Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Purtati verigheta?

Recommended Posts

Purtati verigheta in fiecare zi???

De ce trebuie sa purtam verigheta?

Intreb pentru ca eu nu o port decat foarte rar...motivul principal este ca ma deranjeaza (ca orice alt metal care sta direct pe piele - am o sensibilitate si de obicei se lasa cu o iritatie locala) si apoi nu o consider o "dovada" de fidelitate...

Ba chiar ma intreb de ce a fost inventata...[:D] si care e scopul...[:D]

Iau in fiecare zi viata de la capatid="purple">id="Book Antiqua">id="size3">

Sinzi, Radu[avion]si David[marinar]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 99
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Nici nu este o dovada de fidelitate; poti foarte bine sa inseli sau sa fii inselat cu verigheta pe deget si cu certificatul de casatorie in fata ochilor!

Noi o purtam si sotul si eu. Nu am dat-o niciodata jos de pe deget din biserica de cand mi-a fost pusa. Bijuteriile le scot, le schimb, dar verigheta o port in permanenta. Nu o consider o bijuterie, nici nu este, ci un simbol al casniciei noastre. Sunt si superstitioasa...ma gandesc ca daca nu era importanta nu mi-o punea preotul pe deget in timpul slujbei de cununie... dar fiecare face cum simte.

Da, eu o port si rar o scot de pe deget.

quote:Cerculid="red">, simbolizand infinitul, vrea sa sugereze ca dragostea si atractia dintre cei doi are o finalilate, ba mai mult, odata impreuna, iubirea lor nu se va termina niciodata" incerca un posibil raspuns scriitorul englez Charles Swinburne.

Momentul in care proaspatul sot ii pune sotiei inelul pe deget este nu numai o clipa solemna, ci, pentru unii, si un moment incarcat de semnificatii superstitioase.

Daca verigheta se impiedica in prima articulatie a degetului inseamna ca femeia va fi stapana casei. Numai daca inelul se trage usor pana la baza degetului, barbatul va fi adevaratul stapan al casei. Acesta este motivul pentru care unele mirese indoaie intentionat degetul.Verighetele pot fi simple sau cu model, gravate sau nu. Daca la romani pe verighete se gravau proverbe, declaratii de dragoste sau chiar amenintari, astazi pe inelele tinerilor mai apar doar monogramele lor si data casatoriei.

id="quote">id="quote">

[:D]

MG

Eu o port pentru ca imi place sa o port.O purtam amnadoi.In vara trecuta sotul meu s-a cam ingrasat si nu i-a mai fost buna verigheta. Atunci nu am mai purtat-o nici eu.

Nu ne-a placut fara si am zis ca o schimbam dar din superstitie nu am facut-o.Mai bine ne-am facut doua inele la fel.

Pentru noi inseamna uniunea noastra in fata lui Dumnezeu indiferent daca o avem pe mana sau nu.

Familia meaid="green">

Razvanid="green">

Eu port verigheta. Si sotul meu o poarta. Mereu. Este un simbol al casniciei noastre care se doreste a fi pentru totdeauna. Simbolistica cercului... Si de ce pe degetul stang? Pentru ca se credea (sau chiar asa o fi) ca exista o vena care vine de la inima pana la degetul stang. De aici legatura... Mie mi-e draga verigheta. Am purtat-o chiar si in facultate (!!), desi studentele casatorite erau luate peste picior de unii profi. Pe mine nu m-a luat niciunul peste picior, dar am vazut cazuri. Profi tembeli!

Nicoleta.

Si eu o port - imi face placere sa ma uit la ea si sa imi amintesc ca sint a lui si e al meu..oriunde as fi: in avion, in masina.... la birou... in deplasari.....

O port pentru ca ma face sa il simt linga mine chiar cind nu e.

La fel e bine port cu mine (in geanta) o statueta micuta, verde, pe care au gasit-o ai mei in patutul meu cind aveam citeva zile...nu se stie de la cine e, si cum a ajuns acolo, dar cind am crescut mai mare mi-au dat-o si mi-au spus povestea ei.

Si ma leage ceva emotional de ea.

Cam asa e si cu verigheta.

E un simbol.

Elise

Si mie imi place s-o port. In primele zile ma jena, nu suportam sa port inel pe degetul inelar. M-am obisnuit repede si n-as da-o jos pt nimic in lume!

Cumnatii mei si-au schimbat verighetele pt ca se facusera urate, dar nu le-au aruncat pe cele vechi. Le pastreaza in cutia cu bijuterii. Mama mea si-a pierdut verigheta in luna de miere[:D]. I-a cazut in mare. Apoi si-a facut alta. Acum nu o mai poarta nici ea nici tata si n-am vazut nici un efect[:D]

Sunt simple superstitii!

Ioana

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...