Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Metoda Calendarului + Temperatura

Recommended Posts

Fetelor va rog sa ma ajuntati si pe mine. De pilule nici nu vreau sa ma aud, sterilet imi e frica, deoarece nu am nascut, iar preze...il urasc. M-am gandit eu ca ar putea functiona : metoda calendarului + temperatura. Stiu cum sta treaba cu ciclul insa cum e cu temperatura? Cum se masoara ? Cu ce ? Cat e de graitoare cresterea ei - si cu cat ? Ce poate modifica valorile? Dupa cat timp de masaratori as putea sa incep sa ma bazez pe ele ?--[alcool]-- daca stie cineva, sa ma ajute si pe mine.

Multumesc,

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Sa o iau cu inceputul: nici eu nu mai vreau sa aud de pastile=anticonceptionale, pt ca dau o pofta de mancareeee,mai toate...si duc automat la ingrasare,si mai si deregleaza hormonii,si organismul in general. Prezervativul si eu il urasc, dar este un rau necesar : te fereste de multe boli,nu numai de o sarcina nedorita.Daca ai un partener stabil,si de multa vreme,cu analizele la zi(cum se zice)atunci te poti baza pe el,facand si fara prezerv. Acum sa nu aruncati cu cozonaci,sarmale in mine..[box] ca zik asta.Metoda calendarului nu prea e buna,ti-o zic din proprie experienta,pt ca nu totdeauna e regulat,si poti lua tzeapa f usor.[bang]In ceea ce priveste metoda temperaturii n-am incercat-o pt ca am mai auzit la fel,ca iti iei tzeapa usor .Mai multe poti gasi pe http://www.reclama/modules.php?name=News&file=article&sid=21 ; http://iubire.md/ro/abc/metodele_de_determinare.shtml ; sau si mai multe pe un search google. Shtiu ca poate nu te-am ajutat cu mare lucru,dar, te sfatuiesc sa revii la prezervativ.Asa am facut si eu[bang] Multi pupici,[pup] si ai grija de tine!

Daca viata e un roman,tu fii un luptator si treci prin toate capitolele!

...no haideti s-o descurcam cumva:

metoda calendarului combinata cu metoda temperaturii pot da rezultate bune. Pe o perioada de minim 3 luni (la un ciclu regulat) si maxim 6 luni (la un ciclu neregulat), notand intr-un calendar zilele de menstra, apoi cele fertile poti observa cum functionezi.

Recomand si testele de ovulatie de la farmacie (dr. Sigur) au si un calendar atasat ... poti face insemnarile pe el. Detalii in prospect functie de lungimea CM-ului fiecaruia.

Iti fixezi o ora la care sa te trezesti in fiecare dimineata, dupa un somn bun de minim 4-5 ore neintrerupt, important este sa nu se faca nici o miscare brusca ... se intinde mana pana pe noptiera si se ia termometrul (digital de preferinta). Abia dupa ce ai luat temperatura ... te poti deplasa la WC.

Cel mai indicat este sa se ia temperatura vaginal. Daca o luati axial este mai mica ... indiferent ... totul e ca pe lungimea unui ciclu sa se ia constant temperatura din acelasi loc.

In momentul in care ne trezim ne aflam intr-o stare bazala - de aici si denumirea de temperatura bazala.

Aceste temperaturi le completam intr-un grafic. Recomand cu caldura site-ul fertilityfriend.com

Aici se dau explicatii clare cum si ce sa faci.

Temperatura trebuie sa fie coborata in perioada foliculara, are o coborare brusca si apoi cresteri in trepte in faza ovulatorie dupa care se mentine inalta in faza luteala.

Daca 18 zile in sir temperatura este tot inalta ... este bebe.

Altfel inainte de menstra temperatura scade.

Fiecare corp este altfel ... deci si temperaturile sunt altfel de la persoana la persoana.

Vei incepe sa-ti cunosti corpul si semnele pe care ti le transmite.

(vei stii sa-ti interpretezi mucusul, intepaturile din ovare, cervixul , etc.)

In cateva luni observi cum functionezi si vei sti cand esti in perioada fertila si cand sa te feresti.

Sper ca m-am facut inteleasa ... MULT SUCCES!

... si UN AN NOU FERICIT!

Miroid="Script MT Bold">id="blue">
Donatiaid="red">
id="right">

Parerea mea este ca daca tu nu esti pregatita si pentru o surpriza de gen bebe, aceasta metoda este cea mai nepotrivita posibila, au fost femei care au ramas insarcinate cu o zi inainte sa le vina ciclul, zi in care sub nici o forma nu ar fi trebuit sa ovuleze. Poti incerca metoda cu injectia la 3 luni [alcool]

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are[:D] id="navy">

Fetelor va multumesc tare mult pentru raspunsuri. [flo]

Eu ma gandeam sa incerc vreo 6 luni sa imi masor temperatura sa vad cum arata graficele mele. Nu am de gand sa renunt la preze cu una cu doua,. Sunt in faza de adunat informatii.

Cum se folosesc testele de ovulatie ? Ce detecteaza ele de fapt ? Le mai foloseste cineva pe post de metoda contraceptiva ? E....si acum vine intrebarea intrebatoare , daca da, cum ???[bang]

Un 2006 Fericit si asa cum voi il doriti !

Charlie

NU Charlie, testele de ovulatie nu se folosesc ca mijloc de contraceptie.

Este un test care te ajuta sa indentifici perioada cand este cel mai probabil sa ramai insarcinata. El detecteaza homonul luteinizant (LH) care apare in urina umana, chiar inainte de ziua fertila din luna. Aparitia LH-ului precede ovulatia. De ex. pentru un ciclu de 28 de zile se incepe testarea din ziua 11. Testele se fac zilnic, preferabil la aceeasi ora, pana se pozitiveaza. In orice moment al zilei ... preferabil NU din urina de dimineata (prima urina).

Rezultatul pozitiv inseamna ca in urmatoarele 24-48 ore va avea loc ovulatia.

Este bine ca te-ai gandit la metoda temperaturii nerenuntand inca la prezervativ. Cel putin vei stii cum functionezi. Sunt foarte rare cazurile spuse de Jocelyn, dar nu imposibile. Deci e bine sa fi precauta.

Incearca sa te inscrii si pe site-ul recomandat de mine. Merita.

Miroid="Script MT Bold">id="blue">
Donatiaid="red">
id="right">

• 1 month later...

Buna,

Eu am incercat cu temperatura si metoda calendarului timp de jumatate de an si am reusit sa raman insarcinata .Temperatura mi-am luat-o in ficare dimineata dupa ce am deschis ochii.In nici un caz vaginal pt ca prea mult efort si miscari multe ati ridica temperatura.Doctorul mia recomandat sa pun termometrul(electronic) sub limba si sa inchid gura.In maxim 3 minute temperatura apare.Va sfatuiesc sa va faceti un grafic.Mult noroc!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...