Elle_seb Publicat Ianuarie 15, 2006 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 15, 2006 Am fost saptamana asta intr-o vizita la firma la care lucrez (eu acum fiind in concediu de crestere a copilului) si mi-a zis shefa de la noi de la personal ca am toate sansele sa nu mai pot lua in continuare indemnizatia de crestere a copilului, deoarece: la firma respectiva m-am angajat pe 17 octombrie 2003 si am nascut pe 25 mai 2004. Dupa data la care am nascut am beneficiat de concedii medicale pana la sfarsitul lunii august. Pana in decembrie am beneficiat de indemnizatia de crestere a copilului, insa femeia asta zice ca am toate sansele sa-mi respinga primaria dosarul, si ca mai bine sa nici nu ma mai duc sa-l duc, ca sa nu rascolesc "rahatul" (scuze de expresie). Cine cunoaste clar situatia, imi poate da o informatie corecta? Mai pot lua in continuare indemnizatia sau nu? Va multumesc foarte mult si astept cu nerabdare sa-mi raspunda cineva care cunoaste legislatia si-mi poate da un raspuns clar. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
laura radulescu Postat Ianuarie 15, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 15, 2006 Elle, hai sa incercam sa facem un calcul sa vedem daca ai 10 luni cotizate : 17.10.2003 - angajare 25.05.2004 - nastere 31.08.2004 - concedii medicale(se considera stagiu de cotizare) Eu zic ca ai 10 luni si 13 zile si poti lua in continuare indemnizatia. In adeverinta(anexa 4) la stagiu de cotizare se completeaza de la data angajarii adica 17.10.2003 pana la data intrarii in cic adica 01.09.2004. Contabila ta de ce zice ca nu ai? Dar pana acum cu ti-au dat ei acesti bani, ca daca cc contabila zice ca nu ai stagiu de cotizare, firma nu-si putea recupera banii de la cas? Insista, ca pierzi niste bani. Laura si bebe Cristina ( 20.06.2005 ) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
laura radulescu Postat Ianuarie 15, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 15, 2006 Si inca ceva:nu cumva in 2004 aveai nevoie de 6 luni cotizate? Daca este asa, e si mai clar ca le ai. Poate isi aduce aminte cineva si ne raspunde inainte sa gasesc eu legislatia. Laura si bebe Cristina ( 20.06.2005 ) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Elle_seb Postat Ianuarie 15, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Ianuarie 15, 2006 Multumesc foarte mult, Laura, pentru raspuns. Da, asta este calculul pe care il facusem si eu, insa madam zice ca am stagiu de cotizare 7 luni si un pic, adica de la data angajarii si pana la data nasterii. De unde calculul asta? Nu stiu sa zic.... Si cum as putea sa aflu daca in 2004 era cu 6 luni? Te pup, Laura [flo][flo][flo] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lona Postat Ianuarie 15, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 15, 2006 Ba da, 6 luni pe Legea 19/2000, pe baza careia cred ca ti s-a deschis dreptul la vremea aia. CAP. 5 Alte drepturi de asigurari sociale ART. 98 (1) Asiguratii sistemului public au dreptul, in afara de pensie, la: a) indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, cauzata de boli obisnuite sau de accidente in afara muncii, boli profesionale si accidente de munca; b) prestatii pentru prevenirea imbolnavirilor si recuperarea capacitatii de munca; c) indemnizatie pentru maternitate; d) indemnizatie pentru cresterea copilului sau ingrijirea copilului bolnav; e) ajutor de deces. (2) Beneficiaza de drepturile prevazute la alin. (1) asiguratii care au un stagiu de cotizare de cel putin 6 luni, realizat in ultimele 12 luni anterioare producerii riscului. Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
laura radulescu Postat Ianuarie 16, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 16, 2006 Multumim, Lona! Deci, Elle, convinge-o pe contabila sa-ti faca dosarul ca sa nu pierzi banii! Tine-ne si pe noi la curent! Laura si bebe Cristina ( 20.06.2005 ) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ili Postat Ianuarie 16, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 16, 2006 in aprilie 2003 a nascut nora mea si a primit prenatal si CIC ,avea numai fix 6 luni citeste ,printeaza Ordonanta 23/2003 din pagina legislativa de aici si sa-l duci, ili Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
joy04 Postat Ianuarie 17, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 17, 2006 15. Articolul III va avea urmãtorul cuprins: 4) Prevederile prezentei ordonanþe de urgenþã referitoare la stabilirea indemnizaþiei pentru creºterea copilului în vârstã de pânã la 2 ani, respectiv 3 ani, se aplicã persoanelor care devin asigurate ale sistemului public de pensii începând cu data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanþe de urgenþã. (5) Pentru persoanele care, anterior datei intrãrii în vigoare a prezentei ordonanþe de urgenþã, au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii, stabilirea indemnizaþiei pentru creºterea copilului se face avându-se în vedere stagiul de cotizare realizat pânã la data naºterii copilului, astfel cum a fost reglementat pânã la data prezentei ordonanþe de urgenþã. LEGE nr.577 din 22 decembrie 2003 privind aprobarea Ordonanþei de urgenþã a Guvernului nr. 9/2003 pentru modificarea ºi completarea Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii ºi alte drepturi de asigurãri sociale. Deci poti primi in continuare indemnizatia si ai primit-o legal si corect si pana acum. Laura, daca ar fi fost pe legea 19 cu 10 luni de cotizare, nu ar fi primit indemnizatia. Pentru ca ea a lucrat numai 7 luni si 8 zile ANTERIOR datei nasterii. Concediile medicale dupa ce a nascut se pun ca stagiu de cotizare ptpensie, dar nu si pt indemnizatie. joy si [bibe]Vlad Andrei 01.12.2005id="blue">id="Arial Black"> poze Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
laura radulescu Postat Ianuarie 17, 2006 Raport Distribuie Postat Ianuarie 17, 2006 Joy, asa gandeam si eu pana mi-a dat gandirea peste cap o functionara de la directia de munca si solidaritate sociala care m-a pus sa completez stagiu de cotizare de la data de la care am fost incadrata cu contract de munca si pana la data in care am intrat in cic. Degeaba m-am contrazis eu cu ea, ca mi-a zis sa tac ca ea are dreptate, ca doar lucreaza acolo! Laura si bebe Cristina ( 20.06.2005 ) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.