Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ravase


Recommended Posts

 

Se apropie anul nou si se va sarbatori din nou la mine acasa. Am obiceiul ca atunci cand se organizeaza la mine sa fac si traditzionala placinta cu ravase. Am facut si anu' trecut, a fost tare placut si haios! Insa, acum nu mai am idei...[alcool] Am cautat pe internet, da' nu sunt foarte reusite...[bang] Avetzi cateva idei? Va roooog, ajutatzi-ma!!!!!!!

 

Multzumesc anticipat!

 

Madalina

http://community.webshots.com/user/madalina160

http://pg.photos.yahoo.com/ph/madi_1972/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

chiar dragutza ideea! da spune-mi si mie cum anume faci placintele? din ce aluat? o sa urmaresc topicul sa ma inspir, daca aflu si reteta aluatului as face si eu...

 

_________________________________

[pup] ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb

[hagi]Bogdan - 04.07.2000 si [copil]Tudor - 13.06.2003

 

poze cu frumosii mei (si nu numai [;)] )

 

[pegeam]CRACIUN FERICIT!

si un AN NOU MINUNAT!id="red">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

Eu am gasit 2 retzete pe internet de placinte, prima:

 

Poale-n brau

 

500 g faina, 100 g untura,

 

4 galbenusuri, 100 g smantana,

 

60 g drojdie, 1/2 lingurite sare,

 

300 ml lapte, 100 g zahar,

 

1 lingurita coaja de lamaie,

 

2-3 pachetele zahar vanilat

 

Umplutura

 

250 g branza de vaci,

 

2 galbenusuri, 60 g smantana,

 

50 g zahar, 60 g gris fiert

Se dizolva drojdia in laptele incalzit (maiaua). Se adauga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald. Se freaca spuma doua galbenusuri cuzaharul si sarea. Se adauga maiaua, coaja de lamaie, vanilia si faina si se amesteca. Se framanta aluatul timp de douazeci de minute, apoi se adauga, putin cate putin, untura calduta.

 

Se lasa sa creasca o ora, dupa care se intinde o foaie cam de 5 mm

grosime. Se taie patratele de 8 x 8 cm pe care se pune umplutura si se aduna colturile opuse unul peste altul. Placintele se ung cu un galbenus batut si se aseaza in tava unsa presarate cu zahar.

 

Se coc la foc slab primele zece minute, dupa care se continua coptul la foc potrivit. Cand sunt gata, se presara cu zahar vanilat.

 

Branza de vaci pentru umplutura se trece prin sita si se amesteca apoi cu galbenusurile, grisul, smantana si zaharul.

 

 

Sau aceasta:

 

Placinte cu branza

 

Pentru aluat ai nevoie de

500 g faina, 2 linguri ulei sau 100 g untura, 4 galbenusuri, 100 g smantana, 20 g drojdie, 300 ml lapte, jumatate de lingurita de sare, 100 g zahar.

 

Umplutura o poti face din branza dulce sau sarata

500 g branza de vaci sau branza sarata, de oaie, framantata, 2-3 oua, 2 linguri zahar cu vanilie sau 2 legaturi de marar tocat marunt, coaja de lamiie, 50 g stafide, 1 pahar lapte, putina sare.

 

Mod de preparare

 

Pentru aluat, dizolva drojdia in laptele caldut, adauga cateva linguri de faina, amesteca si lasa compozitia sa creasca intr-un loc cald. Freaca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se fac spuma si apoi adauga drojdia si faina si amesteca. Framanta acest aluat aproximativ 20 de minute si apoi adauga uleiul sau untura calduta. Aluatul trebuie lasat o ora sa creasca dupa care se intinde o foaia de placinta, nu foarte subtire. Poti sa o portionezi in patrate mici si sa faci mai multe placintele sau sa faci din ea o singura placinta, suprapunand colturile opuse dupa ce ai pus umplutura.

 

Branza se amesteca cu ingredientele pentru umplutura si se aseaza intre foile de placinta.

 

Impatureste ravasele - bucatile mici de hartie pe care ai scris mesajele. Daca faci o placinta mare, aseaza-le simetric in tava si incearca sa iti aduci aminte cum le-ai asezat atunci cand esti gata sa tai placinta pentru a o aseza pe platou. In cazul in care faci mai multe placintele de o persoana, e mai simplu pentru ca poti pune cate un ravas in mijlocul fiecareia.

 

Madalina

http://community.webshots.com/user/madalina160

http://pg.photos.yahoo.com/ph/madi_1972/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...