Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Nu inteleg exprimarea MMSSF

ixxi

Recommended Posts

Am si eu o nelanurire...nu inteleg exact ce au vrut sa scrie in aceasta adresa cei de la MMSSF:

"În conformitate cu prevederile art.11 alin. (1) lit.d din Legea nr.130/1996, republicatã, clauzele contractelor colective de muncã la nivel naþional produc efecte, pentru toþi salariaþii încadraþi în toate unitãþile din þarã.

Conform dispoziþiilor art.12 alin.(1) din Legea nr.130/1996, republicatã, contracte colective de muncã se pot încheia ºi pentru salariaþii instituþiilor bugetare. Prin aceste contracte nu se pot negocia clauze referitoare la drepturile ale cãror acordare ºi cuantum sunt stabilite prin dispoziþii legale.

"Menþionãm cã Ministerul Educaþiei ºi Cercetãrii este parte semnatarã a contractului colectiv de muncã unic la nivel naþional.

Faþã de cele de mai sus, considerãm cã prevederile contractului colectiv de muncã unic la nivel naþional referitoare la drepturile ale cãror acordare ºi cuantum sunt stabilite prin dispoziþii legale sunt opozabile tuturor subiecþilor de drept, cu excepþia instituþiilor bugetare.

Vã comunicãm cã potrivit prevederilor HG nr.412/2005, Ministerul Muncii, Solidaritãþii Sociale ºi Familiei nu are competenþe de interpretare a dispoziþiilor contractului colectiv de muncã unic la nivel naþional.

În acord cu dispoziþiile art. 7 alin.(1) din contractul colectiv de muncã unic la nivel naþional pentru rezolvarea problemelor ce apar în aplicarea prevederilor prezentului contract, pãrþile convin sã instituie o comisie paritarã."

petitia mea se referea la indemnizatia de nastere....

Beatrice si [fetita] piersicuta Cristina Mihaela (18 februarie 2005)

http://community.webshots.com/user/ixxi

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

la asta

Faþã de cele de mai sus, considerãm cã prevederile contractului colectiv de muncã unic la nivel naþional referitoare la drepturile ale cãror acordare ºi cuantum sunt stabilite prin dispoziþii legale sunt opozabile tuturor subiecþilor de drept, cu excepþia instituþiilor bugetare.

La ce te referi cand spui indemnizatia de nastere? La banii pe care trebuia sa-i primesti de la serviciu, la indemnizatia prevazuta in CCMN?

Eu inteleg ca drepturile despre care vorbesc ei adica "drepturile ale cãror acordare si cuantum sunt stabilite prin dispoziþii legale"

trebuiesc respectate de toti cu exceptia institutiilor bugetare.

M-am uitat si in DEX sa vad exact ce inseamna opozabil :

OPOZÁBIL, -#258;, opozabili, -e, adj. 1. Care poate fi opus, care se poate opune. 2. (Despre un drept, un mijloc de ap#259;rare, o hot#259;râre judec#259;toreasc#259;, un act juridic etc.) Care trebuie respectat #351;i de alte persoane, nu numai de titularul dreptului sau de p#259;r#355;i. – Din fr. opposable.

Laura si bebe Cristina

( 20.06.2005 )

deci in concluzie....lucrand intr/un minister pot beneficia de acea indemnizatie de nastere (prev in CCNM la art 50 parca) in val de un sal?

nu stiu cum se face ca alte fete au primit, lucrand in alte ministere, dar la asta nu se poate.....

Ixxi tu ai trimis o adresa catre MMSSF in nume personal ,la care ai primit acest raspuns? Cat a durat pana ai primit raspunsul?La mine cei de la firma zic ca au trimis o scrisoare la MMSSF si ma tot plimba de la inceputul luni decembrie ca nu au primit raspunsul.

Gabica mamica alaturi de Rebeca(11.12.2002) si Iustin(04.02.2005)

POZE

gabi eu am trimis email pe 9 si ei mi/au raspuns pe 12, apoi eu am cerut iar lamuriri si mi/au raspuns pe 13 ian, deci super repede. si cica au trimis solicitarea mea la ministerul meu, dar toate astea nu inseamna ca voi primii banii......legile lui peste!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...