Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Alaptatul dupa cezariana sau nastere normala

Recommended Posts

Salutari fetelor[:)]!![hia]

Dupa ce am citit foarte multe articole legate de nasterea naturala si nasterea prin cezariana, totusi un lucru nu imi este foarte clar. [:D].

Voi naste si eu acusi, cam in acteva luni, iar alaptatul pentru mine este foarte important! Imi doresc foarte mult sa imi alaptez bb-ul cat mai mult posibil[bibe] Dar se pare ca pana acum sora mea a alaptat doar 2 saptamani ... nu a mai avut lapte dupa, mami a alapatat si ea destul de putin ...iar o matusica din familia noastra spunea ca noi fetele din aceasta familie nu prea am avut lapte pentru BB [V].

Acum intrebarea mea este: Influeanteaza modul cum nasti (cezariana/natural) cantitatea de lapte pe care o vei oferi viitorului BB? Acum va intreb pe voi care deja ati nascut[copil]. Sora mea a nascut o fetita prin cezariana si a putut sa ii dea laptic abia 3-4 saptamani.

Cat a alaptat fiecare dupa nastere? (Cumn ai nascut si cate saptamani? sau luni?ai alaptat)[;)]

Va multumesc ! si astept raspunsurile voastre[duel]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul răspuns

amiss_zip, sarcina usoara in continuare! Eu am nascut in 2004 prin cezariana, la 42 de saptamani si am reusit sa alaptez doar 2 luni si alea vai de capul lor. Si laptele a venit cam dupa o saptamana de la operatie. Mama mea nu a avut lapte nici 2 luni pentru mine si ea a nascut tot cu cezariana. Intradevar exista teoria conform careia dupa cezariana e mai greu cu alaptatul dar nu se aplica in toate cazurile. O prietena a nascut in aprilie 2005, natural fara anestezie si nu a alaptat decat 3 saptamani.

Iti doresc sa ai o nastere rapida si fara probleme si un bebe sanatos si mancacios!

Cornelia, [mamica] de [aerob]Eduard(21 06 2004) si [gravi]12+

POZE EDUARD & MAMI & TATI

Pagina de web a lui Eduard

Eu am nascut prin cezariana si in prima saptamana nu am avut lapte deloc. Totusi am alaptat apoi 18 luni si am intarcat-o pe fiica-mea foarte greu.[:D]

Cel mai important este sa faci lapte. Si asta se face daca exista cerere. Asa ca eu m-am muls vreo 4 luni intre supturi ca sa maresc productia, i-am dat in primele luni si completare cand era cazul cu formula ( asta dupa ce epuiza sanii mei plus ce mai mulsesem intre timp) iar dupa 4 luni nu a mai fost cazul, Katja a refuzat categoric biberonul si lapte era deja destul.

In fine, nu ma mai lungesc pentru ca nu e subiectul aici, vreau doar sa-ti spun ca nu are importanta cum nasti, este important sa stii cum sa alaptezi si cum sa faci ca sa ai lapte!

Sarcina usoara si bebe perfect!id="Comic Sans MS">id="green">

Ioana [gravi]23 saptamani [baietel] si [zana] Katja(30 martie 2004)id="Comic Sans MS">id="blue">

poze cu mami, tati si katjaid="Comic Sans MS">

Am nascut in 2004 cu cezariana (de urgenta)la 33 de sapt cu anestezie locala(in coloana vertebrala). Lapticul a venit in cateva zile si am alaptat exclusiv pana la 5 luni. In primavara/vara (am dpn 4 iunie ceea ce nu cred sa prind[:D])id="size1"> la bebe doi sper sa alaptez mult mai mult! Secretul cel putin 2 litri de lichid (preferabil apa!) si papa bun si NO STRESS!

ALINA-LUMINAid="Comic Sans MS">

amissid="red">, dupa cum au mai zis si celelalte fete, depinde foarte mult de starea ta psihica si de ceea ce faci dupa ce nasti..uite, eu m-am nascut cu cezariana si maica-mea a avut lapte mai mult decat suficient pana am ajuns la un an si ceva[il] insa in cazul surorii mele mai mici, tot prin cezariana, nu prea a fost productie de laptic...insa tin minte ca maica-mea era f obosita, si cu mine, si cu sora-mea, adica psihic era mult mai putin ok decat prima data

oricum eu iti urez succes si laptic cat iti doresti

[hot]

Noe[gravi]31+

[pis] Poze cu burticaid="teal">

august 2005, cezariana cu anestezie generala pe stil vechi[xx(]...si alaptez si acum cu mare usurinta.cred ca ma va mai tine foarte mult.la mine tine chestia cu lichidele.incearca ceai de anason...pentru mine a fost si este felul de baza la fiecare masa.regimul de alimentatie nu mi l-am schimbat foarte mult.stiam ca lactatia e influentata de marimea glandei mamare si de utilizarea ei cat mai frecventa.incearca sa ii dai mancare de cate ori vrea si mai foloseste si o pompa.Si bea foarte multe lichide.eu am avut lapte imediat dupa nastere dar nu a prea avut el de ce sa traga...situatia a remediat-o singur cam intr-o luna...[:)]

Cezariana a fost la mine, drept ca dupa mai bine de 12 ore de travaliu, m-am muls chiar de a doua zi iar bebe mi-a fost adus regulat inca din prima zi si deja a treia zi aveam lapte sa mai dau la trei prunci. M-am mai muls intre supturi inca o luna, bebe era destul de lenes dar oricum nu accepta biberonul sau nici un fel de alaptare asa ca i-am dat doar san pana pe la un an si 7 luni, chiar si acum mai tocaie un pic din tzatza, dar nu-l prea mai las ca deja ma deranjeaza cand suge (sunt gravida in 5 luni [:D]). Deci stai linistita ca lapte va fii. Bebe cat mai des la san si muls dupa ce suge si laptele vine garla!

Diana id="red"> , id="green">Vladutid="blue">[copil] (16.05.2004) id="green"> & samburelul (22+)

pozulici Vladut: bebelus si copilas id="green">

Decembrie 2005

Am nacut prin cezariana, dupa aproape 24 ore de travaliu. Lapte am avut de a doua zi...nu sa-mi dea pe dinafara, putin da bun. Am tinut-o mult la san - cu toate ca am facut niste rani pana la sange, ma urcam pe pereti cand sugea-, m-am mai muls si am baut multe lichide, in special ceaiuri de chimen, chimion, anason. Acum fetita mea are 8 luni, inca o alaptez, pana la 5 luni jumate a fost exclusiv san. Precizez ca mama mea m-a alaptat doar o luna, ca nu a mai avut. Dupa cum au spus si fetele, tine de psihic, trebuie sa faci fata durerilor si oboselii, cam o luna. daca in perioada asta mi-ar fi spus cineva ca alaptatul e o placere, ii dadeam cu ceva in cap. dar acum intr-adevar, abia astept sa-mi pun puiul la san, sa ii vad fericirea iin ochi, sa ma mangaie cu manutzele...

Sarcina usoara si bb sanatos!! si...succes la alaptat!

Oana,[mamica]de [copil]Alexandra-Elena (18 mai 2005)

Pozele noastre

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...