moti_nadia2003 Publicat Ianuarie 9, 2006 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 9, 2006 Buna fetelor, Fetita mea a implinit 5 luni si vreau sa mai aflu si eu ce mancarica pot sa ii mai dau.Vreau sa va spun ca acum papa supica de legume cu carnita de pui,pufuleti,mere cu biscuiti,piure de legume.Are si 2 dintisori care au aparut la 4 luni si o saptamana.Am auzit ca pot sa ii dau si painica dar vreau sa mai intreb.Si inca ceva ,nu se intoarce de pe burtica cu fata in sus dar am mai auzit mamici cu bebelusi de 6luni care nu se intorc de pe burtica si mai asteptam.In rest va doresc tuturor multa sanatate si putere de munca in 2006 . Va pup si astept raspunsurile voastre. NADIA. nadia Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
romana_74 Postat Ianuarie 9, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 9, 2006 Eu zic ca si asa papa destul de mult pentru varsta ei... Paine nu te-as sfatui sa ii dai, ce crezi ca poate face cu cei doi dintisori? Se poate ineca si pe de asupra graul contine gluten. Asa ca ... mai asteapta si continua cu papica usoara... legume, fructe si carnita daca vrei! Nu e graba cu diversificarea de ce te grabesti? Toata viata va papa mancare...Oricum eu zic sa povestesti cu dr. ei pediatru si vezi ce zice si el. Iar in legatura cu intorsul de pe burtica cu fata in sus, eu zic sa nu iti faci probleme... sincera habar nu am la copiii mei care cand s-au intors si cum! Daca o vezi ca e sanatoasa si ii merge bine, e o.k.! Sa cresteti mari si frumoase![flo][flo][flo] ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
heny Postat Ianuarie 10, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 10, 2006 Eu am urmat o schema frantuzeasca de diversificare a alimentatiei (a fost alegerea mea) : alimente noi introduse: 4-5 luni - fructe (mar, para, banana) sub forma de compot, fara supliment de zahar, 1lg-ta/zi la 4 luni si 2 lg-te/zi la 5 luni; legume (mazare verde boabe, dovlecel, spanac, cartofi, salata verde fiarta bine, morcov) fierte si mixate fin, fara sare sau grasimi, 1 lg-ta/zi la 4 luni si 2 lg-te/zi la 5 luni; cereale fara gluten, zahar sau vanilie, diluate in lapte, 1-3 lg-te cereale/zi; biscuiti speciali pentru sugari, 1/zi maxim; suc de fructe, fara supliment de zahar, 30ml/zi. 6-8 luni - fructe noi (caise, piersici, gutuie, kiwi, prune, portocale, grepfruit) sub forma de compot sau suc; carne slaba (vitel, vacutza, pui) si peste slab, fiarta , 10gr (2lg-te)/zi; galbenus de ou fiert tare amestecat in supa sau piure, 1/2 galbenus/saptamana; iaurt cu sau fara (putin) zahar, 1/zi la inceput; fainoase (fidea, paine, cereale specifice varstei cu diferite arome), mixate, o data/zi; sunca slaba, mixata, 10-20gr, o data/saptamana; unt, ulei, crud in legume, 1lg-ta/zi. Pana la 7 luni, cantitatea de legume este de 130gr piure de legume/zi, 10gr/zi carne sau peste, 100gr/zi compot fructe, 1 iaurt mic, 1/2 galbenus/saptamana si 500ml lapte/zi, cel putin. Intre luna 7 si 8, cantitatile sunt: 15-20gr/zi carne sau peste, 200gr/zi legume mixate, 100-300gr/zi compot fructe, 2 pots/zi iaurt (iaurturi mici), 500ml lapte/zi cel putin, sunca si galbenus o data/saptamana. P.S. - fructele se introduc prima data sub forma de compot - prima data cand introduceti galbenusul de ou, incepeti cu cateva faramituri, pentru a vedea daca copilul este sau nu alergic -cantitatea de paine este foarte mica (eu dadeam maxim echivalentul a doua crutoane mici in loc de taitei in supa) Heny Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
heny Postat Ianuarie 10, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 10, 2006 Am uitat sa specific: ratiile indicate sunt aproximative si se adapteaza in functie de dorinta copilului. Fiecare copil este unic, apetitul lui de-asemenea. In plus, acesta poate varia de la o zi la alta. Mai am o corectura de facut: painea e introdusa sub forma de cruton (uscata in cuptor)inmuiat in supa (fara taitei in ziua cand dai paine). Lista alimentelor noi introduse e mai ampla, am sintetizat doar cele mai obisnuite la noi. Heny Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.