Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Urechiusele bb

Recommended Posts

Spuneti-mi, va rog mult voi spalati bb in urechi?Mie mi-a spus doctorita ca nu am ce cauta la urechile lui sa il spal... Insa il mai spal f. rar cu un burete f. moale stors de apa. Il curat dupa urechi si il dau cu ulei jonson baby. Insa in urechi are un fel de clei, adica cum este ceara... Il curat cat pot si acolo, dar intrebarea mea e: voi il spalati in urechi bb? Nu va e teama ca le intra apa in urechi? Al meu a avut otita si mi-e teama sa nu faca iar daca ii mai intra apa in ureche...

PS: bb meu are aproape patru luni.

Va rog mult sa imi raspundeti ca nu stiu ce sa fac...

Adriana

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Nu stiu cat de bine este ,dar eu am spalat-o si sters-o cu betisor in urchiuse inca din prima luna de viata.Faza cu intratul apei in urechi este aiurea...normal ca ii intra (si ii si iese bineinteles)dar nu ii si dauneaza.gandestete ca sunt atatia bb care merg la inot,pai ar insemna sa aiba otita contiuna.Ideea este ca dupa ce il speli si i-a intrat apa in urechi ,sa il stergi bine bine,ca daca ramane ureche uda este mai predispus sa il traga curentu si sa faca otita (noua asta ne-a spus pediatra).

Bafta si stai linistita.

P.S - sa folosesti betisoare cu opritor,pt curatarea urechiuselor...acel clei trebuie curatat bine ,nu cred ca este normal sa il aiba ,eu nu am vazut niciodata asa ceva la fetita mea ,dar imi imaginezca daca nu as curatao ,s-ar intampla ca la voi.

[flo]

http://pg.photos.yahoo.com/ph/erin_rux/album?.dir=/37ca

gogomarla

am citit ca in primele luni nu ete foarte indicat sa-i intre copilului prea multa apa in urechi, tocmai pentru a-l feri de otita (asta nu inseamna ca daca se intampla e o tragedie), de asemenea,am citit despre ceara din urechi ca ar avea un rol protector pentru urechile muicutului ... eu il curat cu un betisor, luand si ceara, il spal dupa urechi si il dau cu ulei de bb

Mihaiela si Mihaita

quote:Originally posted by Babisa

Nu stiu cat de bine este ,dar eu am spalat-o si sters-o cu betisor in urchiuse inca din prima luna de viata.Faza cu intratul apei in urechi este aiurea...normal ca ii intra (si ii si iese bineinteles)dar nu ii si dauneaza.gandestete ca sunt atatia bb care merg la inot,pai ar insemna sa aiba otita contiuna.Ideea este ca dupa ce il speli si i-a intrat apa in urechi ,sa il stergi bine bine,ca daca ramane ureche uda este mai predispus sa il traga curentu si sa faca otita (noua asta ne-a spus pediatra). Bafta si stai linistita.P.S - sa folosesti betisoare cu opritor,pt curatarea urechiuselor...acel clei trebuie curatat bine ,nu cred ca este normal sa il aiba ,eu nu am vazut niciodata asa ceva la fetita mea ,dar imi imaginezca daca nu as curatao ,s-ar intampla ca la voi. [flo]http://pg.photos.yahoo.com/ph/erin_rux/album?.dir=/37cagogomarla

id="quote">id="quote">Subscriu. Si Vladut a fost spalat in urechi inca de la inceput. Il stergem cu betisoare speciale pentru bebelusi.Daca are ceva in ureche e cazul sa mergi la doctor sa se uite si sa curete.Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]Simona & Vladut (27 februarie 2005)Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Si Alexandru a avut in urechea stanga un dop de ceara (clei intarit)pe care i l-a scos rapid o doctorita de la Budimex. El se datora pe de o parte otitei pe care o avea si pe de alta parte, faptului ca nu il curatam suficient de bine in urechiuse din cauza de teama sa nu-i fac vreun rau.

Andra, mami de Alexandru (27 ianuarie 2004)

Adinel si eu il sterg pe bb cu betosiare , dar doar in partea externa a urekii, la baie ii intra apa in ureki, dar o absorb imediat cu o bucata de vata. te invit sa te alaturi grupului de mamici de septembrie-octombrie 2005 aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66711 se diskuta multe astfel de probleme specifice varstei bb-lushului tau :)

Alina si bb Vlad (25.09.2005)

Eu cred ca acel clei- ceara are si el rolul lui, altfel organismul nostru nu l-ar mai secreta. Mai nou majoritatea medicilor ORL sfatuiesc sa nu mai curatam urechile cu betisoare pentru ca ceara este sistemul de aparare al urechii. Eu ajunsesem sa introduc destul de adanc betisorul in ureche (la mine) si sa curat orice urma de ceara. Stiu ca multi nu sunt de acord si spun ca este un semn de murdarie si nici eu nu suport chiar cu toate indicatiile medicilor, sa nu imi curat urechile cu betisoare igienice. La bb ii iau doar surplusul de ceara, care iese singura si este in partea externa a urechii, niciodata nu am bagat betisorul pe canalul urechii. Daca lasi ceara aceea in ureche, este ca o bariera impotriva apei dupa parerea mea.

Cristina si bb Daniel (27.06.2005)

www.iacobescu.tk

Pe noi ne-a invatat moasa sa spalam doar partea externa a urechii(pavilionul)si sa stergem apoi delicat cu un betigas de vata, dar fara a patrunde pe canal.Urechea se curata singura..e suficient daca cureti pavilionul.

Mie dr. Orl-ist mi-a zis ca nici la adulti nu e bine sa umbli cu betigase in urechi.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...