Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Romanii din "afara"- v-atzi intoarce in Ro?...(2)

Recommended Posts

prima parte

...Daca banii n-ar fi o problema?

Shtiu ca voi declansha iar un val de proteste, mai mult contra, dar sint in dilema, din nou, de altfel, dar acum privind intoarcerea in tzara mea, shi nu emigrarea in alta...

Sotzul meu vrea neaparat sa ne intoarcem in Ro, iar cireasha de pe tort a fost pusa as'noapte, cind vecinul de dedesubt a dat telefon la doo juma- de Revelion!- sa se plinga de zgomot, ca nu poate dormi, shi ca facem galagie in fiecare seara, etc...acelashi vecin care a fost la noi cu sotzia de nenumarate ori la diverse party-uri, shi care n-a avut curajul pin'acu sa ne spuna frumos ca e nitzel cam mult zgomot shi ca plozii alearga prin casa (nu la unu noaptea, ca io-i culc in jur de 8, 9 cel tirziu...), tokma cin noi aveam musafiri s-a gasit sa se plinga, de mi-au plecat prietenii acasa...in fine, nu asta era problema principala, ci faptul ca sotzul e total nemultzumit de viatza de aici, de faptul ca nu putem stringe bani, ca munceshte ca sclavul shi ca nici timp de familie nu mai are, de faptul ca lumea e ipocrita, rece, plictisitoare, etc...

Eu merg in Ro- Bucureshti- o data pe an, doo saptamini, nu am timp suficient sa vad shi kestiile negative, probabil din cauza euforiei revederii tzarii

Eu nu vreau in Ro, tzin minte indolentza oamenilor, nesimtzirea, mizeria, tupeul, nesigurantza, mai ales ca am doi copii carora ash vrea sa le ofer o viatza buna, shi nu vreau sa-i pazesc 24/24...nu ma intzelegetzi greshit, nu tzin minte numai lucrurile rele, dar astea primeaza la o decizie de intoarcere.

Deci, daca atzi avea conditzii materiale ok, v-atzi intoarce in Romania?id="size1">

Alina, bani n-au, tokma asta e problema, ca in Ro daca n-ai bani, mori, ceea ce nu se intimpla in afara, sau nu se prea intimpla...

[*]Iren dubla mamicaid="red">[zana] Bogdanelu nazdravanuid="blue"> [aerob] si Julia turboid="purple">[majoreta][*]

decembrie

degetzeii

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.id="purple">

Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada

id="navy">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 150
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Originally posted by denizel

pai iren, plafonarea intelectuala e a noastra acu', a astora din Romania, ca vaz ca ne-o dadura tiganii si p-asta.[:D]" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitzã" :)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.

id="quote">id="quote">Draga mea, dupa cum vezi, cu o floare nu se face primavara. Geaba-s o mana de oameni geniali si seriosi in Romania daca ei sunt absorbiti in mocirla de care aminteam. Li se da in cap si sunt ironizati. Cred ca iti dai seama si tu singura ca Ro este in starea in care e nu numai din saracie.Io nu fac parte din categoria acelora care au plecat din Ro ca sa aiba fun, sau de aventura. Am plecat de nevoie. Am avut sansa unor iesiri in occident care mi-au deschis ochii dupa care nu am mai avut liniste pana nu am scapat d-acolo. Asa ca nu ma imbata nimeni cu apa rece de Romania cand stiu f bine realitatile de p-acolo...Bogat-nebogat, tot in mocirla si manele se traieste. Cati isi declara venitul acolo ? Asta inseamna furt la stat. Cati dau spaga ? Cati au rabdare sa stea la coada in sistem ? Cati copii merg la meditatii pt. ca la scoala bat turca ? Cati platesc servicii care nu le sunt servite la valoarea banului dat ? Poti sa ai si Mercedes, ca vine unu' si ti-l zgarie cu sarma sau pune o petarda si te imbolnavesti de nervi. Exista in Ro respect pentru proprietatea privata ? Nu are sens sa traiesti asa, intr-o tensiune permanenta. Poate doar daca esti obisnuit si nu ai mai vazut si altceva, altfel nu-mi explic.Iar ceeace a scris Lauraa, mi s-a parut f dragut, nu a jignit cu nimic. Era vorba de ipocrizia celor care vin de la tara la oras, blameaza rigiditatea si duritatea sistemului, betoanele, in schimb nu se intorc sa dea un exemplu personal de dedicare a vietii in natura.Cat despre nastere, nu am cu ce sa compar, ca aici nu am nascut, insa si mie mi s-a parut ok in Ro - sunt de acord cu Mona, am avut un doctor de exceptie, dupa spaga aferenta, of course. Adica 2 salarii d-ale mele.

Cu mici exceptii, cu cat pleci de mai jos cu atat atunci cand ajungi undeva mai...sus...creste si snobismul, ifosele, negarea pana in maduva oaselor a ceva frumos, cat de neinsemnat ar fi...din Romania. Cred ca s-a pus prea mare accent pe experienta personala (nefericita de multe ori) a celor emigrati din Romania.

Plafonare intelectuala a romanului, viata grea de zi cu zi in care traieste, mizeria, lipsa perspectivelor, condamnarea sigura...si multe altele sunt cuvinte care nu prind bine...pe un forum de romani in general si nu de romani emigrati.

Ar fi putut fi alese niste sugestii mai elegante.Macar asa de gragul de arata "superioritatea"...dar ne lecuium greu de mainile in solduri...

Cu ce se deosebeste un astfel de om cu unul care din Mercedes-ul "misto"afiseaza ostentativ kg de aur de la gat...comparatia e poate fortata dar ideea e aceeasi...care vrea sa o inteleaga...

La Iren cred ca nu este cazul de nastere ...de nastere in conditii grele, de grija zilei de maine pt copii...etc

Depinde f mult de om de asteptari, de prioritati...

Independenta financiara a femeii fata de barbat poate fi un lucru bun...uneori decisiv in luarea unei hotarari...

quote:Originally posted by Alina
quote:Originally posted by iren

Mona B, sa shtii ca pentru unele fete este cumplit sa nashti in Romania, sora mea, de ex, a nascut doi copii in Bacau, shi-l va nashte shi pe al treilea tot acolo, shi era sa moara de ambele datzi...[*]Iren dubla mamicaid="red">[zana] Bogdanelu nazdravanuid="blue"> [aerob] si Julia turboid="purple">[majoreta][*]decembriedegetzeii In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.id="purple">Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada id="navy">

id="quote">id="quote">Iren draga,Pentru ca am tangenta cu Bacaul,poti sa-ti zic cu siguranta ca se naste in conditii excelente,cu medici buni,etc la clinica privata Medical Service a dr Stan dar costa ceva.Am cunostinta care a nascut acolo prin cezariana si pe tot-tot a platit cam 3000 de dolari.Asta apropo de cabinete cu conditii ca in vest,medici buni,etc doar bani sa fie,cum zicea Alina-Copiloi.Alina
id="quote">id="quote"> nu cumva e vorba despre aceeasi clinica despre care aparuse recent un topic aici, a unor parinti disperati si nenorociti de unul din medicii aia buni care le-a omorit baietelul intr-o simpla operatie de amigdale; da, si eu am nascut in Romania in 2000, in TG.Mures; bacsis 100 marci numai medicul, basca restul personalului inca vreo doua; a fost un cosmar, si nu as dori sa repet never experienta;http://community.webshots.com/user/montrealpoze

quote:Originally posted by Alina
quote:Originally posted by iren

Mona B, sa shtii ca pentru unele fete este cumplit sa nashti in Romania, sora mea, de ex, a nascut doi copii in Bacau, shi-l va nashte shi pe al treilea tot acolo, shi era sa moara de ambele datzi...[*]Iren dubla mamicaid="red">[zana] Bogdanelu nazdravanuid="blue"> [aerob] si Julia turboid="purple">[majoreta][*]decembriedegetzeii In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.id="purple">Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada id="navy">

id="quote">id="quote">Iren draga,Pentru ca am tangenta cu Bacaul,poti sa-ti zic cu siguranta ca se naste in conditii excelente,cu medici buni,etc la clinica privata Medical Service a dr Stan dar costa ceva.Am cunostinta care a nascut acolo prin cezariana si pe tot-tot a platit cam 3000 de dolari.Asta apropo de cabinete cu conditii ca in vest,medici buni,etc doar bani sa fie,cum zicea Alina-Copiloi.Alina
id="quote">id="quote">hai mai cine are 3000 $??? ca si in sua te costa mai putin daca ai asigurare. diferenat e ca aici TOATA LUMEA naste in conditii civilizate. si numai pt ca ai sansa sa nasti intr-un spital american si tot merita sa ajungi aici.Mid="red">iid="blue">cid="orange">hid="green">eid="purple">lid="red">lid="brown">eid="blue"> 7id="red">id="size4">id="Book Antiqua">

quote:Originally posted by cataghe

Ok, sa merem dara la culcare daca asa ziceti, ca io de cand ma tot chinui sa ma duc si nu ma lasa Ira[:D]... oricum, vaz ca unii se cred asa de importanti incat au impresia ca toata lumea nu mai poate de ei... Bleah! (asta a fost o cascatura, nu va ganditi la altceva...)

P.S. Incet incet, incep sa ii dau dreptate lui nenea Iancu cu topicul ala de la zeze...[:D]

id="quote">id="quote">

quote:Originally posted by cataghe

mai multe persoane (nu numai una) au spus ca banii nu conteaza.

id="quote">id="quote">

atunci citeaza-i pe-aia de zisera asta, pliz.

eu nu am afirmat (si nici nu o sa afirm vreodata) ca banii nu au nici o importanta, daca o sa recitesti ceea ce am scris o sa vezi ca am spus chiar "nu numai banii conteaza", ceea ce inseamna clar ca si banii conteaza, dar si altele. asa ca hai sa nu rastalmacim cuvintele altora si sa-i aratam cu degetul aiurea, ca nu-i frumos.

quote:Originally posted by aida_o
quote:Originally posted by catagheOk, sa merem dara la culcare daca asa ziceti, ca io de cand ma tot chinui sa ma duc si nu ma lasa Ira[:D]... oricum, vaz ca unii se cred asa de importanti incat au impresia ca toata lumea nu mai poate de ei... Bleah! (asta a fost o cascatura, nu va ganditi la altceva...)P.S. Incet incet, incep sa ii dau dreptate lui nenea Iancu cu topicul ala de la zeze...[:D]
id="quote">id="quote">
quote:Originally posted by cataghemai multe persoane (nu numai una) au spus ca banii nu conteaza.
id="quote">id="quote">atunci citeaza-i pe-aia de zisera asta, pliz.eu nu am afirmat (si nici nu o sa afirm vreodata) ca banii nu au nici o importanta, daca o sa recitesti ceea ce am scris o sa vezi ca am spus chiar "nu numai banii conteaza", ceea ce inseamna clar ca si banii conteaza, dar si altele. asa ca hai sa nu rastalmacim cuvintele altora si sa-i aratam cu degetul aiurea, ca nu-i frumos.
id="quote">id="quote">Nici nu am sustinut ca ai afirmat, ai inteles gresit. Ideea era cu totul si cu totul alta. Ti-am explicat pe PM, sper sa nu te superi dar sint satula de discutii pe langa subiect... asa, in general.[:D]_______________________________________________________"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

quote:Originally posted by iulia_b

Cu mici exceptii, cu cat pleci de mai jos cu atat atunci cand ajungi undeva mai...sus...creste si snobismul, ifosele, negarea pana in maduva oaselor a ceva frumos, cat de neinsemnat ar fi...din Romania. Cred ca s-a pus prea mare accent pe experienta personala (nefericita de multe ori) a celor emigrati din Romania.Plafonare intelectuala a romanului, viata grea de zi cu zi in care traieste, mizeria, lipsa perspectivelor, condamnarea sigura...si multe altele sunt cuvinte care nu prind bine...pe un forum de romani in general si nu de romani emigrati.Ar fi putut fi alese niste sugestii mai elegante.Macar asa de gragul de arata "superioritatea"...dar ne lecuium greu de mainile in solduri...Cu ce se deosebeste un astfel de om cu unul care din Mercedes-ul "misto"afiseaza ostentativ kg de aur de la gat...comparatia e poate fortata dar ideea e aceeasi...care vrea sa o inteleaga...La Iren cred ca nu este cazul de nastere ...de nastere in conditii grele, de grija zilei de maine pt copii...etcDepinde f mult de om de asteptari, de prioritati...Independenta financiara a femeii fata de barbat poate fi un lucru bun...uneori decisiv in luarea unei hotarari...

id="quote">id="quote"> este pacat de topicul asta si de intentiile lui Iren, dar tot merita raspuns postarea ; romanii de afara, tocmai ca in general au plecat de undeva de sus, de pe o treapta unde deja dovedisera in Romania ce pot...asta daca nu-ti inchipui ca suntem toti containeristi [:D]; cei din Canada- selectati urmare a unui cumul de factori: scoala, joburi, bani, etc, cei din USA- plecati cu doctorate, burse de studii, cei din Europa plecati cu joburi calificate; oricum nu merita jigniti "plecati de jos, si alte..." deci balmajelile din primele fraze gasesc ca sunt total nefondate; nu neaga nimeni frumosul din Romania si progresele ce s-au facut; toti aveam acolo familii, prieteni, mergem cu drag in vizita, scapam cite o lacrima de dorul lor, stringem din pumni cind citim ziarele pline de un adevar despre Romania pe care ni l-am dori altfel; iar locul Romaniei de azi- ca nivel de dezvoltare, problemele cu coruptie, mizeria, lipsa autostrazilor, etc, nu sunt semnalate de noi prima data aici pe forum ci de statisticile internationale in primul rind; crezi ca lumea pleaca din Romania asa, de dragul aventurii, si a chefului de colindat lumea si recladit o viata, o cariera din nou, te inseli amarnic; crezi ca-i mai potrivit sa ne punem capul in nisip ca strutul, cintind ode de adoratie belelelor din tzara, sau e mai corect sa semnalam ce nu merge, poate, poate s-or gasi solutii de remediere^ este de inteles, cind n-ai pasit peste granita, n-ai vazut cu ochii tai, n-ai trait experienta vietii intr-o alta tara, nu ai termen de comparatie, si atunci, ti se pare ocara si noroi tot ce critica Romania; doar ca unii s-au trezit.........http://community.webshots.com/user/montrealpoze

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...