Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Monogamia = "rara avis"?

Recommended Posts

Desi casatoria in societatea occidentala a devenit un fel de inutilitate din punct de vedere legal, majoritatea femeilor au ambitia s-o incheie si 91% dintre oameni se casatoresc totusi. Si aceasta deoarece pentru o femeie casatoria este un fel de declaratie facuta lumii intregi ca exista un barbat care o considera "speciala" si intentioneaza sa aiba o relatie monogama cu ea.

Acest sentiment de a fi "speciala" are un efect extraordinar supra actiunii chimice din creierul femeii, lucru ce a putut fi demonstrat prin cerecetari care au aratat ca orgasmul femeii este de 5 ori mai intens in patul conjugal si de 2 pana la 3 ori mai intens intr-o relatie monogama.

Cei mai in varsta considera ca tinerii socotesc casnicia drept o institutie depasita, demodata. Un sondaj facut in 1998 pe 2344 de barbati si femei studenti intre 18 si 23 de ani (1172 de baieti si tot atatea fete) a aratat ca lucrurile nu stau deloc asa. Cand s-a pus problema unei implicari profunde, 84% dintre dintre femei comparativ cu 70% dintre barbati au spus ca se vor casatori intr-o buna zi. Numai 5% dintre barbati si 2% dintre femei au considerat casnicia un lucru depasit.

Prietenia se pare ca este mai importanta decat relatia sexuala pentru 92% din componenta ambelor sexe.(...) Dintre femeile de 40 de ani, 28% au spus ca ar pune capat casniciei, iar 11% dintre cele de 60 de ani si-au exprimat aceeasi opinie. Toate acestea arata ca o femeie, cu cat este mai tanara cu atat devine mai dura cand vine vorba de un barbat care o inseala si fidelitatea pare cu precadere importanta, ca si monogamia de altfel, in sistemul sau de valori.

Aceasta este o diferenta pe care barbatii nu o vor intelege niciodata. Ei considera ca un flirt nu le poate afecta in nici un fel relatia, pentru ca lor nu le este greu sa desparta in gand sexul de iubire. Pentru femei insa sexul si iubirea se impletesc. O legatura sexuala cu o alta femeie poate fi considerata ca o tradare absoluta si un motiv suficient pentru a pune capat relatiei matrimoniale.

De ce barbatii evita implicarea

Un barbat casatorit sau care are o relatie pe termen lung este intotdeauna preocupat in taina de faptul ca burlacii se distreaza mai bine si fac sex mai des. El isi imagineaza petrecerile patimase ale burlacilor, viata lor plina de aventura, fara implicare serioasa, cu jacuzzi-uri pline de supermodele goale pusca. Se teme ca a ratat sansa, ca o asemenea viata a trecut pe langa el fara sa apuce sa profite. Nu mai conteaza ca atunci cand era burlac nu s-a confruntat cu asemenea situatii niciodata. Uita serile in care statea singur si manca fasole la conserva, rece, refuzurile umilitoare din partea femeilor in fata prietenilor la petreceri si lungile perioade fara sex. Nu se poate abtine sa nu se gandeasca la faptul ca o implicare serioasa este egala cu o ratare.

Dar daca intr-adevar casnicia esueaza atat de des, de ce atatia dintre noi continua sa se casatoreasca? De ce nu traim pe cont propriu sau cu familia ori prietenii si sa avem aventuri doar cand avem chef? Exista doua raspunsuri. Mai intai, o casnicie fericita, stabila continua sa fie modul cel mai sigur de a creste copii fericiti si sanatosi. In al doilea rand, casnicia are un efect calmant extraordinar. Intr-o lume in care viata este traita in viteza, casnicia poate functiona in cel mai bun caz ca un fel de cort in vreme de furtuna, un loc de odihna in care partenerii isi revin dupa stresul cu care se confrunta zilnic - un loc de relaxare in care amandoi sa se simta in sens propriu si psihologic "acasa".

Preluare din cartea "De ce barbatii se uita la meci si femeile se uita in oglinda", de Allan Pease si Barbara Pease, aparuta la editura Curtea Veche.

Tzuni [sofer] mic si drag si scump si grasunel

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Pai Tzuni draga, ceteste mai indarat pe la pagina 152, apoi la 220 si pana spre jumatatea capitolului 9, ca sa ajungi la pagina 259 unde se explica "de ce femeile au nevoie de monogamie" (pasaje citate si de tine)!

Dar poti ceti cartea asta de zece ori si apoi sa treci la "Secretul casniciei fericite" (Zig Ziglar, 2001) din aceeasi colectie a Editurii "Curtea Veche" pentru a trece la orice alta variatiune pe aceeasi tema a utilitatii casniciei si tot nu poti sa zici ca esti gata pentru a te casatori ori sa-i intelegi pe cei care fac sau evita acest pas.

Ca o fi chimie ori destin, emotie ori interes, ba chiar si daca ar fi obligatie ori "aria non-grata"[:D], casatoria va exista atata timp cat va fi viabila ideea de "familie traditionala" (nu ma refer la ideea de "celula de baza a societatii", ci la imaginea si rolul unei familii, asa cum o stim de la parintii si bunicii nostri).

Se greseste cand se incearca reducerea tuturor oamenilor la doua clisee corespunzatoare sexelor - unii vor iar altii refuza casnicia. Pana la urma, daca intalnesti persoana potrivita, uiti si de mama regulilor, si de eventualele promisiuni facute prin tinerete ori la suparare - nu ma casatoresc niciodata! Dupa cum o deziluzie in dragoste risipeste pentru o perioada orice gand si orice speranta de fericire.

Eu cred ca exista o persoana potrivita pentru oricine pe lumea asta si numai daca nu vrei, nu o gasesti.

Catalin

Think pink!id="size1">

quote:Initial creeata de Tzuni

...cerecetari care au aratat ca orgasmul femeii este de 5 ori mai intens in patul conjugal si de 2 pana la 3 ori mai intens intr-o relatie monogama.

id="quote">id="quote">

Dragilor, cum vine asta? Adica daca esti in patul conjugal ai un orgasm mai intens decat intr-o relatie monogama??? Poate esti in patul conjugal dar nu esti monogam... Si atunci se explica...[:D]

Ma scuzati, dar mie astea mi se par niste generalizari fara cap si fara coada. Sunt convinsa ca autorii pot produce o lucrare la fel de bine argumentata "stiintific" demonstrand contrariul celor spuse in lucrarea de fata.

O zi buna va doresc,

Daniela

Parerile sint impartite.....

Insa sint din ce in ce mai multi cei care se indoiesc de verticalitatea teoriilor de genul asta.....pt ca...stupoare sau nu,s-a constatat ca sint din ce in ce mai multe femei care.......nu vor casatorie,si sint din ce in ce mai multe,care....nu sint monogame......

Se poate discuta la nesfarsit pe subiect....io zic ca nu se poate generaliza

BRENDA

"Lumea nu-i decit un Nicaieri universal.De aceea n-ai unde sa te duci niciodata."(Cioran)

http://community.webshots.com/user/brendamitran

quote:Originally posted by Catalin

Pai Tzuni draga, ceteste mai indarat pe la pagina 152, apoi la 220 si pana spre jumatatea capitolului 9, ca sa ajungi la pagina 259

id="quote">id="quote">Am citit toata cartea. Daca ai citit-o si tu (asa cum cred) stii ca la o anumita pagina se scrie ca femeile, oricat ar vrea si ar incerca, nu pot parca o masina paralel cu zid [auto]. M-am infuriat citind asta, am luat cheile de la masina si pret de o ora am tot parcat... Degeaba [bang]! NICIODATA n-am pus-o paralel cu zidul. Da asta sunt io...[:D]Tzuni [sofer] mic si drag si scump si grasunel

quote:Originally posted by inaioana

Bey, io parchez impecabil! Oare pentru ca nu sunt maritata? Ca m-ati confuzat de tot![alcool]id="Comic Sans MS">id="green">Ioana [gravi]22 saptamani [baietel] si [zana] Katja(30 martie 2004)id="Comic Sans MS">id="blue">poze cu mami, tati si katjaid="Comic Sans MS">

id="quote">id="quote">[:-)))][:-)))][:-)))]nici io nu-s maritata, asa ca nu e de la asta...Dar...predai ore de parcare in paralel cu ziduri?[;)]Tzuni [sofer] mic si drag si scump si grasunel

hey nu va hazardati in aprecieri...io sunt maritata si parchez masina paralel cu zidul in 8 incercari din 10 [:D]

Sunt de acord cu Catalin...fiecare are un suflet pereche , depinde de noi sa il gasim si in 90% din cazuri in occident si la noi cand l-ai gasit te casatoresti. Mie mie se pare doar ca trendul asta occidental, viteza si pragmatismul zilelor noastre au dus la reducerea ratei de gasire a sufletelor pereche.

Marinaid="Arial">id="blue">

quote:Originally posted by Tzuni

[:-)))][:-)))][:-)))]

nici io nu-s maritata, asa ca nu e de la asta...

Dar...predai ore de parcare in paralel cu ziduri?[;)]

Tzuni [sofer] mic si drag si scump si grasunel

id="quote">id="quote">

Io nu explic bine dar, tatal copiilor mei, ca "sotz" nu pot sa-i zic la sobiectu asta[:D] e super artist si la condus si la explicat. Chiar i-am zis de multe ori (si nu numai eu) ca tre' sa se faca instructor pentru cazuri pierdute, oameni ne-am face! Cand vrei..da un semn![flo]id="Comic Sans MS">id="green">

Ioana [gravi]22 saptamani [baietel] si [zana] Katja(30 martie 2004)id="Comic Sans MS">id="blue">

poze cu mami, tati si katjaid="Comic Sans MS">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...