Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Alte retete rapide si gustoase!

crisiacob

Recommended Posts

Am mai gasit doua retete rapide in jurnalul meu de bucatarie[cit]

Prima este o reteta mostenita de la mama care imi place la nebunie de cand aveam cativa anisori:

RULADA CU CASCAVAL

125 gr margarina, 125 gr faina (aprox 6 linguri jumate), 3-4 oua, 1 vf cutit sare, 250 ml apa, smantana, cascaval

Se fierbe apa cu margarina si sarea pana la clocot. Se ia repede de pe foc si se toarna toatafaina si se freaca in continuu. Se lasa sa se racoreasca pana devine calduta. Se inglobeaza pe rand cate un ou. Se unge tava cu margarina (tava cea mare de la aragaz-eu folosesc fundul ei pentru a coace aluatul pt ca iese mai mare) si se pune coca. Se lasa la copt pana incepe sa se rumeneasca usor la foc mediu (atentie aluatul se umfla si arata cam ca cel de la ecler; nu trebuie lasat f mult ca sa nu se usuce!).

Se scoate tava din cuptor si se rastoarna pe un stergar umed (f important pt ca aluatul sa se inmoaie bine!). Se lasa 5 minute.

Separat se rade cascaval (dupa plac) si se amesteca cu smantana (nu multa pt ca o sa curga din rulada) si se pune pe foaie.

Se ruleaza si se pune la cuptor pentru inca 5-10 minute.

Este extrem de gustoasa rulada dar atentie sa nu va lacomiti la cantitatea de cascaval si smantana (ca mine[pofta]) pentru ca o sa se scurga pe la capete!

PRAJITURA CU VISINE (sau alte fructe)

3 oua, 3 linguri zahar, 2 linguri ulei, 1 vf lingura praf de copt stins cu lamaie, 3 linguri faina

Se amesteca zaharul cu ouale pana se fac spuma, apoi se adauga uleiul si praful de copt. Separat se bat albusele (cu 1 vf cutit sare ca sa se bata bine)spuma si se adauga in cratita intercalat cu cate o lingura de faina.

Se pune compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si deasupra se pun bucatile de fructe (visinele trebuie scurse bine).

Se da la cuptor.

Succes, pofta buna si astept sa vad cum v-a iesit![il]

Floricel & comp.

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...