Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Atentie -jaf la bagaje in Otopeni, de sarbatori!

Recommended Posts

Vineri la prinz s-antors un prieten din US, via Paris, pe la ora 2:30 a dupaamiezii; cu putin timp inainte au sosit curse de Roma, Milano, Frankfurt, Praga si alte citeva. Lume multa care astepta, dar putini care ieseau! Apare si prietenul care-mi spune ca a stat la o coada uriasa sa apara ceva bagaje - la biroul de bagaje pierdute si reclamatii era o coada la fel de mare, la care nu a mai stat.

Necajit, imi spune ca a avut lacate la ambele bagaje si acum nu mai avea nici unul - un lacat care era de tip american cu cheie oficiala sa poata fi deschis la aeroporturi sa se faca controlul cu raze X a disparut fara urma (deci si cei de pa Otopeni si-au facut rost de cheia-tip) iar celalalt neputind fi deschis asa usor, a fost rupt cu ranga, fermoarul si clapetele metalice de la valiza fiind complet distruse.

Acasa a constatat ca lucrurile (in mare parte haine) din valize fusesera rascolite, dar neavind obiecte de valoare nu-i lipsea nimic din bagaje.

CULMEA, insa, a fost sa gaseasca un obiect care nu era al lui - un set(roz) de trei rezerve pentru un epilator feminin, cu o rezerva folosita!

Va imaginati ca atita lume statea sa apara bagajele (la Otopeni de obicei ajung aproape in acelasi timp cu pasagerii din avion) timp in care lucratorii "nostri" aveau timp sa desfaca/sparga lacate si sa cotrobaie linistiti si nestingheriti prin valize ?

PS: daca cineva are lipsa setul de rezerve (si alte lucruri) il pot oferi ca proba materiala (probabil mai are amprentele celui care l-a aruncat din viteza/greseala/in bataie de joc/ in alta valiza!

"Trebuie-n viata sa te grabesti incet de vrei la timp sa-ntirzii - Pavel Stratan, Amintiri din Copilarie, III"

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Si noi suntem patiti(indirect) si pagubiti. Prietena noastra a venit din US tot vineri- cred ca a fost aceeasi cursa- si i-a disparut unul din bagaje. Cel pe care l-a recuperat de pe banda era desfacut si cotrobait, dar nu lipsea nimic. Sambata s-a gasit si al doilea bagaj, in care trebuia sa fie aparatul foto ptr noi(pe care-l comandasem pe net si s-a oferit ea sa ni-l aduca), laptopul fetei si multe alte suveniruri si cadouri ptr rude. Era saraca distrusa, plansa...nu stiu care va fi finalitatea, daca va fi despagubita, dar cineva ar trebui sa plateasca ptr jaful asta, nu este corect.

Oana,[mamica]de [copil]Alexandra-Elena (18 mai 2005)

Pozele noastre

Povestile voastre sunt destul de infricosatoare... avem oare vreo sansa ca intr-o zi sa mergem acasa fara "emotii" de genul asta ? Romania noastra scumpa se compara fara probleme cu tarile comuniste din acest punct de vedere, cand ajungem sa ne pazim de cei care ar trebui sa inspire incredere.

... words are tools...

ce mi se pare de neiertat e usurinta cu care se trateaza astfel de situatii. Cu toate ca in Romania poti sa cumperi absolut orice tot gasim ca e de cuviinta sa furi si tot ajungem cu bagajele mai usoare acasa. Eu deja ma gandesc sa pun toate cadourile in bagajul de mana cu riscul de a nu avea haine de schimb in cazul in care mi se ratacesc valizele.

Michelle 7id="Book Antiqua">id="size3">id="green">id="Book Antiqua">id="size3">

Cunosc si eu pe cineva care si-a luat o pereche de adidasi noi si la sosire in rom avea o pereche vechi....asa ca....sau, mai cunosc care nu si-au mai gasit niciodata pachetele.

Se intampla si in alte tari, nu e o regula doar in Otopeni.

[bruta]

Sarbatori fericite si indestulate.

[cheers]

[pegeam]

Paula[gravi]cu Paul 38+[baietel] siAlexandraid="red"> [loveyou]

Daca s-a intamplat mai multor persoane mi se pare logic ca au fost mai multe curse, adica diferite companii aeriene.

Daca 3-4-6 companii aeriene ar face plangere visavis de comportamentul personalului de la bagaje poate poate s-ar mai misca ceva...Nu stiu cat de mult, dar si eu am emotii la bagaje cand este vorba de mers in R (ma refer la furat din valize, ca de pierdut-ratacit se intampla si pe aici)

Exemplu: o amica a calatorit cu LHF in august anul trecut si compania i-a ratacit valiza la sosirea in Otopeni. Cumparase cadouri si hainute pentru o ocazie speciala (se pregatea de botez). Stiu ca dupa 3-4 luni LHF a despagubit-o cu aproape 1000$. Dar i-a sunat f. des si a stat numai pe capul lor pana i-au dat despagubirea respectiva.

Sarbatori fericite,

Carolyne si bobocelul Veronica

Mygirl,

prietena ta venea tot de la Paris? Cu cursa Tarom/AirFrance?

ca am o banuiala ca asta se intimpla cu Taromul - eu am calatorit f. multi in ultimii ani cu British, KLM, din 2002 cu Lufthansa (am adunat cu Lufthansa 150 000 mile din 2002 si pina acum) si nu am avut experiente de acest fel. Cu Lufthansa de trei ori mi s-a-ntimplat sa nu ajunga unul sau chiar 2 bagaje la Bucuresti in acelasi timp cu mine, dar asta a fost pentru ca la Munchen aveam doar 35 minute sa schimb avionul si nu apucau sa mute bagajele. Dar de fiecare data s-au uitat in calculator, mi-au spus ca bagajele ramasesera la Munchen si mi le-au adus cu zborul urmator, apoi mi le-au adus la usa (odata trebuia sa plec de la Bucuresti mai departe si mi-au zis ca le trimit dupa mine in Romania la adresa pe care le-o dadeam eu). Mai mult, le-am lasat cheia de fiecare data in caz ca era nevoie sa le faca vama si nu am avut nici un fel de probleme.

Mygirl, prietena ta trebuie neaparat sa faca plingere la compania cu care a venit. Si eu cred ca si la politie, pentru ca aici e vorba de furt, nu de ratacirea bagajelor.

Noi inca nu am facut plingere dar dupa sarbatori cred ca vom face asta. Desi daca nu stai de capul celor de la companie e degeaba. Nu stiu exact daca plingerea nu trebuia cumva facuta pe loc la aeroport.

"Trebuie-n viata sa te grabesti incet de vrei la timp sa-ntirzii - Pavel Stratan, Amintiri din Copilarie, III"

Michelle,

Rferitor la asigurare nu stiu sigur, dar din ce imi aduc aminte nu avea (zic asta pentru ca nu a mentionat nimic de vreo asigurare). Dar tipa chiar cheltuise peste 1000$ lejer pe cadouri. Culmea: a avut 2 valize mari: una de la niste prieteni de aici cu atentii si cadouri pentru parintii amicilor ei, si cealalta valiza cu tot ce cumparase pentru ea. Lufthansa a ratacit numai bagajul ei.

Daca vrei pot sa o intreb daca a avut asigurare sau nu.

Carolyne si bobocelul Veronica

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...