Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Buna tuturor,

Stie cineva cum arata piciorusul in talus valgus??

Noua initial ne-au spus ca avem varus,acum ortopedul a zis ca e valgus ...si eu sunt fff nedumerita ca difera si metoda de tratament..oricum labuta piciorusul e spre interior si are si o usoara rotatie,ca si cum ar calca pe lateralul piciorului..

Poate e cineva mai documentat sa ma lamureasca??

Multumesc.

maddy & [copil] Bianca (13.10.05)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/bianca_isabelle_2005/my_photos

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cristina,te rog sa-mi zici daca gasesti si altceva prin carti,ca tot nu sunt lamurita,mie mi se pare ca ar fi varus.

Mersi

Ani,fetita mea are 3 luni si pana acum nu mi-am facut probleme..dar se pare ca e destul de grav...sper sa se rezolve si la mine.Spune-mi te rog daca masajul il faceai pe partea externa sau cea interna a piciorului.

Baietelul meu a avut si i s-a depistat imediat dupa nastere.Majoritatea copiilor au aceasta problema si se datoreaza pozitiei din uter.Muschii de la picioare nu sunt intariti si permit labutei sa se roteasca usor,sa-i fie aduse degetelele in sus aproape de picior.Noi ne-am prezentat la o luna la ortoped,el ne-a invatat sa-i facem masaj(trebuie luata labuta si intinsa ca la balerine spre interior si masat muschiul de sus in jos pe lungimea lui.Masajul dura intre 10-15 min,cat suporta copilul,si se facea de cel putin 3 ori pe zi).Am auzit ca daca il pune in ghips la o luna se reface repede,in doua saptamani.Eu i-am facut masaj pana la 4 luni si cu un mare noroc am scapat.Nu toti copii scapa doar cu masaj.Dar nu te speria,nu trebuie neaparat ghips.Un medic ortoped bun,receptiv la noutati iti poate recomanda si incaltari speciale care permit piciorului sa fie spalat,sa nu transpire vara cand e cald.

Hana&Vlad-Cristian

http://photos.yahoo.com/vladhana

Maddyid="red"> draga cere sa i faca raze la picioruse. Si noua cand eram inRomania ne au tot zis de acest talus valvus si am inceput sa purtam talonete si am tot purtat la ele pana am ajuns aici, SUA.Si aici surprize-surprize ca nu are talus valvus cum cei mai buni ortopezi din Timi ne au zis. Nici macar unul singur din tara nu s a deranjat sa i faca raze!!! Aici asta i au facut prima data apoi au studiat picioarele. Nu are talus valvus are pozitie gresita a unui mic os intre glezna si calcai. Din cauza asta calcaiul nu sta sus pe glezna si ruleaza spre interior si ca atare talpa pare dreapta. Am primit o pereche de talonete si acum abia dupa un de purtat aceste talonete se vad imbunatatiri. Oricum problema asta se corecteaza maximum 60%. Restul doar prin operatie. Si am masat o in tara de mi au picat mainile. DEGEABA!

Intai afla ce are! Apoi vezi daca nu cumva cineva de la tine din familie are. Chestii din astea se mostenesc genetic.

Pupici.

Corinadana mama de Ralucaid="red">

Fetelor,mersi de raspunsuri si sugestii.

Azi a venit kinetoterapeuta si iam zis ca mie mi se pare ca ar fi piciorusul in varus(labuta in interior) si ea a zis ca asa este...si ca valgus e spre exterior..neaparat trebuie sa ma mai duc la un ortoped bun..

Stie cineva dr.bun in Bucuresti??

Corinadana,raze parca se fac dupa 6 luni,ca pana atunci e prea mica..dar o sa intreb totusi.

pupici

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...