Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

cum sa economisim bani

Recommended Posts

Nu stiu daca a mai fost postat un astfel de subiect, dar pe mine acum la inceput de an ma preocupa pentru ca mi se pare ca sunt cam risipitoare (cu banii castigati de sot), si acesta este unul din motivele pentru care nu reusesc sa cumpar lucruri cu adevarat importante pentru casa si familie. Nu prea pot sa ma laud cu mult simt practic si nici cu spirit organizatoric, asa ca va cer voua sfatul. Ce am observat eu:

- arunc destul de multe legume si mancare in general pentru ca nu apuc sa le gatesc si se strica sau gatesc prea mult si nu se mananca, deci cu legumele ma gandesc sa le congelez cand iau mai multe si sa gatesc mai putin;

- folosesc prea mult detergent (scump) la masina de spalat, motiv pentru care trebuie sa dau mai multe clatiri decat ar trebui in mod normal, deci...cumpar un detergent mai ieftin (or fi si alea bune) si pun mai putin in masina de spalat;

- haine second-hand-am mai dat eu raite prin astfel de magazine dar in general cumpar haine noi, poate stiti voi magazine cu marfa mai buna, sa nu se faca praf dupa doua spalari.

Cam atat, nu prea am idei...daca mai imi vin vi le spun. La Multi Ani! Dumnezeu sa ne dea mai multa intelepciune in administarea binecuvantarilor Lui. Ca de bani nu duc lipsa, dar de minte, cam duc...

Teresa

"Incredinteaza-ti lucrurile in mana Domnului si ti se vor implini gandurile." Proverbe 16:3 (Biblie)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul răspuns

La capitolul gatit si noi stam prost, aruncam cam multa mancare. Ideea cu congelatorul e foarte buna, numai sa-ti aduci aminte din cand in cand sa-l deschizi inainte de a pleca la cumparaturi. [:D]

Si eu folosesc detergent scump, dar iau pungi de 6kg (astea cred eu ca ies cel mai bine ca pret) si pun putin, pentru ca... daca pun mult, unele culori nu rezista si-mi pateaza toate hainele. [bang] Eu sunt foarte conservatoare cu detergentul, pe asta il stiu ca e bun, e verificat, scoate aproape toate petele. Nu-l schimb.

Haine second-hand nu prea iau. Recunosc, am o anumita retinere. Desi am mai luat cateva lucrusoare de aici de la bazar pentru fetita mea, foarte bune si frumoase, macar sunt de la mamici ca si mine.

Mai economisesc bani (zic eu), cumparand din hypermarket, care e mai ieftin (nu cumpar de la magazine gen Metro, pentru ca nu vreau sa iau cantitati mari dintr-un produs deodata, nu am nici spatiu de depozitare si ma mai si plictisesc sa folosesc luni de-a randul acelasi lucru).

In rest, ce sa mai zic? Daca gasesc ceva frumos in buticurile din piata, nu refuz. Ma uit la ele sa nu fie prost lucrate si sa ma tina extrem de putin. Un nasture slab pot si eu sa-l intaresc sau sa tai niste ate care atarna din tivuri. Nu refuz nici marfa de la Niro, daca e buna (textile din fibra naturala si lucrate acceptabil), dar eu nu am timp de ajuns acolo, ma mai aprovizioneaza parintii mei pensionari (desi nu intotdeauna imi nimeresc gusturile [bang]).

Oricum, eu m-am lamurit de-a lungul timpului ca de multe ori e mai bine sa cumperi un lucru ceva mai scump si de calitate, care sa te tina mult si sa te folosesti cu placere de el, decat sa iei ce gasesti mai ieftin si foarte prost, sa-ti para rau si dupa banii aia putini pe care i-ai dat.

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.id="red">

Bazar pentru Alex, un baietel diabetic de 1 an

[pegeam] LA MULTI ANI!id="green"> [pegeam]

Am crezut ca-i postat aci un protest care se va finaliza cu darimarea magazinelor de tzoale shi päpuci, shi farduri, ca daca nu-mi mai cumpar nika de genu asta, string bani de-o vacantza in Caraibe la fiecare trei luni [:D]

[*]Iren dubla mamicaid="red">[zana] Bogdanelu nazdravanuid="blue"> [aerob] si Julia turboid="purple">[majoreta][*]

decembrie

degetzeii

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.id="purple">

Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada

id="navy">

teresa, uite ce zic eu: faceti un buget. Stii care este castigul de fiecare luna si poti face urmatorul lucru: pui deoparte in primul rand banii pentru platirea facturilor, utilitatilor si apoi pui deoparte o suma (de comun acord) de care sa nu va atingeti. Va faceti un cont de economii la o banca sau ii tineti sub saltea, cum vreti, dar sa nu faceti rabat de la asta. Apoi mai pastreaza o suma oarecare, sa o ai mereu in casa pentru situatii de urgenta, imprevizibile. Acea suma, daca nu apare ceva, va ramane necheltuita si nu trebuie sa adaugi luna urmatoare. Si cheltui restul [alcool] Economia nu consta neaparat in a-ti cumpara haine de la second hand sau a nu mai cumpara balsam de rufe ca e scump, ci a fi organizat si a da nu da banii pe lucruri nefolositoare. Ideea este ca daca nu pui bani deoparte pt economie de la inceput, cu greu te vei putea dezlipi si vei cheltui pana la ultimul leu.

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are[:D] id="navy">

Stiti vorba: Suntem prea saraci ca sa ne cumparam lucruri ieftine. Poate ar trebui sa renunt la efortul meu de a face economii, cel putin la metoda de a cumpara lucruri ieftine sau la mana a doua. Tot acolo ajungi pana la urma...

Teresa

"Incredinteaza-ti lucrurile in mana Domnului si ti se vor implini gandurile." Proverbe 16:3 (Biblie)

Cu legumele si eu am observat ca se intampla sa aruncam si nu-mi place chestia asta, m-am gandit sa cumpar mai putin, pentru ca nu am timp sa le pregatesc de congelat.

Detergentul, cred ca e bine sa cumperi de calitate, nu ieftin si prost. Ca sa nu-mi ramana in rufe, cand spal la temperaturi scazute folosesc din cel lichid.

In general folosesc programe usoare la masina de spalat, ca sa nu consum mult curent. Daca am rufe patate le pun inainte la muiat cu Vanish si de obicei ies petele.

quote:

Oricum, eu m-am lamurit de-a lungul timpului ca de multe ori e mai bine sa cumperi un

lucru ceva mai scump si de calitate, care sa te tina mult si sa te folosesti cu placere

de el, decat sa iei ce gasesti mai ieftin si foarte prost, sa-ti para rau si dupa

banii aia putini pe care i-ai dat.

id="quote">id="quote">

Subscriu.

Hainele le iau din fibre naturale si sunt de parere ca mai bine mai putine si de calitate decat multe si proaste. Mai ales ca cele ieftine de multe ori se strica la spalat, se descos, au defecte. Asta am observat la ce am mai cumparat din tara, sunt foarte prost finisate. Sper sa nu-mi sariti in cap, nu zic ca sunt toate asa.

Cred ca tindem sa cumparam mai mult decat e necesar, atat la mancare cat si la imbracaminte. Aici cred ca ar trebui umblat.

Mami de fetita (1999)si baietel (2004)

Eu cred ca multe persoane risipesc bani pentru ca se conduc dupa principiul "am cumparat lucrul acesta pentru ca era foarte ieftin si nu se stie cand am nevoie de ël" Eu zic insa ca intai trebuie sa stim exact de ce avem nevoie si sa cumparam lucruri de calitate care sa ne si tina. De exemplu, daca treceti pe langa celebrele magazine cu 38000 sau 39000, puteti vedea ca sunt tot timpul pline, desi vand numai gunoaie. Parerea mea.

Ilinca

Eu cam asa procedez: in fiecare luna, imi calculez cati bani imi trebuie ptr. platirea facturilor,intretinerea, rata banca, etc.

Din ce-mi ramane incerc sa ma descurc si eventual sa mai punem ceva deoparte.

La haine, incaltaminte, mai bine iau un lucru de calitate, decat sa cumpar multe si proaste, care la primul spalat se intind sau se desfac.

Obisnuiesc sa cumpar de la Metro , ulei, zahar, faina, detergent, produse care se pot pastra mai mult timp.

Alta metoda de a economisi...habar n-am.[q] Poate stiti voi, una mai buna...sint gata sa ascult.

[bis]

MG

Io incerc sa implementez o regula care sper sa fie aprobata ca lege in ceea ce priveste cumparatul de la supermarket: fac lista. Am observat ca daca ma duc fara lista probabilitatea sa ma las sedusa de rafturi este mult mai mare si ajung la casa cu te miri ce numai fiindca e la oferta speciala sau pentru ca vreau sa schimb nu stiu ce. Cu zarzavaturile perisabile am si io aceeasi problema, insa incerc sa ma educ sa le pregatesc chiar in ziua in care le-am cumparat sau a doua zi cel mai tarziu (genul ciuperci, broccoli). Totusi, exista zarzavaturi pe care le aruns sitematic, fiindca se vand in legaturi foarte mari si nu apuc sa comsum cat cumpar (noroc ca nu-s tare scumpe), anume patrunjelul si coriandrul. Telina o pun la congelator ca tot aia e, si asa o folosesc la supa, radacinile (telina, morcov, pastarnac si ce o mai fi) le maruntesc si la congelator cu ele. Operatiunea asta de pus la congelator se face cam o data la 6-8 saptamani si chiar ca merita fiindca nu ia mai mult de 20 de minute pregatirea.

Despre detergent, asta e, e scump si la noi dar n-am incotro, incerc sa fiu economa din motive ecologice, nu neaparat financiare.

Hainele si alte tentatii: astept soldurile si reducerile ocazionale ca sa scap vaca-n porumb, dar nu-mi pare rau, fiindca nu pot spune ca-mi cumpar lucruri pe care nu le folosesc niciodata. Tentatiile zilnice incerc sa le ocolesc cu luciditate, adica ma intreb asa retoric si zeflemitor, hai, ma, carmen, chiar ai nevoie si pantofii astia, stii bine ca nu poti umbla pe tocuri si nici ocazii de stiletto nu-s multe p-acilea. La care carmen se face micuta, zice constiintei ai dreptate si uite asa ocolesc elegant tentatia [:D]. Se dovedeste buna tactita mea, fiindca a doua zi nici nu-mi mai aduc aminte pe ce pusesem ochii in ajun. Se intampla sa mi se puna pata pe ceva, insa daca e prea scump astept reducerile. Inafara de asta, pe langa ratele si facturile pe care le avem punem la ciorap cativa banuti (la cont adeca), chiar daca nu multi, insa in fiecare luna ceva-ceva. Pic cu pic se face mult eventually [flo]

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...