ancutzathree Publicat Decembrie 30, 2005 Raport Distribuie Publicat Decembrie 30, 2005 cum sa fac sa nu mi se lase blatul dupa ce il scot din cuptor . . . ? eu fac retzeta clasica de blat( la fiecare ou 1 lingura de zahar si una de faina,bat albusurile spuma si adaug zahar,apoi galbenusurile si faina,il dau la cuptor la foc potrivit)creste foarte frumos dar dupa 5 min se lasa mijlocul,ce nu fac oare bine? voua cum va iese? nu vretzi sa imi impartasitzi si mie secretul,sa nu mi se mai lase? va multzumesc [flo]id="blue">id="Comic Sans MS"> [*]Sarbatori Fericite[*]id="blue">id="size5">id="Script MT Bold"> [9cer]anca &id="size3">id="Arial Black">[bibe]alexid="blue">id="size5">id="Script MT Bold"> Asa s-a nascut o mare iubire ...id="Arial Black">id="limegreen"> Varsta lui Alexid="limegreen">id="Arial Black"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ancutzathree Postat Decembrie 30, 2005 Autor Raport Distribuie Postat Decembrie 30, 2005 n-are nimeni nici o idee?id="blue">id="Comic Sans MS"> [*]Sarbatori Fericite[*]id="blue">id="size5">id="Script MT Bold"> [9cer]anca &id="size3">id="Arial Black">[bibe]alexid="blue">id="size5">id="Script MT Bold"> Asa s-a nascut o mare iubire ...id="Arial Black">id="limegreen"> Varsta lui Alexid="limegreen">id="Arial Black"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Balbina Postat Decembrie 30, 2005 Raport Distribuie Postat Decembrie 30, 2005 Ancuta, n-am idee de ce tie ti se lasa blatul. Sa-ti spun cum fac eu pandispanul, poate iti dau vreo idee? Eu pun intotdeauna cu o lingura-doua de faina mai mult, si adaug si praf de copt, pe care il amestec cu faina. Mai intii amestec galbenusurile cu o parte din zahar si faina cu praful de copt. Separat bat albusurile cu restul de zahar. Dupa aia incorporez cu atentie albusurile batute in compozitia de galbenusuri, nu tot odata, ci cam cite o treime, amestecind cu atentie, sa nu se sparga spuma de albusuri. Ultima data am pus o jumatate de pahar de suc de portocale cind am batut galbenusurile, a iesit un pandispan aromat si delicios, care nici nu trebuia insiropat. Torn aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, pe fundul tavii astern hirtie de copt, pe care de asemenea o ung cu unt si o presar cu faina. Coc la foc mediu spre mic, NU deschid usa cuptorului primele 15-20 minute. Nu e voie sa faci zgomote la bucatarie (trintit de usi, bocanituri) in timp ce se coace pandispanul, acest sfat l-am primit de la un cofetar. Sper ca te-am ajutat cu ceva. ------------------ Numai bine, Natalia si bebe Vlad (22.06.2004) P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!id="blue">[;)] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adi_edi Postat Decembrie 31, 2005 Raport Distribuie Postat Decembrie 31, 2005 Sa fie temperatura de vina? Cred ca incingi cuptorul prea tare. Eu am observat ca daca il pun la 350 F (sau 180 C) iese perfect, cuptorul incalzit din timp si temperatura neschimbata pina la sfirsit. Daca nu ai termometru incearca sa pui focul un pic mai mic decit il pui de obicei. De asemenea, incearca sa nu deschizi cuptorul pina nu e rumenit blatul, cum zice si Natalia. Eu fac blatul dupa aceeasi reteta ca si tine. Pupici! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nella Postat Decembrie 31, 2005 Raport Distribuie Postat Decembrie 31, 2005 Blat de tort :6 oua ,1cana cu faina ,aceeasi cana cu zahar,3 linguri ulei,un praf de sare . Albusurile se bat spuma ,se adauga zaharul treptat batand pana se dizolva ,galbenusurile, si apoi uleiul.Faina se adauga ultima treptat batand cu mixerul la viteza mai mica sau amestecand cu lingura de jos in sus (nu circular). Compozitia astfel obtinuta se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau pe fundul tavii se aseaza o hartie unsa cu ulei. Important,cuptorul trebuie sa fie incalzit inainte de a intrduce tava.Focul potrivit ,si NU SE DESCHIDE USA CUPTORULUI minim 20min. Astfel blatul nu se va lasa. LA MULTI ANI !!! Nella Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
olim Postat Decembrie 31, 2005 Raport Distribuie Postat Decembrie 31, 2005 Si eu am facut reteta asta si a iesit [pofta] LA MULTI ANI[cheers] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ancutzathree Postat Ianuarie 1, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Ianuarie 1, 2006 Va multzumesc mult[bis][bis] [biz] am facut ieri blat,am pus mai multa faina si l-am copt la foc mai mic si nu mi s-a lasat id="blue"> [*]Sarbatori Fericite[*]id="blue">id="size5">id="Script MT Bold"> [9cer]anca &id="size3">id="Arial Black">[bibe]alexid="blue">id="size5">id="Script MT Bold"> Asa s-a nascut o mare iubire ...id="Arial Black">id="limegreen"> Varsta lui Alexid="limegreen">id="Arial Black"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Balbina Postat Ianuarie 1, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 1, 2006 Anca, ura, felicitari! ------------------ Numai bine, Natalia si bebe Vlad (22.06.2004) P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!id="blue">[;)] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
elyanne Postat Ianuarie 1, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 1, 2006 Ca sa iasa blatul pufos, albusurile se adauga ultimele... batute spuma, peste restul copozitiei (oua + zahar + ulei + faina) si se amesteca usor, cu o lingura de lemn, nu cu mixerul... Eu asa fac... ramane pufos si nici nu se lasa dupa ce-l scot din cuptor.Eliana si [9cer] Elena – 23 octombrie 2004id="red">id="right">id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
teodora35 Postat Ianuarie 2, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 2, 2006 ancutza sti care este parerea mea mai bine cumperi un blat este mai simplu pt ca nu mai treci prin etapele a crescut si dupa ce l-am scos din cuptor mi-a dat inapoi nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni poze Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.