dianaiulie2009 Publicat Decembrie 22, 2005 Raport Distribuie Publicat Decembrie 22, 2005 Mamici/tatici cu copilasi de aproximativ 1 anisor cum va adormiti odraslele seara ??? Noi nu mais tim ce metode sa incercam ca sa o adormim pe printesa noastra !!! Pana pe la 10 luni adormea singura in patutul ei . II dadeam sticluta cu lapte , cand o termina statea si se juca si cate 1 ora singura , apoi punea caputul jos si adormea . De vreo 2 luni incoace nu mai stim ce sa ne facem . In brate nici gand sa stea , numai cum o culcam pe spate si incepe sa se maraie . In pat cu noi iar nu vrea , se tot plimba prin tot patul si numai sa adoarma nu are chef ... In cele din urma am ajuns la carucior , o leganam cu caruciorul pana adoarme , apoi o mutam in patut si nu mai avem treaba cu ea . Dar vad ca a inceput sa faca figuri si la carucir , cum vrem sa o punem in el da din picioare si nu se lasa . A invatat sa se ridice in picioare in el si numai de adormit nu-i prea vine ei ... Acum oare ce metode sa mai abordam ca sa o invatam sa adoarma singura din nou ... Am fost cu ea la dr.crezand ca e bolnavioara , da de unde... zicea dr. ca sunt capricii din cauza dintilor ... si adevarul este ca de cand au inceput sa-i iasa dintisorii a fost tot mai rea ... Astept sfaturi din partea voastra ... poate,poate ... http://pg.photos.yahoo.com/ph/lucian_ciotlaus/my_photos Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anamaria Postat Decembrie 23, 2005 Raport Distribuie Postat Decembrie 23, 2005 nu prea stiu ce sfat sa-ti dau... adica nu-ti spun nimic nou! decat ca va trebuie doar rabdare! are dreptate dr, e doar o perioada... cu dintzii, cu noile descoperiri - ridicatul in picioruse, mersul, primele cuvinte, etc. in perioada asta unii copilasi sunt mai agitati ca de obicei, sunt si mai obositi si asta ii face sa aiba dificultati la adormit! ce te poate ajuta este sa incerci sa-i faci un program fix, cu papa de seara, bibe cu lapte, baia, o carticica mica pe care s-o rasfoiti eventual, o jucarie pe care s-o tina in brate... aceeasi ora de culcare. noi in perioada aia il adormeam pe tudor la noi in pat, dar la ora la care vrei sa se culce trebe stinsa lumina, tv, sa fie liniste si va faceti si voi ca dormiti (noi chiar adormeam - de multe ori inaintea lui[alcool]...) abia spre 2 ani am inceput sa ne intelegem cu el si il culcam in patutz... plimbarea ajuta, si seara sa nu il agitati, alegeti jocuri linistite, nu gadilat, alergat, tipete, etc... cam asta ar fi. si chiar daca situatia nu se remediaza imediat, cu timpul vei vedea ca se rezolva! _________________________________ ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb [hagi]Bogdan - 04.07.2000 si [copil]Tudor - 13.06.2003 poze cu frumosii mei (si nu numai [;)] ) [pegeam]CRACIUN FERICIT! si un AN NOU MINUNAT!id="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bubu05 Postat Decembrie 23, 2005 Raport Distribuie Postat Decembrie 23, 2005 Vladut, dupa ce papa lapticul, se mai joaca 15-20 de minute, isi scoate ciorapeii din picioare...si apoi adoarme, cu lumina stinsa. Eu am mai spus ca dr. mi-a recomandat ca in perioada de agitatie(cu dintzisori sau altceva) sa-i dau seara 2,5 ml nurofen. Si ii mai dau din cand in cand. Acum de o perioada nu i-am mai dat ca a fost mai linistit. In rest, ce sa-ti zic...cu rabdare, ca ii trece! Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005) Poze cu Vladutz Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Natasa Postat Decembrie 23, 2005 Raport Distribuie Postat Decembrie 23, 2005 CInd e mai agitat si nu se culce singur mai stam pe linga patutul ui, dar de obicei evitam sa-l luam in brate. Se mai ridica, noi il asezam, facem astea de multe ori pina renunta :). Si ii punem muzica clasica pentru ca il linisteste. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gangurici_licurici Postat Decembrie 23, 2005 Raport Distribuie Postat Decembrie 23, 2005 Matei adoarme singur de la 6 luni (acum are 1 an si 1 luna). De cand a inceput sa se ridice in picioare in patut (adica pe la 10 luni) mai maraie, dar nu am ce sa-i fac. Daca incepe sa planga ma duc si ii dau putina apa, il pup, ii spun ca-l iubesc, si il las singur, pana la urma adoarme. Uneori ii ia mai mult, alteori mai putin, uneori maraie, alteori povesteste. Am incercat diferite tipuri de program: acum doarme doar odata pe zi, si am incercat sa-l culc la ore putin diferite, ca sa fie mai obosit seara, dar se pare ca nu conteaza. Asa ca il las in pace. In brate am mai incercat sa-l adorm doar cand a fost bolnav, dar se zbatea asa ca tot in patut singur a adormit, iar in carucior nici nu ma gandesc sa-l pun, doarme mult mai bine la el in patut. Numai bine. Ganguriciul Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alexa si mami Postat Decembrie 23, 2005 Raport Distribuie Postat Decembrie 23, 2005 da, cu siguranta e de la dinti. alexa adoarme singura in pat(cu noi) dupa ce face o mie de ture, se ridica, se pune jos, iar se ridica etc. dar incerc sa fiu calma, daca ma enervez, mai rau face, ma simte si devine si ea f agitata. o dor gingiile f rau. seara o dau cu calgel(apa de ploaie) si cam intr-o ora de cind ne punem in pat, adoarme. citeodata si mai repede. cu cit doarme mai bine in timpul zilei, cu atit mai repede adoarme seara. dar conteaza si plimbarile. noi avem 2 reprize: una la 12am si una pe la 5pm. sanatate si sarbatori fericite[pegeam] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxana1974 Postat Decembrie 23, 2005 Raport Distribuie Postat Decembrie 23, 2005 Da, ce am citit la voi e previzibil anacezara...incearca sa o adormi stand intr-un fotoliu si leganand-o si apoi s-o pui la ea in patut, sa-i canti...sau o pui in patut si stai langa ea pana cand adoarme, tot asa cantandu-i...Serban al meu are 1 an su jumatate...pana acum 2 luni a dormit fara probleme la el in patut...acum stam cate o ora langa patut sa-l adormim, il tinem de manuta pana cand adoarme bine de tot si daca avem noroc nu se trezeste, daca nu avem noroc, tre sa-l luam cu noi in pat... ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual [^]...id="red">id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
for2nity Postat Decembrie 23, 2005 Raport Distribuie Postat Decembrie 23, 2005 anacezara, o metoda de a ajuta fetita sa adoarma singura ar fi sa-i pui seara un diapozitiv, sau ...sunt proiectoarele de imagini pentru bebe care sunt insotite de melodii linistitoare, copilul aluneca pe nesimtite in lumea viselor sau, pune-i un cd sau o caseta cu o poveste. Are alt efect decat daca ii citesti tu, mai bine caseta. Daca ai posibilitatea sa incerci una din variantele de mai sus, merita. da rezultate uimitoare.Multa sanatate si pupici. eu si printesa mea Alexia Cristina (6.11.2004) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dianaiulie2009 Postat Decembrie 25, 2005 Autor Raport Distribuie Postat Decembrie 25, 2005 Va multumes tuturor pentru raspuns . Sa stiti ca am cam incercat tot ce e scris de voi , dar in cele din urma am ajuns la concluzia ca ai nevoie de nervi de otel pentru ca sa poti creste un copil asa de activ ... Mai incercam tot felul , azi de ex. daca am fost in vizita si a sarit peste al 2 lea somnic a adormit singura , dupa ce si-a terminat lapticul . Dar si pana sa ajungem acasa , ca sa o putem culca a fost toata numai nervi si agitatie ...deci nici asa nu e bine ... Speram sa trecem si peste perioada cu crescutul dintilor si sa ne mai linistim si noi ...] Oricum daca mai aveti idei astept cu nerabdare raspunsurile voastre . http://pg.photos.yahoo.com/ph/lucian_ciotlaus/my_photos Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MichelleT Postat Decembrie 25, 2005 Raport Distribuie Postat Decembrie 25, 2005 Din pacate nu existe retete....fiecar copil isi are ritmul lui. Eu la ai mei am observat ca ke prieste sa stea la program....noi avem ore fixe de culcare, sculare, mancare...din care nu ne abatem. Ca urmare, sear la 7...deja se freaca la ochi...asa ca la 7,30 sunt in pat...fiecare cu sticla lor de lapte...usa este inchisa si o veioza aprinsa....in scurt timp..dupa ce se mai joaca intre ei...inceo si cad la pat. Este adevarat ca mai exista momente in care se ma abta de la program, dar care in general sunt legate de vre-o boala, sau de ceva ce ii deranjeaza...dinti...otite...febra.. Mihaela Alexandra & Andrei (2 august 2004) http://community.webshots.com/user/totolici Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.