esty Publicat Ianuarie 6, 2006 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 6, 2006 Ce simptome sunt la rana pe col?eu am o scurgere abundenta si dureri de burta si nu stiu ce se petrece cu mine.se poate sa fie o rana pe col?imi poate spune si mie ce simptome sunt la cele diagnosticate cu rana pe col.va multumesc timmmy Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aissa Postat Ianuarie 6, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 6, 2006 Eu una nu am simtit nimic, nu m-a deranjat cu nimic si nu am stiut de existenta ei decat atunci cand secretia a devenit roz. Se poate descoperi la un control obisnuit si inainte de a fi atat de mare cat sa sangereze dar nu a fost cazul meu. Alt simptom nu am avut. Daca ai o secretie abundenta si dureri (ce fel? la contact?) sa nu ai o infectie. Da si tu pe la un cabinet si fa si o analiza a secretiei. Cu ocazia asta vezi si daca e rana si vezi si cauza durerilor si a leucoreei. Cristina si [zana] Ale (30.09.2004)id="violet">[foto] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Denii mic Postat Ianuarie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 7, 2006 Mergi la doctor. Daca banuieste ca este o rana pe col iti va face o colposcopie. Ranile pe col nu sunt ceva neobisnuit... dar trebuie tratate (in general prin cauterizare) pentru ca sunt poarta de intrare pentru diverse afectiuni... inclusiv cancerul de col. Cauterizarea nu doare, mai degraba e o jena care se mentine inca 1-2 zile, ca la ciclu.... Deni mic Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dianami Postat Ianuarie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 7, 2006 Cel mai bine e sa mergi la o consultatie, pt. ca, de obicei, ranile de pe col sunt asimptomatice. Ele dau semne doar cand incep sa se agraveze. S-ar putea sa ai altceva, o infectie, inflamatie... Medicul te va examina si te va indruma sa faci o analiza a secretiei vaginale. Multa sanatate! [flo] id="purple"> mamica de superbebelusa (15 iulie 2005) Iulia Anastasia Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dianami Postat Ianuarie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 7, 2006 Am uitat sa-ti zic ca am avut si eu o rana pe col, destul de urata, descoperita absolut intamplator, la un control de rutina. Am cauterizat-o, am urmat tratamentul ajutator si nu mai am probleme de 5 ani. P.S. Sunt viitor medic ginecolog [;)].id="purple"> mamica de superbebelusa (15 iulie 2005) Iulia Anastasia Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CristinnaP Postat Ianuarie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 7, 2006 Acelasi sfat! Consult, examen secretie - Papanicolau-si colposcopie. Toate acestea vor fi edificatoare si suficiente! Daca e ceva in neregula, arata secretia si colposcopia (o rana f. mica poate "scapa" la ochiul liber, la colposcopie nu). Daca e Ok...stai pe urma fara grija! Am facut si eu cauterizare acum 2 luni - m-am simtit bine imediat ce am plecat de la cabinet si nu am mai avut probleme-totusi, din cauza inflamatiei pelvine, am "cam simtit". Nici o grija! Se poate face si anestezie, daca vrei! Sanatate multa! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Crinutz Postat Ianuarie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 7, 2006 Buna, Eu am descoperit rana aceasta la un control de rutina. Nu mai fusesem de mult si atunci a vazut-o cu ochiul liber. Aveam, si cred ca mai am, si o infectie (vaginita) pt care am facut tratament. E bine sa faci si colposcopia pt ca acolo se vede mai bine marimea si alte chestii. Chiar luni ma duc sa fac un papanicolau si apoi cred ca va urma cauterizarea. Asa ca du-te neaparta la medic. Este mai bine sa o faci la timp. Eu am lasat sa treaca un an si imi pare ffff rau. Acum trebuie sa scap cat mai repede de ea pt ca vreau sa raman [gravi] anul asta. Daca o faceam de anul trecut ce bine era!!!!!! Diana Mirelaid="red"> spune-mi te rog daca stii - la cat timp dupa o cauterizare e bine sa ramai gravida? Merci! si mult curaj celor ce au de facut o cauterizare! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dianami Postat Ianuarie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 7, 2006 quote:Originally posted by CrinutzBuna, Eu am descoperit rana aceasta la un control de rutina. Nu mai fusesem de mult si atunci a vazut-o cu ochiul liber. Aveam, si cred ca mai am, si o infectie (vaginita) pt care am facut tratament. E bine sa faci si colposcopia pt ca acolo se vede mai bine marimea si alte chestii. Chiar luni ma duc sa fac un papanicolau si apoi cred ca va urma cauterizarea. Asa ca du-te neaparta la medic. Este mai bine sa o faci la timp. Eu am lasat sa treaca un an si imi pare ffff rau. Acum trebuie sa scap cat mai repede de ea pt ca vreau sa raman [gravi] anul asta. Daca o faceam de anul trecut ce bine era!!!!!!Diana Mirelaid="red"> spune-mi te rog daca stii - la cat timp dupa o cauterizare e bine sa ramai gravida?Merci! si mult curaj celor ce au de facut o cauterizare!id="quote">id="quote">In general, daca tratamentul este condus si urmat corect, cam la 2-3 luni (timp in care continua tratamentul de dupa cauterizare cu ovule, spalaturi,...). Oricum, aprox. 2 luni nu vei avea voie sa ai contact, iar medicul tau iti va spune cand ai unda verde.Multa sanatate si...spor la facut bebelusi! [;)]id="purple">mamica de superbebelusa (15 iulie 2005)Iulia Anastasia Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
camy062004 Postat Ianuarie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 7, 2006 simptomele sant sangerari intramenstruale,dureri pelvine sau la contact depinde de la un organism la altul.[biz] camy Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
esty Postat Ianuarie 7, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Ianuarie 7, 2006 va multumesc tuturor de raspunsuri.Am sa merg la o consultatie.va doresc multa sanatate si celor de isi doresc bebe sa va de`a dumnezeu si sa fie sanatosi si ei si parinti.[copil] timmmy Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.