Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

candidoza

Recommended Posts

Am postat acelasi subiect pe alt forum dar nu am primit nici un raspuns. Poate ma lamuriti voi.

De cand ma stiu (nici chiar asa) ma tratez de o candida. Merg la doctor, fac tratamentul, imi e bine 2 luni si iar incepe. Chiar m-am resemnat ca nu voi scapa de ea. Acum vreau un copil. In caz ca raman gravida, candida e o problema pentru bebe? Banuiesc ca se poate trata si in timpul sarcinii.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna,

Nu stiu de ce nu ti-au scris fetele ca e o problema foarte des intalnita in randul femeilor.

In primul rand, cred ca e vorba de o imunitate scazuta a organismului tau din moment ce ai foarte des aceste recidive.

In al doilea rand, tratamentul se face si de catre sot, iar in perioada tratamentului se evita relatiile sexuale neprotejate.

In al treilea rand, tratamentul eficient este cel combinat (cel local cu ovule sau unguent pentru sot precum si tratament intern antimicozic.

In timpul sarcinii pot aparea episoade de candidoza , acestea fiind tratate local la indicatia ginecologului.

Sa auzim de bine!

quote:Originally posted by giulia71

Buna,Nu stiu de ce nu ti-au scris fetele ca e o problema foarte des intalnita in randul femeilor. In primul rand, cred ca e vorba de o imunitate scazuta a organismului tau din moment ce ai foarte des aceste recidive.In al doilea rand, tratamentul se face si de catre sot, iar in perioada tratamentului se evita relatiile sexuale neprotejate.In al treilea rand, tratamentul eficient este cel combinat (cel local cu ovule sau unguent pentru sot precum si tratament intern antimicozic.In timpul sarcinii pot aparea episoade de candidoza , acestea fiind tratate local la indicatia ginecologului.Sa auzim de bine!

id="quote">id="quote">Merci de raspuns!!! Crede-ma ca am urmat si eu si sotul tratamentul, cred ca am un "teren" care favoarizeaza infectiile. O perioada dupa tratament cum ai zis tu, era super dar apoi...iar[xx(]

Din cate am mai citit si din ce mi-a spus si doctorul, persoanele cu diabet au predispozitie la candida......Poate ar trebui sa-ti faci niste analize in acest sens, mai ales ca spui, ca la tine recidiveaza destul de des....

Oricum, incearca sa consumi mai putine dulciuri, si, in general, mai putine hidrocarburi.

Alina

Si eu scap destul de greu de candida. Iar atunci cand am scapat, a trebuit sa iau antibiotic... si, cu toate ca am luat si antifungic... tot degeaba...Iar in timpul sarcinii este mult mai greu de tratat, asa ca incearca sa scapi de ea inainte. Nu il afecteaza pe bebe, dar poate duce la fisurarea membranelor si nasterea inainte de termen asa ca daca nu ai scapat inainte, tb. facut tratament in timpul sarcini... macar sa fie tinuta pe loc, daca nu tratata... Apoi, degeaba faci tratament cu aceleasi ovule, ca e posibil sa nu fie bune pentru tine... Trebuie incercate mai multe, pana gasesti tratamentul care ti se potriveste. Tu spui ca faci tratament si 2 luni iti este bine... Dupa ce faci tratamentul, faci si analizele la secretie? Ca e posibil sa nu scapi de ea, ci doar sa te simti o perioada mai bine si atat. Asa pateam eu... faceam tratament, imi era bine, eram convinsa ca mi-a trecut, dar la analize nu era deloc bine... si o luam de la capat. Daor daca-ti faci analizele poti sa stii sigur daca mai ai sau nu candida. Eu mergeam acum cativa ani la o doctora care doar ma consulta si imi spunea daca am sau nu, imi dadea tratament cu Lomexim tot timpul (cu toate ca ii explicasem ca n-au avut nici un efect) si dupa ce terminam taramentul, tot in urma consultatiei se hotara daca mai am sau nu... ceea ce nu era deloc normal...

id="right">id="size1">id="right">id="size1">

Eu stiu ca tratamentele indelungate pe de-o parte inlatura problema, dar in acelasi timp ovulele/unguentul distrug flora bacterica si deci probleme se reprezinta. Medicul meu, dupa ce "chestia" mi-a trecut, mi-a dat un tratament specific pt restabilirea ecosistemului vaginal, practic tot sub forma de ovule, dar de alt tip, de pus in primele 10 zile ale lunii, timp de 3 luni.

De asemenea, tine tot timpul prezent: NU antibiotice, NU prea multe dulciuri si tot asa.

Succes!

Iri, mami de Ale

http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/g_a_i_2003/my_photos

"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...