Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Spanac cu....


numeioana

Recommended Posts

  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Ioanaid="red">, eu fac asa: calesc o ceapa mara, fasiute de piept de pui, in f. putin ulei, apoi adaug un pahar de apa sa se inabuseasca. Cand sunt facute pun spanacul(proaspat - oparit si taiat sau spanac congelat), mai las sa dea cateva clocote, apoi bat 2 oua si le pun acolo. Se fac ca niste zdrente. Servesc cu smantana deasupra si garnitura de piure de cartofi. Noi suntem "lesinati" dupa felul asta, dar nu fac asa de des.

 

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)

Poze cu Vladutz

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

BUDINCA DE CLATITE CU SPANAC

faci vreo 8-10 clatite, fara zahar in compozitie.

faci un piureu de spanac, cum iti place. ii pui sare, piper, alte condimente.

la final in acest pireu adaugi cascaval ras si 2-3 oua. asezi intr-o forma rezistenta pt cuptor, unsa cu unt/ ulei, mai intai o clatita, apoi un strat de piureu, si tot asa pana termini cu o clatita. deasupra mai pui 1-2 oua batute cu smantana si cascaval ras.

dai la cuptor pana se rumeneste.

se consuma cald cu smantana deasupra, e un deliciu!

 

varianta: poti sa umpli fiecare clatita cu compozitia, le rulezi/ le faci triunghi, le aranjezi in tava si deasupra pui oul si cascavalul!

 

mie imi place foarte mult si ciorba de spanac (facuta de soacra-mea, deasa si cu mult ou!) [alcool] pireul de spanac cu oua ochiuri, si salata de spanac crud (cand exista).

 

_________________________________

Aid="red">Nid="green">Aid="orange">Mid="blue">Aid="purple">Rid="green">IAid="red">id="Stencil">, mama soldatzeilor de plumb

[hagi]Bogdan - 04.07.2000 si [copil]Tudor - 13.06.2003

 

poze cu frumosii mei (si nu numai [;)] )

 

[pegeam] va doresc un 2006 MINUNAT!id="red">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mie in afara de salata de spanac crud nu-mi place sub nici o alta forma-si am incercat destule, mi se face rau numai cind il vad terciul ala verde :) Oricum, nu de asta am intrat, ca fiecare e cu pasarelele lui. Daca faceti spanac, evitati sa-l fierbeti mult-cu cit mai putin cu atit mai bine-pentru ca isi pierde toate proprietatile si in afara de masa aia verde-diforma nu mai ramine nimic cu care sa-l laudati la copii ca e sanatos!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu mai fac foietaj umplut cu spanac (calit putin in prealabil plus un pic de smantana) si il servesc cu creveti (creveti, sare, piper, suc de lamaie si un pic de maioneza) si carnaciori, morcovi salata cu feta etc..id="Comic Sans MS">

 

------------------------

Louiseaid="Comic Sans MS"> siid="Comic Sans MS"> Banditid="Comic Sans MS">[pis]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

va dau si eu o reteta indiana adaptata Palak Paneer

taiati cuburi de 1 cm telemea si prajiti-o putin in ulei de masline .

 

separat caliti o ceapa dupa care adaugati un pahar de suc de rosii si spanac vreo 3 maini bune. lasati sa fiarba acoperit cu capac. dupa vreo 5-10 minute, cand spanacul "s-a micsorat) adaugati condimentele boia (iute sau dulce) piper, nucsoara , chimion , ustoroi, ghimbir etc ce prefera fiecare se poate si fara condimente, doar sare) . se lasa la fiert inca 5 minute cu condimentele dupa care amestecul se baga in blender si se face o pasta. Tot secretul e sa nu fie amestecul prea apos , adica sa nu exagerati cu sucul de rosii.

Pasta ( de consistenta smantanei ) se pune inapoi in oala si i se mai da un clocot impreuna cu telemeaua prajita. se mananca cu orez sau cu paine .

 

Se mai poate adauga la sfarsitul fierberii si 1 lg doua de smantana dar atunci nu mai e reteta originala ,dar parca e ceva mai aproape de stilul romanesc

 

"The harder you work, the luckier you get"

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu sunt innebunita dupa spanac si, din fericire, asta micu' ma mosteneste. eu traiam cu impresia ca toata lumea stie reteta pe care o facea mama, dar am mancat undeva spanac gatit altfel,cu orez, si trebuie sa recunosc ca nu era prea grozav in acea varianta.

asa ca, daca nu o stiati, notati acum reteta- se calesc in unt (de preferinta) cativa catei de usturoi, tocati(cati catei doriti, in functie de cantitatea de spanac si de gust), se adauga spanacul fiert cateva minute in prealabil sau, daca e semipreparat/congelat, se arunca in oala ca atare; se adauga o lingura de faina, se amesteca si apoi se pune lapte, putin cate putin. e gata rapid, cand fierbe laptele. consistenta o alegeti voi, in functie de cat lapte puneti.

pt. copil am adaptat reteta, nu mai prajesc usturoiul, ci il pun sa fiarba acolo si nu pun prea multa faina.

merge bine cu ochiuri, paine cu ou, snitele.

ah, ce pofta mi s-a facut de vremea cand mi-l punea mama in fata, parca tot ce gatea ea era mai bun decat imi iese mie![:p]

 

p.s.-am uitat ceva-spanacul fiert se toaca marunt si apoi se pune in oala cu usturoiul.id="teal">id="Comic Sans MS">

 


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.

Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

id="size1">id="teal">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...