Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Cum inveti bebelusul sa mestece?

Recommended Posts

Buna seara,

Am un bebelus de 7 luni si jumatate si am inceput sa trecem la mancarea pasata cu furculita de vreo cateva zile. Spre marea mea mirare nu s-a innecat cu mancare pina acum dar am observat ( in pampers )ca nu digera tot ramanand cateva bucatele mici de legume.

Ma gandesc ca este rezultatul faptului ca nu mesteca toata mancarea iar eu nu stiu cum sa-l fac sa mestece.

Voi cum v-ati invatat bebelusii sa mestece?

Simona [mamica]de [copil]Dragos Octavian

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Noi am inceput diversificarea la 4 luni jumatate cu supita de radacinoase, apoi suc de mar(dupa 2 sapt)...in urmatoarea saptamana cartof in supita...in urmatoarea saptamana mar ras...piept de pui in supita(dupa 2 saptamani)...ou in supita...

Supita intotdeauna i-am dat-o pasata prin tifon.Ce am observat eu ca incepand cu marul ras s-a invatat sa mestece incet-incet.Inca nu m-am gandit sa-i pasez cu furculita.Mi se pare cam devreme pentru noi, fetita avand 6 luni jumatate.Eu cred ca pasat cu furculita ii voi dupa 8 luni.Pieptul de pui il tai foarte marunt cu cutitul si apoi il adaug in piureul de legume-cartof, morcov, ceapa.

Iar despre faptul ca in pampers ai observat si legume mici nedigerate nu este nici o problema.Tubul sau digestiv are nevoie de ceva timp ca sa se obisnuiasca sa digere normal.

Pofta mare![mamica]

Buna intrebare! Bebica al meu are 10 luni si nu stie sa mestece.

Prin urmare orice nu este super pasat,vomita. Eu as fi zis ca

marul ras pe razatoarea de sticla este destul de fin. Nu si

dumnealui. Pe mine nu ma deranjeaza sa-i pasez dar toata lumea

ma bate la cap cum ca,stomacul copilului trebuie sa capete

obiceiul de a digera. Asa ca ma alatur si eu intrebarii initiale:

cum sa-l invat sa mestece? Mentionez ca am incercat sa-i "strecor"

cateva bucatele mai marisoare in terciuiala lui dar le-a

detectat imediat si m-a "pedepsit" [rufe]

mamica lu' A-Ba-Ba

Simona, faptul ca mai gasesti legume nedigerate, nu e de la nemestecat, ci ptr ca stomacelul lor nu digera celuloza, amidonul si fibrele din legume. am inteles de la dr ca acest lucru se va intampla pe la 2 ani, cand sistemul digestiv se va matura.

Oricum, e bine ca ai trecut la mancarica mai maricica, noi avem 1 an si 2 luni si tot cu blenderul papam, numa carnita o savuram asa...bucatele...ca ne place la nebunie; mai papam si fructele si morcovei taiati...ai rabdare ca va mesteca el...nu-l grabi, e inca micut.

aime si [copil] Vladimir, 1an+id="size1">id="blue">

simona e f bine ca o pasezi cu furculita. la fel am facut si noi. am auzit de copil de 2 ani care maninca tot, pasat la blender, ca altfel se inneaca. noi n-am avut niciodata probleme de genul asta.

de mestecat, a prins singura reflexul.

aimeid="blue">[bis], m-ai lamurit si pe mine cu kk.

bb sanatos!

ALEXA

alexia mea are 1.2luni toti dintii [:D] si e o puturoasa in privinta mestecatului. tine mancarea in gura muuuult si bine.[bang]

diversificarea am inceput-o pe la 4 luni dar tot nu vrea sa mestece [ asa cum ar trebui].

luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]

" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"

LAO TZE

fotografii si DESENELE ADRIANEI

Cred ca a invatat singurel sa mestece, incet, incet. Normal ca i-am mai aratat si eu ce si cum, dar la noi cred ca au dat roade si cojitele de paine sau biscuiteii rontaiti. Asta de pe la 8 luni.

Este intr-adevar bine ca-i dai mancare zdrobita cu furculita, asa i-am dat si eu, dar nu chiar de la 7 luni, ci de pe la 8-9 si treptat, adica nu i-am zdrobit toata cantitatea de mancarica din prima, ci doar o parte si am tot crescut cantitatea zdrobita putin, cate putin. Citisem atunci undeva ca cel tarziu de la 10 luni este indicat sa fie zdrobita, pentru ca mai tarziu s-ar putea sa faca mofturi, preferand mancarea pasata cu blenderul.

aime, asa stiam si eu, ca este normal si ok sa mai gasesti bucatele nedigerate. [:)]

Claudia si [bonjovi] Cristi (16.12.2002)

quote:Originally posted by tomecica

alexia mea are 1.2luni toti dintii [:D] si e o puturoasa in privinta mestecatului. tine mancarea in gura muuuult si bine.[bang]

id="quote">id="quote">Si noi la fel, toti dintii si 3 masele mijite si tot molfaim mancarea la greu. S-or fi vorbit fetele noastre; sau asa or fi scorpioancele, mai smechere??? Mai ales cand e vorba de carne, cred ca o inghititura o mesteca si 5 minute, asa ca deocamdata am cedat nervos si am revenit la pasarea carnii. Biscuitzii, painea, merele, perele in schimb le mesteca bine; deh, fitze de smecheroaica mica!!!Andra,[mamica]de [pup]printesa [zana](15 noiembrie 2004)id="teal">id="Verdana">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...