Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Jaf la drumul mare....in Romania zilelor noastre

Recommended Posts

Nu pot sa nu deschid acest subiect,desi stiu ca pt.unii va fi doar o noua delicatesa,insa mai stiu ca vor fi si multi altii care vor intelege ce vreau sa pun in lumina.

Aseara,in toiul pregatirilor pt.revelion,imi arunc intimplator un ochi pe fereastra(nu la propriu) si vad in fata scarii mele o ambulanta,o masina a politiei si inca una a laboratorului criminalistic.Aflu intr-un tirziu(ca sa trec peste amanunte),ca vecina mea,venind spre casa,a fost atacata de niste indivizi la coltul blocului,batuta mar,dar mar,intelegeti? si jefuita de tot ce avea.Saraca s-a luptata cit a putut cu atacatorii,insa n-a reusit decit sa ramana cu manerul gentii in mana si cu ingrozitor de multe traumatisme.

Ei bine,oameni buni,asta s-a intimplat in jurul orei 9 seara,intr-un cartier bun al capitalei,pe o strada destul de circulata....

Ma cutremur si acum,gindindu-ma ca fetita mea,de 10 ani,avusese intentia mai devreme(e drept,mult mai devreme,pe la ora 7)sa fuga sa-mi cumpere ceva de la market.Si nu pot sa nu ma gindesc ce s-ar fi putut intimpla......

Intrebare: CE PUTEM FACE CA SIGURANTA NOASTRA SA NU MAI FIE ATIT DE SUBREDA?id="size3">

BRENDA

"Sint frunze care nu cad si clipe care nu se uita"

http://community.webshots.com/user/brendamitran

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

ca sa-ti raspund la intrebare: Nimic! Noi nu putem face nimic decat sa fim foarte vigilenti; dar si asta de multe ori e de prisos. Ce ar putea face statul? Legi mai aspre si imbunatatirea nivelului social. Dar insist pentru legi mai dure; sa se gandeasca de doua ori, cel care ar avea intentii necurate!

Din pacate asemenea scene poti vedea zilnic la noi in tara; cel al vecinei tale nu este un caz singular. Imi pare rau pentru ea, si pentru toti cei care cad victime atentatorilor. Sotul meu nu ma intelege cand ii spun ca mi-e frica sa ies seara cand e intuneric. Dar si ziua se intampla f. multe.

Nu pot sa spun decat sa ne apere Dumnezeu!

Laura, mama lui Andrei

Poze

Poze

Treaba cu artele martiale e relativa.Daca esti atacat pe la spate,asa cum a fost ea,mare lucru nu mai poti face,cu toate artele martiale.Si ea e un caz fericit,poti fi injunghiat sau mai stiu eu ce.....

Nici cu legile zic eu ca nu s-ar face mare lucru....

Parerea mea este ca ar trebui imbuntatatit sistemul politiei,nu au oameni competenti,nu au dotari corespunzatoare,majoritatea merg pe meseria asta pt ca e cit de cit mai bine platita decit in alta parte,dar nu exceleaza.....

daca te duci la un politist pe strada si il rogi sa te ajute cu ceva,iti ride in nas sau,in cel mai bun caz,iti spune sa mergi la sectie....si tu poate mori linga el....

BRENDA

"Sint frunze care nu cad si clipe care nu se uita"

http://community.webshots.com/user/brendamitran

Eu locuiesc inttr-un oras de provincie, in plin centru al lui. As minti sa spun ca jafurile sau atacurile sunt ceva curent, insa eu mi-am luat o masura de precautie: spray cu piper. Presupun ca nu e tocmai legal, dar daca vin dupa lasarea noptii acasa, cand intru de pe strada principala in aleea din spatel blocului pe care trebuie sa merg cam 100 de metri, tin mana pe el in buzunar sau in posteta. Nu stiu daca chiar as fi capabila sa-l folosesc, dar ma simt mai bine...

O prietena de-a mea vine la noi in vizita, de la un km distanta, cu cutitul de bucatarie in geanta. Ea a patit ceva urat, i-au smuls lantul de la gat ziua in amiaza mare pe scara blocului, asa ca e foarte speriata.

Poate suntem caraghioase, dar, dupa cum se vede, alte solutii nu sunt.

Va doresc o noapte frumoasa si un an plin de sanatate si bucurii.

E oribila nesiguranta asta si cu atit mai mult atunci cind stai cu inima cit un purice pentru copiii tai. Dar e o iluzie ca astea se intimpla doar in Romania. Am niste prieteni care lucreaza in Londra de 3 ani si li s-a spart casa de 3 ori. Prima data prietena mea a intrat tocmai cind hotul dadea sa iasa, a si iesit cu laptopul si ea a ramas inlemnita. A chemat politia de fiecare data si i s-a spus ca sint norocosi ca au patit-o asa de rar. Mai haios a fost ca a intrebat ce sa faca daca intra hotul peste ea in casa si i s-a spus elegant si frumos: sa va luati un fluier sa fluirati si vecinii or sa va sara in ajutor :) Prostia politiei e universala!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...