lavinai Publicat Ianuarie 12, 2006 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 12, 2006 "Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si numai din perioadele prevazute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, cu exceptia lit. a), daca persoana s-a aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:.......................................................... j) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu examen de licenta sau de diploma. In sensul dispozitiilor art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, se ia in considerare intervalul cuprins intre ziua in care incepe si ziua in care se sfarseste fiecare an universitar, in conditiile legii;" Poate cineva sa imi explice si mie mai bine ce inseamna???? m-ar interesa , eu fiind studenta in anul terminal (la vara am licenta) si as dori sa fac si eu un bebe la vara!!!! va multumesc din suflet!!id="red"> << Daca altul poate, pot si EU....>> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
laura radulescu Postat Ianuarie 12, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 12, 2006 Adica daca faci un bebe in timpul studiilor nu primesti indemnizatie, dar daca il faci dupa ce termini studiile cu licenta luata, primestri indemnizatie. Si in stagiile de cotizare nu intra vacantele. Deci bafta la examenul de licenta si bafta si la.....bebe! Laura si bebe Cristina ( 20.06.2005 ) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
m_floruta Postat Ianuarie 12, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 12, 2006 Da, Laura are dreptate...dar copilul nu-l poti face asa la comanda, adica pe 1oct sa nasti, atunci cand nu mai esti studenta(pana la 30 sept esti asigurata), iar daca ai zile de pauza...nu se pune, nu poti lua indemnizatia. Asa ca mai gandeste-te inainte sa faci o greseala...ideal ar fii sa-ti faci o carte de munca undeva de la 1oct2006 sau mai devreme...dar vezi sa nu ai zile pauza.Atunci ai fii in regula...ti s-ar calcula studentia ca perioada asimilata si apoi lunile sau luna(depinde cand nasti) de contributie ca si salariata. Bafta! m.floruta Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
m_floruta Postat Ianuarie 12, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 12, 2006 Lavinai nu stiu daca se incadreaza si contractul cu jumatate de norma, vezi ca se mai discuta despre asta si la celelalte subiecte, eventual mai posteaza tu un subiect nou cu asta...eu nu cred ca se incadreaza, dar poti intreba de pe acum, ca sa fii sigura, la primarie sau mai sigur la Directia muncii de unde apartii, ei solutioneaza dosarele. m.floruta Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
laura radulescu Postat Ianuarie 12, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 12, 2006 Hi, Hi! Lavinai, si eu ziceam ca deja te apuci sa-ti numeri zilele sa-l faci pe bebe! Fac si eu haz de necaz! Poti sa-ti faci contract cu jumatate de norma. E chiar un subiect postat de Marius, un subiect fierbinte. Laura si bebe Cristina ( 20.06.2005 ) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.