Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Trecerea de la CIC 1 la CIC 2

gabiarama

Recommended Posts

Deocamdata sunt in CIC cu baietelul meu care implineste 2 ani pe 3 ianuarie 2006 si urmeaza sa intru in CIC 2 cu celalalt baietel nascut pe 20 sept 2005 . Vreau sa renunt la CIC 1 pe luna ianuarie ( doar 3 zile ) si sa intru in CIC 2 de la 1 ian 2006 .

Astazi am vorbit cu secretara de la scoala si ea mi-a spus ca ar fi trebuit ca pt cele 42 de zile , perioada de lehuzie , sa ma plateasca doar cu 85 la suta din suma de 7 830 000 . Are dreptate oare ?

Dosarul care trebuie depus il fac pt copilul cel mare sau pt cel mic ? Secretara spunea ca pt cel mare .

Gabi

Poze

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Financiar discutand cred ca are dreptate pt cele 42 de zile daca tu ai fi vrut astfel.

Dar daca privim altfel ca tu ai dreptul la CIC pana implineste copilul 2 ani nu are cum sa sustina o astfel de afirmatie pentru simplul motiv ca in acte deci oficial tu erai in CIC iar pt a te reincadra in postnatal este necesara atat finalizarea (optionala - doar daca tu decizi astfel) al CIC1 + adresa pt postnatal 2. Dar cum legea lasa la latitudinea ta este suficient sa ramai in CIC1 iar dupa ce au trecut 42 de zile de la nasterea celui de-al doilea copil nu mai sunt indeplinite conditiile pt postnatal 2.

Pentru cel mare acum si mai apoi pt cel mic. Dar de ce nu il faci direct pt cel mic ca sa nu mai umbli dupa acte, banii sunt tot aceeiasi. Nu ai decat dezavantaje de timp ca sa faci pt primul si apoi pt al doilea. Nu exista decat un singur CIC chiar daca ai doi copii.

Eu as face doar pt al doilea si pace buna.

Marius Pernes

home page - www.marius.rdsor.ro

Imediat ce am aflat ca sint insarcinata cu cel de-al doilea copil am fost la casa de pensii sa vad daca se poate ramine in CIC 2 in continuarea primului CIC .Doamna respectiva m-a asigurat ca da .A mai spus ca daca nasc cu mult timp inainte de a termina CIC 1 nu mai e nevoie de acele 42 de zile de postnatal .

Eu i-am spus secretarei ca dosarul pe ccare trebuie sa il depun sa il fac pt baiatul cel mic ,daca tot intru in CIC 2 de la 1 ianuarie .

Cred ca o sa ma interesez pina la urma si la Casa de pensii ,daca nu o fi prea aglomerat acum .

Multumesc mult , Marius .[flo]

Poze

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...