Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

cum gatiti lobster (langusta?)


adrienne12

Recommended Posts

Dragele mele, de Craciunul acesta am vrut sa fiu mai originala si am luat 2 lobsteri congelati. Numai ca nu am gasit nicaieri cum sa-i fierb. Toate retetele incep cu x oz de lobster fiert... sau cum sa fac pe gratar etc. Am gasit ceva detalii cum sa-i omor de vii (nu pot sa fac asta). Nu mi-e clar daca cei congelati se fierb congelati sau decongelati in carapace sau nu ... si cit. Cica daca nu-i fierbi suficient nu-s buni si daca ii overcook devin ca o guma. Are cineva experienta cu lobster? Daca da va rog impartasi-ti-mi-o si mie, va rog.

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

ca la orice fruct de mare, se fierbe pina se roseste, in general cca 10 min dupa ce da in clocot. Se fierb in carapace, bineinteles.

 

 

 

Sint 36 ani de cind sper la o viata mai buna pentru România. Sint 16 ani de cind am crezut ca România mea se va ridica din bezna in care au intemnitat-o "unii". Sint 15 ani si 6 luni de cind aripile sperantei mele sint frinte.

Vizionati si judecati singuri, voi, cei care nu stiti ce a insemnat acest zbucium....

Revedeti filmele revolutiei, voi, cei ce ati fost atunci in strada!!!

asteptati.... se baga marfa pe server... stati la coada virtuala [:D]

http://chatonel.free.fr/

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu se fireb congelati (in afara cazului in care ar fi vorba de cozi- inteleg ca ai tai sint intregi). Se scot din congelator si, lasati asa in punga de plastic in care sint ambalati, se pun in apa rece,la frigider. Dureaza cam 3-5 ore pina se dezgheata, dupa care se fierb intre 9-15 minute, asta depinde de greutate. In nici un caz nu se dezgheata in apa calda sau la temperatura camerei...

Succes la gatit si se ne spui cum au iesit!!![pofta]

 

pozulici si calatoria lui Ilie spre tara lui Hamletid="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Decongelatzi, insa asa cum spunea Lilanda, nu la temp camerei ci intr-un recipient cu apa la frigider. Se pun in apa firebinte si sa lasa sa fiarba pina de inrosesc.

Sau pe gratar tot asa pina capata culoarea aia rosiatica. Dar depinde de marime, daca sunt prea mari nu ies cum trebuie la gratar. Daca sunt mai micutzi se merita sa-i faci la gratar la foc mai tare, sunt nemaipomenitzi de buni[pofta]

Si la gratar si fiertzi se prepara in carapace.

 

SARBATORI FERICITE!id="red">

Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Dragele mele am facut lobster bisque. Intrucit am citit pareri pro si contra si oricum dezghetatsem animalele in frigider, am taiat carapacea cu foarfeca de bucatarie (nu ma intrebati cit m-am chinuit ca parca era piatra!) si am fiert animalele in apa 1 minute per poundul de carne dezghetata (am gasit asta undeva pe net). Dupa care am scos animalele, le-am racit si in zeama am adaugat morcovi telina, foi de dafin, 1 pint de half-and-half caci n-am gasit frisca gata in comert (daca asta inseamna acel light cream din reteta) sare, piper, 1 pahar vin, 1 pahar dry sherry, margarina si ceapa si dupa ce au fiert legumele am taiat in bucatele lobsterul si l-am pus inapoi in supa. A iesit delicioasa dar cred ca niste cartofi ar fi fost f. buni si eventual unt in loc de margarina (dar deh, colesterolul!)

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...