Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Mamici de iulie - august 2006 (12)

Recommended Posts

Inceputul Odiseei (1)id="purple"> (2)id="purple"> (3)id="purple"> (4)id="purple"> (5)id="purple"> (6)id="purple"> (7)id="purple"> (8)id="purple"> (9)id="purple"> (10)id="purple"> (11)id="purple">

Listutza noastra: 66 [gravi] si 11 [copil]

[gravi]Pumpkinid="purple">(22 noiembrie 1973) - DPN 1.07.2006 - [medic] Dr.Tarlea / Polizu

[gravi]Cristina_Anaid="purple">(30) - DPN 2.07.2006 - [medic] Dr. Cristian Radoi / Municipal

[gravi]MadaCristinaid="purple">(11 august 1983) - DPN 2.07.2006 - [medic] Dr.Badea / Municipal

[gravi]Letitiaid="purple">(4 decembrie 1972) - DPN 4.07.2006

[gravi]Sabanaid="purple"> - DPN 11.07.2006

[gravi]Pika-Pikaid="purple">(19 mai 1980)- DPN 5.07.2006

[gravi]M florutaid="purple"> - DPN 7.07.2006

[gravi]Bubutzicaid="purple">(31) - DPN 7.07.2006

[gravi]Rhid="purple"> - DPN 8.07.2006

[gravi]Tinaid="purple"> - DPN 8.07.2006

[gravi]Irin@id="purple">(29) - DPN 11.07.2006 +[copil] Sebyid="teal"> (13.07.2003)

[gravi]Sabanaid="purple"> - DPN 11.07.2006

[gravi]Irinucaid="purple">(28) - DPN 12.07.2007 +[copil] Radu Petruid="teal">(28.08.2003) - [medic] Dr. Anca Alexandru / Municipal

[gravi]Kehleyrid="purple">(30) - DPN 13.07.2006 [fetita] +[copil] Stefaniaid="orange"> (27.06.2003) - [medic] Dr. Corina Grigoriu / Municipal

[gravi]Cristina Ioanaid="purple">(9 septembrie 1976) - DPN 15.07.2006 - [medic] Dr.Lemnete / Polizu

[gravi]Monicutzaid="purple">(19 aprilie 1978) - DPN 15.07.2006 - [medic] Dr. Michel Welt / Sacre Coeur de Montreal

[gravi]Gospodinaid="purple">(29 mai 1976) - DPN 15.07.2006

[gravi]Titinaid="purple"> - DPN 16.07.2006

[gravi]Alex Cid="purple">(29) - DPN 17.07.2006

[gravi]Cornelia Lauraid="purple">(28 decembrie 1978) - DPN 18.07.2006 + [copil]Eduardid="teal"> (21.06.2004) - [medic] Dr.Irimia Vasile / Cantacuzino

[gravi]Arghirmonicaid="purple"> - DPN 18.07.2006

[gravi]Galushcaid="purple"> - DPN 19.07.2006

[gravi]Ayshaid="purple"> - DPN 21.07.2006 - [medic] Dr. Cezara Bucur / Giulesti

[gravi]Maliid="purple"> - DPN 21.07.2006

[gravi]Eugcemid="purple">(26) - DPN 22.07.2006

[gravi]Polianaid="purple"> - DPN 23.07.2006

[gravi]Dandanaid="purple">(38) - DPN 24.07.2006 - [medic] Dr. Cezara Bucur / Giulesti

[gravi]Sarillaid="purple">(12 ianuarie 1980) - DPN 25.07.2006

[gravi]Norocutaid="purple">(10 octombrie 1971) - DPN 26.07.2006

[gravi]Misyid="purple">(30) - DPN 28.07.2006 - [medic]Dr. ? / Municipal

[gravi]Darianaid="purple"> - DPN 29.07.2006 - [medic] Dr. Dan Tutunaru / Elias

[gravi]Cristina Bauerid="purple">(25) - UM 22.10.2005, DPN 29.07.2006 ? - [medic] Dr.Mihai Dumitrascu / Municipal

[gravi]Muuhid="purple">(11 februarie 1981) - DPN 29.07.2006 - [medic] Conf. Radu Vladareanu / Elias

[gravi]Cristina p76id="purple">(28) - DPN 30.07.2006 - [medic] Dr. Cristurean / Spit. Municipal Constanta

[gravi]Maslinutaid="purple">(29) - DPN 1.08.2006

[gravi]Huacinid="purple"> (30) - DPN 2.08.2006 + [copil]Alexandruid="teal"> (19.07.2001) - [medic] Dr.Constantinescu Ghe. / Municipal

[gravi]Mamaluidavidid="purple"> - DPN 2.08.2006 +[copil] Davidid="teal"> (24.12.2004)

[gravi]Mishiid="purple"> - DPN 2.08.2006

[gravi]Olguttzaid="purple">(29) - DPN 3.08.2006

[gravi]Tinasv1id="purple">(32) - DPN 3.08.2006

[gravi]Iube2001id="purple"> - DPN 4.08.2006

[gravi]Emilia Popid="purple">(4 decembrie 1972) - DPN 4.08.2006

[gravi]Tatyid="purple">(29) - DPN 4.08.2006

[gravi]Miti2004id="purple"> - DPN 4.08.2006

[gravi]Vbartanid="purple"> - DPN 5.08.2006

[gravi]Madynid="purple">(6 decembrie 1974) - DPN 6.08.2006

[gravi]Bulinuta27id="purple">(27) - DPN 6.08.2006 - [medic] Dr. Dan Tutunaru / Elias

[gravi]Anasiaid="purple">(31 ianuarie 1977) - DPN 6.08.2006 - [medic] Dr. Dan Tutunaru / Elias

[gravi]Ioana81id="purple">(22 ianuarie 1981) - DPN 6.08.2006 - [medic] Dr. Gabriela Dinca / Polizu

[gravi]Angelliid="purple"> - DPN 8.08.2006

[gravi]Chiara2005id="purple">(30) - DPN 8.08.2006

[gravi]Alexia27id="purple">(28) - DPN 9.08.2006

[gravi]Cintaid="purple">(9 august 1977) - UM 2.11.2005, DPN 9.08.2006 - [medic] / Maternitate Riga, Letonia

[gravi]Andreea25id="purple">(25) - DPN 9.08.2006 - [medic] Dr. Georgescu / Giulesti

[gravi]a.cicelid="purple">(8 aprilie) - DPN 10.08.2006

[gravi]Mada_mxmid="purple">(12 octombrie 1982) - DPN 12.08.2006 - [medic] / North Middlesex University Hospital, UK

[gravi]Mamica Genid="purple">(28) - DPN 14.08.2006 +[copil] Robertid="teal"> (02.11.2001)

[gravi]Acviid="purple">(14 august 1973) - DPN 14.08.2006 +[copil] Alexid="teal"> (3.04.2003) - [medic] Dr. Mircea Onofriescu / Cuza Voda, Iasi

[gravi]Gelizaid="purple">(21 octombrie 1973) - DPN 16.08.2006 +[copil] Maraid="orange"> (24.01.2002) - [medic] Dr. Dan Tutunaru / Elias

[gravi]Ancutexid="purple">(28) - DPN 16.08.2006 - [medic] Dr. Magda Petrache / Polizu

[gravi]Iulencaid="purple">(30 aprilie 1980) - DPN 17.08.2006 - [medic] Dr. Dan Tutunaru / Elias

[gravi]Miaid="purple"> - DPN 17.08.2006

[gravi]Sanzianaid="purple"> - DPN 19.08.2006

[gravi]Romaniaauid="purple">(10 septembrie 1970) - DPN 20.08.2006

[gravi]Ioanazaid="purple"> - DPN 25.08.2006

[gravi]Hannenid="purple"> (30 iunie 1978) - DPN 25.08.2006 +[copil] Amiraid="orange"> (5.10.2001) +[copil] Israaid="orange"> (8.11.2004)

[gravi]Inniid="purple"> - UM 29.11.2005 , DPN 5.09.2006

Prietenii nostrii dragi :

Chocho +[copil]Davidid="teal">

Diu + [copil]Rebecaid="orange"> (4.08.2005)

Fabya(36)

Mist(32)

Albumul Mamicilor de Iulie August 2006id="purple"> Asteptam poze pentru album la : november_pumpkin@yahoo.com !

Linkuri utile : Calculator DPN si trimestre, Despre sarcina in fiecare luna, Lungime si greutate fat, Bolile infectioase , Gimnastica pentru gravidutze

Sarbatoritzii lunii ianuarie [s][s]

Anda005id="red">...................................5 ianuarie

Maslinutzaid="red">.............................11 ianuarie

Sarillaid="red">.....................................12 ianuarie

Ioana81id="red">..................................22 ianuarie

Maraid="red">(a Elizei)......................24 ianuarie

Anasiaid="red">.....................................31 ianuarie

Sarbatoritzii lunii februarie [s][s]

Muuhid="red">........................................11 februarie

Sarbatoritzii lunii aprilieid="limegreen">

Alex(al lui Acvi)id="blue">....................3 aprilie

A.cicelid="red">.......................................8 aprilie

Monicutzaid="red">..............................19 aprilie

Iulencaid="red">...................................30 aprilie

Sarbatoritzii lunii mai id="limegreen">

Pika-Pikaid="red">................................19 mai

Gospodinaid="red">.............................29 mai

Sarbatoritzii lunii iunieid="limegreen">

Eduardid="blue">(al Corneliei)..........21 iunie

Stefaniaid="red">(a Kehleyrei).......27 iunie

Hannenid="red">...................................30 iunie

Sarbatoritzii lunii iulieid="limegreen">

Sebyid="blue">(al Irinei)....................13 iulie

Alexandruid="blue">(al Huacinei)...19 iulie

Sarbatoritzii lunii augustid="limegreen">

Rebecaid="red">(a lui Diu)...................4 august

Cintaid="red">...........................................9 august

MadaCristinaid="red">.........................11 august

Acviid="red">...........................................14 august

Radu Petruid="blue">(al Irinucai)....28 august

Sarbatoritzii lunii septembrieid="limegreen">

Cristina_Ioanaid="red">.......................9 septembrie

Romaniaauid="red">..............................10 septembrie

Sarbatoritzii lunii octombrieid="limegreen">

Amiraid="red">(a Hannenei)................5 octombrie

Norocutaid="red">................................10 octombrie

Mada_mxmid="red">............................12 octombrie

Gelizaid="red">......................................21 octombrie

Sarbatoritzii lunii noiembrieid="limegreen">

Robertid="blue">(al Mamicii Gen).......2 noiembrie

Israaid="red">(a Hannenei).................8 noiembrie

Sarbatoritzii lunii decembrieid="limegreen">

Emilia Popid="red">.................................4 decembrie

Letitziaid="red">......................................4 decembrie

Madynid="red">........................................6 decembrie

Chocoid="red">.........................................9 decembrie

Davidid="blue">(al Stefaniei)............24 decembrie

Sotul Stefanieiid="blue">....................26 decembrie

Stefaniaid="red">(MamaluiDavid)..27 decembrie

Cornelia_Lauraid="red">....................28 decembrie

Cea mai faina veste a lunii decembrie [bis]: Kehleyrid="purple"> o sa aiba fetitza [fetita]id="Comic Sans MS">

Miky [gravi] 15+

Albumul Mamicilor de Iulie August 2006id="purple">id="Comic Sans MS">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 148
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Multumesc pentru urari pumpkin.Cred ca am sa le fac si eu toxo si celelalte, nu cred ca sut asa de scumpe.Cat despre vitamine iau Materna cu Se , mi-e cam rau de la ele. Alceva nu iau. Am vazut ca unele fete iau si vitamine si separat acid folic. Eu imi iau acidul folic doar din materna. Am citit aici pe site-ul nostru ca unei femei insarcinate care nu este suspecta sau care nu a nascut copii cu deficiente ale tubului neural(sper ca am retinut corect si nu scriu prostii) ii trebuie cca 0.8 mg de acid folic zilnic, nu mai mult. Materna are 1 mg.Stiu ca nu este nociv sa iei mai mult dar atata mi s-a prescris.

Sa-mi intreb doctorul daca ar trebui sa iau mai mult? Sau stie el mai bine?

Pupici.

CP

legat de testele pe care le faceti, fetelor:

aici mi-au facut test de sange si de urina - asta din urma l-am repetat si inca nu stiu rezultatul final. am cerut si eu taxoplasmoza pt ca avem pisica, ins adoctorita a zis ca daca am pisoi de dinainte de sarcina sa nu imi fac probleme ca am dezvoltat anticorpi. asha ca nu mi-a dat recomandare si pt testul asta. eu am totusi inima indoita, insa parca nu prea am curajul sa ma cert cu doctorita; desi ma gandesc ca avut parte de multe cliente paranoice la viata ei.

ce e ala testul triplu? in ce consta? aici nu mi-a zis nimeni de asha ceva. va rog, eventual sa imi ziceti si ceva termeni pe engleza sa transmit mai departe, daca puteti.

cinta

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png

cintaid="red">, legat de hematomul din uter:

nu stiu daca-ti mai amintesti patania mea din pragul Craciunului, durere-sangerara-internare...oricum, la prima ecografie m-a vazut dr.Sedan (asta pt fetele din Ro care-l cunosc) si mi-a zis ca am un fibrom f.mare, de 2cm in apropierea placentei ceea ce ar fi cauzat desprinderea si sangerarea. mi-am dat seama, mai tarziu, ca batea campii. m-a mai intrebat cate sarcini si avorturi am la activ, ceea ce m-a ingrozit, eu fiind diagnosticata cu infertilitate primara, adica zero - n-am fost niciodata gravida pana acum, de unde avorturi ma intrebam. imi imaginam un fibrom mai mare decat bebe din sacul embrionar si am albit gandindu-ma la asta. ei bine, m-au mai vazut alti 2 medici de la giulesti: marinescu si o dr. turcoaiaca, imi scapa numele; am mai stat si de vorba cu dr. moisa si cu toate asistentele de acolo si toata lumea mi-a zis acelasi lucru (si abia acum ajung la subiectul tau) ca acel "fibrom" este un hematom creat de desprinderea de placenta, desprindere ce poate aparea din mai multe motive ca efort, soasme, contractii, s.a.m.d.

ce poti sa faci? sa stai cat mai mult in pat, fara efort, sa iei imediat un antispasmic gen no-spa daca simti ceva si multa relaxare. hematoamele astea se resorb, dispar usor, usor, pe masura ce se prinde placenta mai bine. am inteles ca multe gravidute patesc asta si multe nici nu descopera. asa ca, stai linistita ca al meu a fost mare si deja, dupa o saptamana, se miscorase substantial.

mishi

10+

Pumpkin ti-am trimis si eu un mail cu poza mea sa o poti pune la album.

Legat de teste eu azi am primit scrisoare de la spital cum ca am programare pe 26 ian la clinica de obstretica. Stiu de la vecina mea care a nascut acolo ca imi fac ei acum dosarul ala de care ziceam pt spital. Si mi-au trimis si o carticica despre testele de sange care se fac in timpul sarcinii: 1. grupa de sange si Rh 2. hemoglobina 3. ceva care se cheama varicela nemteasca (nu stiu ceo fi aia) 4. Sickle cell si thalassaemia (astea cica sunt niste boli de sange care se pot mosteni de la parinti) 5. sifilis 6. hepatita B 7. HIV 8. defect de tub neural si sindromul down 9. post load glucose test (un teste sa vada nivelul de glucoza) si 10. blood sugar series (tot ceva legat de glucoza care sunt o serie de teste facute la cate 3 ore diferenta)

Asta este tot ce stiu eu despre teste acu am sa aflu ce si cum exact cand merg la programare ca am inteles ca atunci mi le va face pe cele care este nevoie.

------------------------

Born free, now I'm expensive. [:D]

http://community.webshots.com/user/mada_mxm

multumesc de raspuns, Mishi :)

eu ma nelinistesc cu testele astea. ca din cate imi amintesc eu, la sange analizele le-au facut doar pt hepatita, sida, sifilis, ferum si droguri, parca. plus alte 2 analize de urina. taxoplasmoza mi-a fost refuzata cererea pe motiv ca nu e nevoie.

nici pomeneala de alte teste. va rog mult sa mai scrieti aici atat in romana cat si in engleza daca puteti ce alte teste faceti sa ma pun pe capul doctoritei luni cand o intalnesc sa o presez la teste. ca so sonograful mi l-a programat doar dupa ce am insistat ca am dureri si am avut sangerari.

oricum, precis incerc si alti doctori. am tot mai putina incredere in aceasta doctorita dupa ce va citesc.

cinta

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png

Neatza fetele burticoase!

Ieri era sa dau ortu`!Mi-a fost rau de tot,am facut febra ,am vomat si-am tremurat de frig pe canapea infofolita pina in dinti si invelita in 3 paturi.

M-a dus omul la dr. si a intrat el in cabinet ca sa vb. cu el ca eu abia moraiam.L-a intrebat pe nenea dr. si de vitaminele pe care eu i-am zis ca le iau toate gravidutzele ,de acid folic,calciu ,ceva de greata.

Stiti ce mi-a zis?Ca nu avem nevoie de nimic!Ca in Japonia se merge pe "natural" si ca degeaba bem noi acum de ex. acid folic.Asta trebuia luat inainte de sarcina,acum e ca frectia la piciorul de lemn[hot]Ca medicamentele impotriva greturilor sunt foarte periculoase si ca acum citiva ani din cauza lui Saridon NuStiuCum ,in japonia si germania s-au nascut multi copiii malformati.Ca el nu i-a dat propriei sotii nimic in sarcina si ca el isi trateaza pacientele ca propria-i familie.

Ca daca pacientele lui pleaca in strainatate le recomanda mereu ca in caz de sarcina sa nu accepte nici un medicament .Deasemeni cica pacientele lui straine care vin deja gravide beau o gramada de vitamine si toate alea nefolositoare pe care el le cere sa le opreasca.

Mi-a zis ca am racit si mi-a dat ceva de raceala si niste vitamine pt.sustinere,cum adica nu stiu.Mi-a zis ca-s vitamine dar ca ajuta si la scurgerile astea maronii care nu se mai potolesc.

Keihler,sincer la prima sarcina habar n-am avut de acid folic sau altceva,nimeni nu mi-a dat ,n-am luat.

La a doua m-am desteptat,mi-am cumparat singura.Moasele mi-au zis ca n-am nevoie sa le arunc.

Acum sincer habar n-am ce sa fac.Aici se merge numai pe natural,totul sa ti-l procuri din alimentatie.

[hot]

Haideti ca v-am facut capul toaca.Azi ma simt putin mai binisor,sper sa nu zac iar mai tirziu.Sanatate la burtici!

[foto]Printesele mamii

Hannen la fel am patit si eu cu doctorii de aici,cu David eu luam acid folic dinainte sa raman graviduta iar cand am fost la doctor pentru confirmarea sarcinii mi-a spus sa opresc acidul folic. Nu am mai luat.

Acum iarasi am inceput sa iau acid folic cand ne-am hotarat sa facem bb 2 dar nu stiu de ce nu l-am mai suportat,mi-a dat niste stari ciudate rau de tot asa ca am renuntat inainte de a ramane insarcinata si nici nu am mai luat.

Fetelor vreau sa va intreb ceva.Fac rau de tot bebelinei daca beau o cafea slabuta pe zi?

E singurul lucru pe care il pot inghiti dimineata.Dupa o ceasca imi trece si greata,imi revine pfota de mancare(putin dar atat cat sa mananc ceva) si sunt plina de energie.

Gata,ma duc sa fac un tort,maine e ziua soacrei [il]

Un week-end reusit va doresc!

Stefania 10+ [gravi]

David

bebe din burtica

mami de david,iti zic numa` daca arunci o bucata de tort si aici[:D]

sa stii ca e ok,chiar o cafeluta normala.asa am auzit si eu pe la fete.

inainte eram si eu fricoasa tare,n-am baut la prima sarcina dar la a doua am mai tras cite una.apoi am fost in ro. si mi-am luat decofeinizata care e bestiala la aroma.apoi in egypt unde au o cafeaaa ,wow cum miroase .asa ca le-am mai tras si eu.

iote io zisei,tu baga tortu`!![bis]

[foto]Printesele mamii

La multi ani tuturor Ioanelor!!!!!

Stefania, si eu beau o cafeluta mica sau un capuccino in fiecare zi cind ma trezesc. Este placerea mea din fiecare dimineata si nu pot sa renunt la asta. Din cite stiu eu, o cafeluta pe zi nu face rau la bebe. In perioada de gretzuri intense, cafeaua era printre putzinele lucruri pe care le suportam.

Referitor la anlize, eu le-am facut absolut pe toate cele recomandate in sarcina. Asta pentru ca sunt foarte paranoica si altfel nu as fi stat linistita. E drept ca m-au costat o gramada de bani, dar am preferat asta decit sa stau stresata, mai ales ca eu am si 2 pisici.

Ieri am fost la ecograf si ma asteptam sa-mi spuna sexul bebe-ului (eu am deja 15 saptamani incheiate). Dar doctorul mi-a spus ca din pacate ecograful pe care il avea nu e destul de performant, asa ca voi mai astepta pana la controlul viitor (peste o luna). Oricum, veste buna e ca bebele era foarte bine dezvoltat. Avea deja 12 cm, nici nu mi-a venit sa cred ce mult a crescut intr-o luna. Aproape ca s-a triplat. Mi-a luat si sange pentru triplul test, care m-a costat 2.600.000. La CMU, unde merg eu, am observat ca analizele sunt mult mai scumpe ca in alte parti, asa ca m-am hotarat ca de acum incolo sa le fac in alta parte.

Cristina _p76, si mie mi-e rau de la vitamine. Eu iau Elevit si de citeva ori am si vomitat de la ele. Dar tinind cont ca lunile trecute nu prea am mancat nimic din cauza gretzurilor, m-am straduit ca macar vitaminele sa le iau.

Va doresc la toate un week-end cit mai placut!

Cristina

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...