lorielena Publicat Decembrie 20, 2005 Raport Distribuie Publicat Decembrie 20, 2005 M-am gandit ca daca as posta pe forum problema cu care ma confrunt din iulie anul acesta as putea gasi un raspuns la ea. Poate ati avut probleme similare sau macar ati mai auzit despre si ma puteti ajuta. Am 22 de ani, sunt studenta si din vara,dupa sesiune ma confrunt cu niste stari de oboseala, ameteala de care nu reusesc sa mai scap. Am facut multe analize printre care ochi,inima(totul normal);endocrine( mi s-a descoperit o mica gusa pt care iau euthyrox100);analize la sange(in vara calciul era la limita;am facut f mult tratament cu calciu,magneziu,vitamina D,am facut si calciu injectabil intramuscular vreo 10 fiole timp de 5 zile;in noiembrie cand mi-am reluat analizele calciul mi-a iesit bun 10.1 mg/dl, fosforul mi-a iesit sub limita 2.24 mg/dl, wbc 6.4*1000/ul, hgb(hemoglobina) 13.5,hct 39.1, crea 0.57), si la coloana in partea de sus mi-am facut o radiografie si a iesit coloana cu tendinta de cifoza( din cauza invatatului-am luat 7 zile movalis). Ca tratament am mai luat ferogradumet, mi s-a recomnadat pt starile de slabiciune. Pe langa ameteala,amortirea si racirea degetelor de la maini(mi s-a intamplat sa-mi amorteasca si un picior de la genunchi in jos-dreptul, de 2 ori), mai resimt transpiratii ale mainilor, palpitatii. Cand am emotii ma pierd f repede, si nu pot sa ma mai concentrez si ma ia cu rau(asta in ultima perioada;sunt intr-adevar o fire mai emotiva, mai sensibila, dar reuseam sa ma stapanesc) Ma obosesc agitatia, zgomotele tot din vara(cand mi se face rau, mai fac si atacuri de panica din cauza ca ma sperii, sunt f nelinistita pt ca toata lumea imi spune ca la varsta mea n-ar trebui sa ma astfel de probleme si atunci cu toate analizele facute ma gandesc ca poate am ceva grav care nu a fost depistat). La cursuri nu mai am rabdare, parca nu pot sa mai tin pasul cu ce se spune acolo, imi obosesc ochii, mintea imediat. Am avut o perioada(2-3 saptamani) in care mi-a fost mai bine, insa am evitat sa ma surmenez,sa ies prea mult,am dormit mult, am mancat la timp,am luat vitmainele de mai sus, plus memoplus, insa nu pot sa fac tot timpul asta pt ca sunt anul 4 si trebuie sa invat,am proiecte, facultate;stres exista;trebuie sa ma angajez;in conditiile in care eu obosesc si ametesc atat de usor Doctorii spun ca-mi inchipui starile astea, ca din analize nu-mi reiese nimic;va rog recomandati-mi un doctor bun aici in bucuresti sau macar ce-ar trebui sa mai fac, pt ca tratamentele de pana acum nu dau rezultat;am uitat sa spun ca pt calmare mi s-a prescris xanax 0.25 mg;jumatate seara inainte de culcare M-am saturat de atatea medicamente si fara rezultat.Ce sa mai fac???Va multumesc anticipat [zid] adresa mea de mail este :lory20032809@yahoo.com Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mimsi Postat Decembrie 20, 2005 Raport Distribuie Postat Decembrie 20, 2005 Incearca sa faci un pic de sport. Mimsi si [copil] Alexia(10.09.2005) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lullabay Postat Decembrie 21, 2005 Raport Distribuie Postat Decembrie 21, 2005 Cum bine ai observat daca te odihnesti lucrurile sunt bune..asa ca incearca sa iti dozezi eforturile....sportul cum a zis mimsi, macar 20 minute pe zi te va ajuta cu siguranta...nu cred ca e vreo suferinta a unui organ ...esti extenuata...mai mergi la medicul endocrinolog sa iti repeti TSH-ul poate doza de eutyrox e prea mare. Zambeste,maine va fi mai rau! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
blackgirl0 Postat Decembrie 21, 2005 Raport Distribuie Postat Decembrie 21, 2005 Dumnezeule! Asa de tanara cu xanax... Sincer, cred ca rezolvarea sta in tine si in puterea de a spune zilnic cu voce tare si raspicat: "Nu am nimic! Sunt perfect sanatoasa! Sunt tanara, am energie si tot am sa razbat indiferent ce imi rezerva viata!" Nu spun ca nu exista intr-adevar stress in viata ta, dar astea nu sunt probleme de nesurmontat. Sunt multe alte rele pe lume. Deci, CAPUL SUS si gandeste-te ca poate ai nevoie si de alte preocupari placute de petrecere a timpului liber, preocupari care sa te faca sa uiti de anxietatile tale (sport, un hobby, vezi tu!). Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dyana Postat Decembrie 21, 2005 Raport Distribuie Postat Decembrie 21, 2005 Pentru mine facultatea de cibernetica, informatica economica a fost ceva minunat, colegii au fost super, profesorii, totul...Dar m-am ocupat foarte mult sa se prinda ca lumea programarea de mine, m-am implicat foarte mult si am avut si eu stari de oboseala crunta sau migrene... Cred ca mai intai ai puteasa vorbesti despre asta cu cineva specializat, o prietena nu te poate ajuta, dar eu cunosc o doctora care te ajuta sufleteste foarte mult si stie ce sa-ti dea, medicamente naturiste , casa iti revii si daca e cazul, ea te poate trimite la un doctor soecializat in tiroida sau altceva... Daca nu e cazul, nu te trimite. Iti scriu pe privat cum sa ajungi la aceasta doctora. Eu zic, ca tine de oboseala si de stres si te vei face bine, asa cum si eu sunt pe drumul cel bun. Diana Te-am vazut in blugi si geaca cum dadeai apa la vaca. :)) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lorielena Postat Decembrie 21, 2005 Autor Raport Distribuie Postat Decembrie 21, 2005 [hia]Multumesc mult pentru promptitudine si sfaturi. Intr-adevar am o viata mai sedentara pentru ca invat si citesc mult si stau cu ochii in calculator. As vrea dupa sarbatori sa ma inscriu la o sala de fitness, sa ies mai mult in aer liber. M-am simtit bine o perioada dupa cum v-am spus, apoi am terminat tratamentul pe care-l faceam si dupa cateva zile mi s-a intamplat iar sa ametesc. Chiar ieri eram intr-un magazin destul de aglomerat, multe produse peste tot si am simtit ceva in neregula,incepusem sa obosesc,m-a luat un vertij, o stare de agitatie, am luat repede un calciu si un magneziu ca aveam la mine si am plecat,nu mai puteam s a stau. Mergand pe strada, la aer mi-am revenit, cu toate ca dupa am fost ametita toata ziua. Pana ieri ma simtisem bine, eram vesela ca am scapat de starile astea, mai aveam oarece reticente. Trebuie sa incerc sa trec peste situatia asta. Am fost mereu sanatoasa si tocmai vazand ca ametelile, si starile de rau reapar am inceput sa descurajez, sa ma sperii. Mai ales cand doctorii mi-au spus ca e pe fond psihic, ceea ce nu mi-a facut psihic bine. In ultima perioada am vrut sa fac f multe lucruri, tinand cont de concurenta acerba de pe piata (note mari, putina experienta in domeniu, atestate, sa-mi consolidez relatia cu iubitul meu) si cred ca m-au extenuat. Am speranta in suflet ca o sa fie bine, iar dupa sarbatori o sa-mi mai fac niste investigatii. O sa revin cu ultimele noutati. Va urez sarbatori fericite alaturi de cei dragi, multa speranta in suflet si multa SANATATE! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sanziana72 Postat Decembrie 21, 2005 Raport Distribuie Postat Decembrie 21, 2005 Au verificat sa nu fii anemica ? Ferogradumetul e pentru asta ? Ar trebui sa iei primavara si toamna un complex de vitamine ca sa iti sustii organismul. Iar calciu si magneziu de cate ori simti nevoiasau tot primavara si toamna. Calciu poti lua in fiecare luna cand esti la ciclu pentru ca atunci se pierde. Poti lua si vitamine E care ajuta la reglarea hormonala. In sesiuni eu luam lecitina sau ceva care sa imi sustina celula nervoasa. Oxigenarea e foarte importanta, asa ca mai bine faci un sport in aer liber decat sa te inchizi intr-o sala! 20 de minute de mers sustinut pe zi sunt foarte benefice (nu in cartierul cel mai poluat). Ai putea sa mai faci Tai Chi Chuan care este arta martiala chinezeasca dar care se face cu miscari blande si are ca scop (unul dintre ele) sa regleze sistemul energetic al corpului. In China e foarte folosit pentru mentinerea sanatatii. Dezechilibrul endocrin iti poate juca multe feste. Eu am o hipotiroidie a lui Hashimoto declansata dupa nastere. Dar pana si-au dat seama, am crezut ca mor. Creierul imi mergea cu incetinitorul, ca sa nu mai zic de corp. Parca eram beata. Dupa ce am inceput tratamentul a fost si mai rau, palpitatii, umblam de nauca la serviciu... Mi-au trebuit vreo 6 luni ca sa ajung la o doza de tiroida de intretinere. Si asta incetul cu incetul, ca nu am putut lua initial doza care mi-a fost prescrisa. De cat timp iei euthyrox ? Cat ? Ai facut o perioada de acomodare ? Ar putea fi si o problema de circulatie periferica daca zici ca iti ingheata mainile si picioarele. Si capul face parte dintre "periferii" si daca nu e irigat cum trebuie creierul poti avea ameteli. Pentru asta ai putea lua pastile cu usturoi din cate stiu eu, dar sunt si unele mai complexe. Si cel mai important: in fiecare zi, i-ati un moment in care sa faci ceva pentru tine, care te destinde, in care sa nu te gandesti la nimic din ceea ce te streseaza. Chit ca admiri o raza de soare sau te uiti pe geam sau asculti muzica, sa ai ragazul tau cu tine insati. Bafta si nu iti mai fa ganduri negre. Sanziana & Marina (03/10/2004) http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/album?.dir=mail&.src=ph Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lorielena Postat Decembrie 21, 2005 Autor Raport Distribuie Postat Decembrie 21, 2005 iau euthyrox 100, jumatate de pastila dimineata inainte de masa; mi l-a recomandat o doctorita din policlinica Parhon, doar povestindu-i despre starile mele si palpandu-mi gatul. M-a trimis si in spital la Parhon sa-mi fac o ecografie si mi-a reiesit ca am o gusa mica, fara noduli, iar doctora care mi-a facut ecografia nu mi-a recomandat nimic pt tiroida, doar calciu si vitamina d si xanax-ul seara pt calmare; m-a chemat dupa sarbatori sa-mi faca un tsh. Euthyrox iau de o luna Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sanziana72 Postat Decembrie 21, 2005 Raport Distribuie Postat Decembrie 21, 2005 Mai dureaza pana se obinuieste organismul cu el. Ma mir ca ti l-au dat fara sa iti faca un TSH. Oricum, vor vedea cand iti fac TSH-ul daca e ceea ce iti trebuie. Si mie mi-au spus initial sa iau 50 de tiroida, dar nu o suportam, am inceput cu 25, apoi 50, apoi 62.5 si uite ca am uitat cat iau acum! Cred ca 75 !? Sau am ramas la 62.5 !? Trebuie sa ma uit pe cutie. In ianuarie terbuie sa refac analizele ca sa vada cum s-a adaptat organismul. Oricum, dureaza pana se regleaza organismul. Asta nu inseamna insa ca nu trebuie sustinut si cu calciu, vitamine, magneziu... Lipsa de calciu si magneziu dau anxietate. Si B-urile te pot ajuta pentru invingerea stressului. Sanziana & Marina (03/10/2004) http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/album?.dir=mail&.src=ph Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sanziana72 Postat Decembrie 21, 2005 Raport Distribuie Postat Decembrie 21, 2005 Uite aici un subiect despre tiroida. Poate te ajuta sa vezi cum s-au simtit si altele si daca corespunde cazului tau: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61080 Sanziana & Marina (03/10/2004) http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/album?.dir=mail&.src=ph Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.