tomecica Publicat Ianuarie 13, 2006 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 13, 2006 Am o prietena care are o fetita de 9 ani si 9 luni. La vremea cind era gravida , tatal fetitei le-a parasit , ea fiind casatorita cu acel om. Implicit , copilul poarta numele tatalui , chiar daca nu a vazut-o decit de 2 ori in aproape zece ani. si asta cind avea copilul citeva zile. Le-a abandonat si pace .Intre timp , au divortat si copilul a ramas la mama. Cind avea fetita 4-5 luni , prietena mea s-a recasatorit si sunt impreuna si astazi. Copila nu stie adevarul despre tatal ei , dar a inceput sa intrebe de ce nu o cheama la fel ca pe el. iNTREBAREA MEA ESTE: CUM poate infia sotul prietenei mele fetita , in conditiile in care ei nu mai stiu nimic de tatal biologic al copilui . Ea nu a primit niciodata pensie alimentara pt. copil si nu l-a mai vazut de aproape 10 ani. luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an] " ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE" LAO TZE fotografii si DESENELE ADRIANEI Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tomecica Postat Ianuarie 13, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Ianuarie 13, 2006 chiar nu ma poate ajuta nimeni??[V] . macar sa-mi spuneti daca stiti ,daca in conditiile in care un parinte nu se intereseaza de copilul lui vreme de aproape 10 ani , isi pierde drepturile parintesti. luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an] " ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE" LAO TZE fotografii si DESENELE ADRIANEI Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lona Postat Ianuarie 14, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 14, 2006 quote:Originally posted by tomecicachiar nu ma poate ajuta nimeni??[V] . macar sa-mi spuneti daca stiti ,daca in conditiile in care un parinte nu se intereseaza de copilul lui vreme de aproape 10 ani , isi pierde drepturile parintesti.luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE" LAO TZEfotografii si DESENELE ADRIANEIid="quote">id="quote">Uite care sunt condiriile decaderii, Conf. C. Familiei:Art. 109. Daca sanatatea sau dezvoltarea fizica a copilului este primejduita prin felul de exercitare a drepturilor parintesti, prin purtare abuziva sau prin neglijenta grava in indeplinirea indatoririlor de parinte ori daca educarea, invatatura sau pregatirea profesionala a copilului nu se face in spirit de devotament fata de Romania, instanta judecatoreasca, la cererea autoritatii tutelare, va pronunta decaderea parintelui din drepturile parintesti. Citarea parintilor si a autoritatii tutelare este obligatorie. Decaderea din drepturile parintesti, chiar daca ar fi pronuntata, nu rezolva problema. Pentru adoptie, chiar in interiorul familiei, este nevoie de consimtamantul parintelui firessc exprimat in fata instantei de judecata. Nu ar fi nevoie de acceptul lui daca ar fi decedat, declarat in conditiile legii mort sau disparut sau este pus sub interdictie sau in imposibilitatea de a-si manifesta vointa. Oricum ai da-o, trebuie vazut unde e tatal copilului. Poate e mort, poate e bolnav. Orice demers trebuie sa inceapa cu obligarea tatalui la intretinerea copilului, iar cat copilul este minor asta este obligatia mamei. Un om nu se volatilizeaza, iar instanta, cu sprijinul politiei, are parghii sa-l gaseasca. Deci indiferent de intentie, chiar daca cere autoritatii tutelare sa constate ca intruneste elementele decaderii din drepturile parintesti, tatal trebuie citat. Din practica judiciara insa, neplata pensiei de intretinere nu are drept consecinta decaderea, atat timp cat cresterea si dezvoltarea copilului nu au avut de suferit, iar cel caruia i-a fost incredintat copilul (mama)ii asigua conditii optime.Iti trimit pe PM o pronuntare judecatoreasca in acest sens, sa vezi cum temeiul instantei.Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aissa Postat Ianuarie 14, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 14, 2006 Mai mult, din cate stiu eu, si sper ca nu spun o prostie, in cazurile de adoptie, daca copilul are peste 10 ani e chemat in instanta. Asa ca daca vor sa faca "miscarea" fara ca fetita sa afle ar fi cazul ca consulte un avocat si sa se apuce de treaba cat mai repede. Si nu cred ca poate sa decada din drepturi tatal natural numai pentru dezinteres. Cred ca prietena ta il poate da in judecata pentru pensie alimentara, dar nu se poate decadea din drepturi fara sa fi prejudiciat in vreun fel copilul, numai pentru lipsa de afectiune si ajutor material. Parerea mea, sincera, e ca lucrurile astea cu cat le lasi pentru "mai tarziu" cu atat sunt mai greu de desfacut. Trebuia rezolvat la vremea respectiva, cand probabil era mai usor de gasit tatal natural sa isi dea consimtamantul. Deci sa isi caute un avocat! Cristina si [zana] Ale (30.09.2004)id="violet">[foto] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lona Postat Ianuarie 14, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 14, 2006 E corect ce spune Aissa. Oricum, instanta va lua act de faptul ca mama nu l-a cautat pe tata pentru a-si achita obligatiile de intretinere. Acesta este un drept al copilului, care trebuie deschis si protejat in interesul minorului pe care il reprezinta. Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.