Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

RABDAREA-grea lectie...

Recommended Posts

Daniel (6 luni) in afara de colici care au durat pana pe la trei luni si care nu au fost decat pe timp de zi, norocul meu, a fost foarte cuminte. I-am format programul si obiceiul de a dormi singur, in camera lui, toate bune si frumoase. Cu iesitul afara mai aveam probleme ca nu prea statea in carucior si l-am mai dus cu hamul.In schimb de cateva zile, imi mananca nervii, plange, e marait, nu mai doarme deloc ziua, noaptea se trezeste din ora in ora. Azi, mi-am iesit din pepeni, am tipat la el, apoi am inceput sa plang si eu de ciuda. E a treia oara de cand s-a nascut cand mi se intampla asta. Uneori mi-e frica de mine, daca acum am facut asa oare ce o sa fac mai incolo? Bine nu se pune problema de bataie, ma refream la nervii mei.... Dar si eu m-am ambitionat, nu am vrut sa ma ajute nimeni, ma mai ajuta mama din cand in cand in rest sa nu vad pe nimeni si nu il prea dau la nimeni. Nu stiu ce o sa fac, este de nerecunoscut, din copilul cuminte care era pana acum....a fost si trecerea prea bursca si conjunctura proasta, dupa vreo luna in care i-a curs nasul, a tusit si am mai aflat si ca ar fi suspect de rahitism, iar acum asta si tacamul e complet, cred ca au fost prea multe dintr-o data.

Nu stiu cum sa ma controlez, ma gandesc ca vine Craciunul care l-am visat asa de frumos, acum nu mai am chef de nimic.

Va rog din suflet, daca aveti niste solutii contra pierderii rabdarii, sau orice altceva care sa mai imi imbunatateasca starea de spirit, astept cu nerabdare. Oare a mai trecut cineva prin ceva asemanator?[mariaj]

Cristina si bb Daniel (27.06.2005)

www.iacobescu.tk

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Solutia ar fi ,mai ales ca te poate ajuta mama ta, sa il lasi cu ea si sa iesi sa te linistesti macar cateva ore. Si sa repeti chestia asta macar saptamanal daca nu de doua-trei ori pe saptamana. De exemplu te poti intalni cu prietene, poti merge la coafor, la cosmetica, la biblioteca..eu stiu, orice iti face placere si te tzine ocupata cateva ore. Evident trebuie sa iti suscite atentia astfel incat sa ai si momente lungi in care sa reusesti sa nu te gandesti la el.

Vei vedea ca metoda face minuni din prima![:D]id="Comic Sans MS">id="green">

Ioana [gravi]18 saptamani si [copil] Katja(30 martie 2004)id="Comic Sans MS">id="blue">

poze cu mami, tati si katjaid="Comic Sans MS">

Krysid="red">, calmeaza-te! Stai sa vezi cand incepe sa se ridice si nu mai vrea in patut, cand o sa inceapa sa mearga de-a busilea prin toata casa, cand o sa-si prinda degetelele in sertare si cate si mai cate!!! Si mie mi s-a intamplat sa mai ridic vocea la el, mai ales cand se duce exact acolo unde nu are voie! Si eu stau mai mult singura cu el, sotul vine mai mereu seara de la servici, si nici eu nu vreau ajutorul nimanui(ca sa nu existe discutii!!!). Chiar acum cateva zile Vladut nu a dormit decat o jumatate de ora toata ziua si eram la pamant!

Apropo de agitatia copilului, poate in perioada asta ii ies dintzisorii. Incearca sa-i dai din cand in cand, seara dupa ce papa, 2,5 ml Nurofen, si poate o sa doarma mai linistit. La noi a functionat(la indicatia medicului, bineinteles!).

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)

Poze cu Vladutz

Da, da. Las-o pe mama ta sa te ajute din cand in cand. O sa vezi ca iti incarci bateriile la maxim dupa o iesire in oras de una singura.

Iar noaptile faci cu randul cu sotu'! O noapte te trezesti tu la Daniel, o noapte sotul!

Trebuie sa faci ceva, ca altfel dai in depresii si devine urat si pt tine si pt bebe.

[dual]

[8**] Marianaid="size2">, [hot] Stefanid="size2"> (20.04.2004) si [bb] Simonid="size2"> (30.08.2005)

Pozicile noastre: album 1id="size2">id="blue"> si album 2id="blue">

Nasterea lui Stefanid="size2">id="purple">

Nasterea lui Simonid="size2">id="purple">

Sanatate Maxima!!!

of... si eu cand privesc in urma, eram cam la fel... si ma enervam si apoi imi parea tare rau, ca e doar un pui mic...[copil]

acum insa a crescut, si tot prost stau cu rabdarea, insa ceva s-a schimbat, nu stiu ce, poate ca acum ma enerveaza alte lucruri[bang]

asa sunt copiii, insa depinde si de noi, mamicile...eu... cum spuneam, stau tare prost la capitolul asta: rabdarea!!![ups]

[pegeam]Sarbatori[*]fericite![aho]

Gabriela si [copil] Mariuca(31 dec 2003)id="size1">

Haideti sa ajutam!, un baietel de 1 an-diabetic

Krys id="orange">stai linistita ca-i normal pe undeva...eu sunt la al doilea copil si se spune ca ai mai multa rabdare mai ales ca este diferenta intre ei destul de mare si actioneaza experienta ...Aiurea imi srae tandara si mie imediat,culmea ca fii-mea reactioneaza la urletele mele si se potoleste...

Cum spuneau si fetele las-o pe mama ta sa te ajute...ai nevoie,chiar daca nu simti asta...si mai ales este bine si pentru baiat sa se obisnuiasca si cu altcineva...s-ar putea sa fie si eruptia dentara care-i deranjeaza enorm...Eu o mai calmez cu Dentinox,lasat la rece...si dat pe gingie...

Si daca ai timp poti sa vii la noi la bebelusi de mai-iunie...multe avem probleme asemanatoare si poate te ajuta experienta noastra...id="green">id="Comic Sans MS">

Loreen cu Bianca(15.10.96)[zana]si Delia(26.04.05)[copil]

"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

HAHA- sa vezi ce-mi sare si mie tandara, pe pereti, si urlu o data de se cuminteste, al meu are 15 luni si e la faza caposelii, de-l chem nu vine, de-i zic sa stea undeva viiiine, de-i zic sa manance nu mananca, de-i zic sa nu bage in gura ceva, baaaaaaaaaaga, si tot asa, afara scoate untul din mine si ma pune sa-l car in brate, ...., si daca urlu la el o data ma iau remuscarile cu lunile apoi, si mai si plang de ciuda...deosebirea dintre situatiile noastre in ce priveste optiunile la ajutor sunt ca eu chiar nu am cui sa pretind ajutor pt ca nu avem rude in oras de nici un fel, de aceea dupa anul nou eu dau anunt pt a gasi o femeie sa ma ajute macar la menaj, sa-mi iau din cap curatenia casei si eventual sa fie o femeie ca lumea ca sa o mai pot lasa si cu Danut, macar la plimbare

bafta

Daca te simte cu nervi, plinge si mai tare si e si mai nelinistit, pentru ca simte. Cel mai bine nici nu iti pui problema ca ti-ai pierdut rabdarea, cind esti cu el.

Din cite spui tu el e bolnavior. Dupa ce ii trece are sa se linisteasca si are sa fie din nou cuminte. Joaca-te cu el mai mult, ca sa nu mai fie suparat, distrage-i atentia. Multa sanatate!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Poate ii ies dintisorii, micutul... Oricum, pe masura ce creste, va deveni mai activ, nu va mai fi copilasul linistit pe care il aveai... Las-o pe mama ta sa te ajute, ai nevoie de clipe ale tale, chiar si o baie sau citirea unei carti te ajuta sa te calmezi, timp in care copilul sa fie cu mama ta. Sau pur si simplu sa nu faci nimic, decat sa te joci cu el. Va ajuta pe amandoi...

Nu zic ca am eu o mare experienta, doar imi dau cu parerea, poate... poate...

Cristina si Mihnea Stefan

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...