Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

pt fetele din romania casatorite in germania!!!

Recommended Posts

buna fetelor

am si eu niste intrebari care ma tot macina de nu mai pot nici sa dorm noaptea...

--mam maritat acum 5 luni pe 16 iulie 2005 la starea civila in Balingen(Baden-württemberg)...

si am o serie de intrebari in legatura cu certificatul de casatorie german [bang] ...

--trebuie in 6 luni de zile sa transcriu casatoria in romania in cazul meu in judetul meu natal in brasov...ca sa ma aiba primaria in evidenta acolo si voi primi un certificat de casat romanesc de culoarea roz ...

--ce acte imi trebuiesc pt a transcrie certificatul nemtesc in bv..

--as putea sa merg in bv o saptamana la inceputul anului 2006 deoarece pe 16 ian se implinesc 6 luni de la cununie si imi e frica sa nu primesc vreo amenda..

deci as putea merge sa depun actele personal

dar am auzit o multime de lucruri cum ca pe certific nemtesc trebuie apostila si copii traduse si legalizate si etc credetima ca nu mai inteleg nimik...sper sa nu ajung la nebuni...

--cine ma poate ajuta cu vreun sfat vas fi foarte recunascatoare..

--ce tre sa fac ce acte sa iau cu mine in brasov de aici din germania si cum trebe sa fac acolo cand ajung ...

pot spune ca am primit viza pana imi expira pasaportul deci pana in 2008 ..domiciliul in pasaport e pe adresa din brasov..

-buletinul meu a expirat in aug 2005...

cu buletinul ce fac???[bang] [bang] [bang]

miam, schimbat numele dar in pasaport am vechiul nume..

voi primi un nou buletin cu noul nume? (Jäger)

ajutatima va rog ca nu stiu ce sa mai fac...

am scris email la consulatul din münchen dar nu am primit nici un raspuns..am scris acum 2 zile e-mailul..nimeniiii nu ma bagaaa in seama!!!!!!!!!![}:)]

vas fi recunascatoare pt orice sfat

va pup pe toate

--sarbatori fericite--

http://photos.yahoo.com/crista_222000

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Salut si eu tot in Baden Würtenberg m-am casatorit. Deci i-ti zic cum am facut eu.

Eu mi-am transcris casatoria prin mama, am trimis procura.

Procura am facut-o in lb romana si germana am fost la notar pt legalizare iar dupa aceea am trimis-o la supralegalizare (Apostila) in Stuttgart.

Acte pt transcriere, certificatele de casatorie, international si national amandoua le-am trimis la supralegalizare. In tara vor trebui traduse in lb romana.

I-ti vor mai trebui: copie certificat nastere

copie buletin identitate

copie pasaport

Daca vrei i-ti pot trimite modelul de procura pe care il am eu, mama la avut de la primaria orasului de care apartine.

Din cate stiu eu, nu are rost sa mergi personal in romania caci transcrierea dureaza intre 3-4 luni.

Trebuie sa intrebe cineva la primaria din Brasov daca se pot face transcrieri cu procura. O prietena a vrut sa faca asa si nu a mers.

mult succes.

Daca doresti modelul de procura trimitemi un PM cu adresa ta de mail.

dar transcrierea nu o poti face la ambasada sau consulat?

eu o voi face aici la ambasada si ia doar o saptamana.. doar ca costa in jur de 200 euro toate: traducere, supralegalizare etc. etc.(la care mai adaug si transportul pana in Chp. vre-o 100 [bang][bang]) id="size1">

asta ca idee.. sigur ca te iese mai ieftin cu procura daca ai pe cineva sa alerge dupa acte

eu ma "chinui" sa-mi fac pasaportul [alcool][alcool]id="size1">

id="Comic Sans MS">

------------------------

Louiseaid="Comic Sans MS"> siid="Comic Sans MS"> Banditid="Comic Sans MS">[pis]

Mie pe vremuri (acu doi ani) mi-au zis ca e mort-copt ca eu personal sa fac transcrierea. Asa ca eu am fost personal: te duci mai intii la oficoul starii civile de zona de care ai apartinut in Romania cu ultima adresa. Acolo depui dosar cu copie dupa actul german (care nu a avut la mine nevoie de nici o apostolie, se numeste act international de casatorie), cu traducerea legalizata a acestui act, cu copie dupa buletin si certificat nastere si o cerere tip pe care am obtinut-o la primarie si care trebuie sa obtina semnatura la noi in oras de la primar. Cu acest dosar aprobat am fost la capitala de oras, la serviciul acela unde se fac si pasapoarte si inmatricularile de masina (sa ma tai nu imi aduc aminte cum se numeste). Acolo am predat dosarul, de acolo l-au trimis la Bucuresti pt aprobarea transcrierii oficiale (aceasta etapa poate dura legal pina in 3 luni, eu am dat ceva si s-a rezolvat in 2 zile). Cu foaia de aporbare te intorci la oficiul starii civile si ei iti elibereaza certificatul roz care e dovada in tara ca te-ai casatorit de acum incolo. Cu asta te duci sa iti elibereze buletinul si cind il ai pe acesta poti sa aplici pt pasaport.

Toata distractia cu tradus cu tot m-au costat 5 saptamini. Multa bafta!

Fain de tine ca ti-au dat viza pe pasaport cu nume vechi, mie nu au vrut, ca cica oricum expira destul de repede si tot trebe sa imi fac altul...[:D]

---------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Eu am fost personal sa depun actele la Primarie la starea civila (la mine acum 3 ani si ceva). Actele mele nu au avut nici o apostila. Am dus certificatul de nastere albastru in copie, certificatul de casatorie german tradus in Ro, copie dupa buletin, am avut cu mine Familienbuch si tipa de la primarie a scos de acolo actul in care sint trecuti si parintii, ca si dupa aia a vrut copie si parca traducere. O cerere tip am mai complectat si parca o taxa (da la cite taxe am platit nu mai stiu daca exact acolo). Am depus in Decembrie, iar in Aprilie am mers sa ridic certificatul romanesc roz de casatorie. Ce sa intamplat intre timp si unde mi-or trimis actele nu stiu. La mine sa nimerit sa merg in perioada aia in Ro. Certificatul roz am avut nevoie de el cind mi-am facut pasaportul (dupa ce am scos foaia roz), iar la buletin am renuntat.

Cu procura nu stiu daca merge, depinde poate de oras. Cel mai bine sa intrebe cineva acolo.

Tin pumnii sa rezolvi tot.

Himmelsduftid="navy">[biz]

calut

buna fetelor...

va multumesc pentru raspunsuri si am ales varianta sa merg in tara..

deci pe 3 ianuarie plec in brasov cu busul din stuttgart cu eurolines..

am vorbit cu prietena mea din brasov si ea ma va ajuta sa imi rezolv cu hartiile.

va multumesc din suflet

va pup

http://photos.yahoo.com/crista_222000

Daca tot exista un subiect pe tema asta, vreau sa va intreb si eu ceva. Noi ne-am casatorit in Olanda, sotul meu este olandez. Faza e ca dupa casatorie, desi eu am vrut sa port numele sotului si sa renunt la numele meu de fata nu s-a putut. Asta e regula in Olanda. Deci eu voi putea folosi numele sotului, insa in toate actele importante (pasaport, carnet de conducere etc) voi avea in continuare numele de fata. Cand ma voi inregistra in Romania as vrea sa fac in asa fel, incat sa imi schimb numele cu cel al sotului. Credeti ca se poate asa ceva? Si daca da ce ar trebui sa fac?id="Georgia">id="blue">

Mello motanelul iubitid="Georgia">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...