Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

caut reteta de piftie


Rodica

Recommended Posts

  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul răspuns

scris de tunad

"Piftie-Racitura

 

Partea de jos a picioarelor de porc, curatate si spalate bine(razuite ca pe morcov,putin), cu copitele taiate, taiate in doua in lung.

2Kg carne pulpa, doua antricoate, sorici, urechile, coada, capatana(ratul), se spala bine, se pune apa (a nu se mai adauga apa rece cand a inceput sa fiarba-nu se va mai intarii suficient) 15-20L, sare si se pune la foc(la inceput mai tare-pana da in clocot apopi se micsoreaza - piftia se tulbura cu focul mare), adunand spuma.

Puteti adauga cativa morcovi curatati dar intregi dupa 3 ore de fiert.

Se fierbe pana cade carnea de pe oase, raman cam 6-7l de lichid.

Se curata 3-4 capatani usturoi si se piseaza.

Se opreste focul, se scurge toata zeama care trebuie "vanturata", se toarna dintr-un vas in altul de noua ori(asa facea bunica), a nu se racii prea tare. Se adauga usturoiul si se filtreaza(cine vrea fara strat pre mare de untura cand se inchiaga), prin tifon(sau sita de malai(ciurel),peste(in) care se pune vata medicinala.

Se aleg toate oasele, iar carnea se aseaza in farfurii adanci(si un morcov) , peste care se adauga "supa".

Se da la rece!

 

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=17015&SearchTerms=piftie,racitura

 

De asta era vorba?

Pupici.

 

[pegeam]Sarbatori fericite tuturor![pegeam]

 

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...