ca mama trebuie sa decida cum naste...nu vreau sa aud ca mi se spune ca nasc pe banii altora pt ca de cand sunt salariata nu am luat medicamente compensate, am platit absolut toate serviciile medicale (nu discut de shpaga..vorbesc de cabinete private), copilul meu a beneficiat de consultatii private si medicamentele platite integral. Eu am intrebat dr de la Braila ce ar face pt fata lui nu pt sotie (ca ea nu-i neam de-al lui)...si a raspuns ferm: cezariana. Si asta in cond in care intre noi nu se punea pb de spaga.

[gravi][baietel]22+

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...