Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Cum ne scapam de alunite?

Recommended Posts

De cand ma stiu am doua alunite mari una pe umar si una pe spate. De cand sunt gravida alunita de pe spate mi-a crescut si mai mare si a luat o forma neregulata, ceea ce nu prea imi place, si mi-au aparut o gramada de alunite mici pe gat si sub piept.

Stie careva o metoda de a scapa de ele alta decat cauterizarea?

"never say never"

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

si eu aveam o alunitza mare,de cand eram copil,nu a crescut,nu s-a modificat de culoare,dar mi se parea ca ma intzeapa locul cu pricina,incepuse sa ma obsedeze.m-am dus la un control la un dermatolog,care judecand-o dupa aspect mi-a zis ca nu-i dintr-alea 'periculoase'.am cerut excizia ei chirurgicala(clasic)si examen anatomopatologic(biopsie).am operat-o si rezultatul la biopsie a fost bun.acum am ramas cu o cicatrice si am scapat si de pitici,sunt mult mai linistita.

eu am prezentat cazul meu intr-o maniera supersimplista,dar iti recomand neaparat un consult de specialitate,mai ales daca au aparut anumite modificari in ultimul timp.referitor la aparitia mai multor alunite intr-un interval relativ mic de timp,mi-a zis medicul dermatolog ca mai ales la femei,pot fi legate de modificarile hormonale din sarcina sau menopauza.deci tot la medic e mai bine sa mergi.multa sanatate!

si mie mi-au aparut o multime de alunite in timpul sarcinii, dar au disparut toate cam la un an dupa nastere.

cat despre alunitele mari, cu contur neregulat-cel mai bine e sa fie excizate si facuta biopsie, NU cauterizate; eu asa am procedat cu 5 alunite pe care le aveam pe spate, au ramas cicatrici, dar macar am scapat de obsesia melanomului malign.[alcool]id="teal">id="Comic Sans MS">

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.id="Comic Sans MS">id="teal">

quote:Initial creeata de anairda36

De cand ma stiu am doua alunite mari una pe umar si una pe spate. De cand sunt gravida alunita de pe spate mi-a crescut si mai mare si a luat o forma neregulata, ceea ce nu prea imi place, si mi-au aparut o gramada de alunite mici pe gat si sub piept.Stie careva o metoda de a scapa de ele alta decat cauterizarea?"never say never"

id="quote">id="quote">Eu mi-am operat cu laser acum patru ani o alunita pe care o aveam din nastere, in spate pe omoplat. Era destul de mare si din cauza frecarii cu breteaua sutienului a tot sangerat si si-a schimbat forma . Trebuie neaparat sa mergi la un dermatolog care iti va spune cum sa urmaresti evolutia lor si care sunt cele periculoase. Nu vreau sa te sperii, dar operatia e floare la ureche pe langa durerile pe care le-am avut in locul respectiv vreo doi ani dupa si chiar si acum parca am uneori sageti in omoplat.In timpul sarcinii probabil ca ele evolueaza si pe fondul modificarilor hormonale(la mine nu s-a intamplat asa). iulia

mey, eu nu am avut nici o durere, decat vreo 3 zile dupa operatie, si am scos 5 deodata. du-te si te opereaza dupa ce nasti, vei scapa de o mare grija.

eu am fost la un chirurg oncolog, nu la dermatolog, nu am incredere in acesta ramura a medicinii cand vine vorba de taiat.[:D]id="teal">id="Comic Sans MS">

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.id="Comic Sans MS">id="teal">

Anairda, du-te mai bine acum la un consult, chiar daca o eventuala operatie o lasi pt dupa nastere.

Si eu am mai multe alunite, care parca se inmultesc cu varsa, banuiesc ca e o predispozitie genetica, iar in timpul sarcinii mi-au aparut inca vreo 3 mari. Medicul de familie mi-a zis sa ma duc la un consult, dar n-am facut-o, am stat si am tremurat si acum regret pt ca nu mi-au disparut dupa nastere.

Acum m-as duce dar nu prea stiu unde

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...