Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

cat vorbesc copiii la un an si 8 luni?

Recommended Posts

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Baietelul meu are aproape 18 luni si nu spune nici un cuvint. Uneori parca spune mama si tata dar fara adresa precisa. Deocamdata nu mi-am facut prea multe griji cu asta (desi pediatra azi la evaluarea de 18 luni mi-a spus ca ar fi trbuit sa stie minim 5 cuvinte...). Presupun ca va incepe mai tirziu cu vorbitul asa cum a fost si cu mersul in picioare...

Gabriela si Stefan David (08.07.2004)

33 ani, zodia: gemeni

Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi

Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding

John D. Rockefeller, Jr.id="Book Antiqua">id="red">

Distribuie pe alte site-uri

cam astea au fost cuvintele pe care le stia andrei la 1an si 8luni;

DICTIONARUL LUI Andrei la 1an si 8luni

Mama = ma ma

Tata = ta ta

Papa = pa pa

Bere = bea

Apa = apa

Cade = cade

Caine = caine

Carne = cane

Baie = baie

Carte = cate

Coca cola = colca

Masina = brrrrum brrum

Da = da

Nu = nu

Burtica = butica butica

Cal = caaal

Creion, Carioca = caion

Pa pa = tai tai

Uite = ute

Adi = ada

Matusa = mati

Gunoi = gnoi

Pupic = pup

Gata = gata

Haide = aide

Uite = ute

Da-mi = da

acum are 1an si 9luni jumate si vocabularul lui nu s-a imbunatatit cine stie ce....iar de inteles intelege toooottttt.... eu cred ca nu vrea el mai mult si trebuie last in pace...

Claudia si bebe Andrei (13martie2004)

http://community.webshots.com/user/klaus29100

la 17 luni nici baietelul meu nu zice propozitii, nici multe cuvinte: mama, tata, (cam fara adresa), caca, papa, titi, si stie cum fac animalele domestice. de inteles intelege ce-i spunem, insa NU vrea sa repete nimic, prefera sa dea din cap ca NU, deci poezii peste vreo 3 luni nu stiu daca va recita :))

Momentan modalitatea lui de a cere ceva ce doreste, e sa indice cu mana si face "a-a-a-a" de uneori mi se ridica tensiunea ca nu vrea sa zica nici macar "apa", desi stie exact ce e apa, de unde curge apa si ca se poate uda, spala cu ea.

Cezara, tot nu ti-a trecut teama ca vorbeste prea putin?[:)]

Al meu are un an si 8 luni, zice vreo 20-30 de cuvinte, dar numai cand are el chef, nu vrea sa "faca" ccc ca animalele, desi le recunoaste toate sunetele, cateodata il surprind uitandu-se la poze cu maimute si zicand "u-u-u", i-am spus doar o data chestia asta, dar vad ca a tinut-o minte, in rest spune doar cuvinte pe care le pronunta bine si are retineri la cele pe care le stalceste; e un perfectionist de mic.[;)]

nici nu ma astept sa vorbeasca in fraze la varsta asta; stiu ca primul tau copil a fost mai evoluat, dar nepotica noastra dupa 2 ani si-a "dat drumul" la vorbit si nici dupa acesta varsta nu imi voi face probleme, fiecare copil e altfel.

si al meu arata cu mana unde sa-l duci sau ce sa-i dai, zicand "a-a"; ieri a facut asa catre cutit, iar taica-sau s-a gandit sa-i raspunda tot cu "a-a"; copilul s-a uitat mirat la el si a slobozit o intrebare"da' ce-i?"[hop]id="teal">id="Comic Sans MS">

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.id="Comic Sans MS">id="teal">

bun subiect fetelor...

al meu copilut are doar 13 luni jumate...si spune clar mama, brum-brum, pa-pa...si se adreseaza la tot si toate cu a-a-a...merge f bine de manuta si a inceput sa-si dea drumu si singur pe distante mici...

ca si cu mersul in picioare, ma exaspereaza persoanele care spun ca ai lor copii la varsta asta spuneau o gramada de cuvinte...ba chiar au inceput la varste mai mici...eu ma multumesc sa zambesc...asa ca ai vostri la 18 luni au un vocabular super...zic eu...is mici inca...oare de ce vor unii sa spuna copiii poezii la varsta asta?

aime si [copil] Vladimir, 1an+id="size1">id="blue">

Julia mea- 1 an shi 4 luni- spune o gramada de cuvinte shi mini propozitzii, gen "ia mina!!" shi "te p®ind!" [:D], imita tot shi retzine destul de mult, shi tre sa ma laud ca shtie sa numere pin la 5 [:D] Dar il aude tot timpul pe Bogdanelu vorbind, il are ca model [:D]...insa nu totzi copiii sint la fel, Bogdanelu, de exemplu, a inceput sa vorbeasca aproape de 3 ani, la 1 an shi 4 luni, cit are Juli acu, nu zicea decit maxim 7 cuvinte...Nu te mai stresa degeaba, fiecare are ritmul lui.

[*]Iren dubla mamicaid="red">[zana] Bogdanelu nazdravanuid="blue"> [aerob] si Julia turboid="purple">[majoreta][*]

decembrie

degetzeii

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.id="purple">

Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada

id="navy">

Daca intelege ce ii vorbesti si poate indeplini sarcini marunte (da-mi biberonul!) sau mai complexe (ia biberonul de jos si pune-l pe canapea!), totul e in regula, nu are importanta cand anume se apuca de vorbit. Este o determinare genetica.id="Comic Sans MS">id="green">

Ioana [gravi]21 saptamani si [copil] Katja(30 martie 2004)id="Comic Sans MS">id="blue">

poze cu mami, tati si katjaid="Comic Sans MS">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...