Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Intrebare - concediu sarcina dificila

geniest

Recommended Posts

Prietena este insarcinata in 2 luni si din cauza neplacerilor de la serviciu se simte foarte rau (greturi, varsaturi, ameteli). Stie cineva sa-mi dea o solutie legala (adica sa primeasca si bani) cum poate sta pana la prenatal acasa ???? Inseamna aprox. 5-6 luni in care ar vrea sa nu mai mearga la serviciu, insa nu stie cum poate rezolva problema.

Multumesc anticipat,

geniest

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Concediul de risc maternal include cele 90 de zile de medical, in plus se da doar daca la firma sunt conditii grele de lucru si gravida nu poate primi un alt post.

Care este solutia: concediu medical de la medicul ginecolog+medicul de familie (prin alternanta), apoi concediu medical pana se poate intra intra in prenatal ( intre sapt. 28 si 33 in functie de medicul de familie) cu aprobare de la comisie. La comisie se face trimitere de catre medicul ginecolog. Bine ar fi ca ginecologul sa fie intr-un spital ca sa-i poata face din cand in cand si cate o internare prietenei tale.

DianaD 25+

Pasii pe care i-am enumerat mai sus sunt cei pe care i-am urmat eu.Am intrat in concediul de risc maternal in ianuarie 2005,dupa 90 zile de medical.Am stat acasa toata perioada sarcinii,6 luni.In concediu prenatal nu am mai avut timp sa intru pentru ca am nascut la 28 saptamani.Nu cred ca legea s-a schimbat intr-un an de zile.

Problema pe care am avut-o eu a fost foarte serioasa{a se vedea finalul},iar concediul de risc mi-a fost acordat de medicul de medicina muncii ,de la firma noastra, pe baza unei scrisori medicale de la medicul ginecolog , in care era specificata necesitatea repausului total, la orizontala.

Speranta sau vointa

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...