Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

indemnizatii de sedinta-cic!!!


c_onorica

Recommended Posts

  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul răspuns
nu cred ca ai dreptate,pentru ca nu orice venit impozabil anuleaza indemnizatia cic ci doar veniturile profesionale supuse impozitarii,adica din salarii,act. independente,agricole.As ruga pe cineva in tema sa-mi confirme daca veniturile asimilate salariilor(cf.codului fiscal)sunt asimilate salariilor doar in vederea impunerii,fara alte consecinte. Nu ma pricep la chestiile contabile de aceea nu-mi dau seama cum sunt considerate veniturile asimulate salariilor(ind. de sedinta).Chiar va rog sa ma edificati,n-as vrea sa am probleme.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

OU 148/2005, privind sustinerea familiei în vederea cresterii copilului:

"Art. 1. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care [...] au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile si completãrile ulterioare, beneficiazã de concediu pentru cresterea copilului [...].

(3) Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificãrile si completãrile ulterioare, se întelege: venituri din salarii, venituri din activitãti independente, venituri din activitãti agricole, asa cum sunt definite de aceastã lege."

 

Codul Fiscal (Legea 571/2003):

"CAPITOLUL III

Venituri din salarii

Definirea veniturilor din salarii

Art. 55. - (1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani si/sau în naturã obtinute de o persoanã fizicã ce desfãsoarã o activitate în baza unui contract individual de muncã sau a unui statut special prevãzut de lege, indiferent de perioada la care se referã, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordã, inclusiv indemnizatiile pentru incapacitate temporarã de muncã.

(2) În vederea impunerii, sunt asimilate salariilor:

[...]

f) sumele primite de reprezentantii în adunarea generalã a actionarilor, în consiliul de administratie, în comitetul de directie si în comisia de cenzori;"

 

Parerea mea personala este ca expresia "in vederea impunerii" de la definitia veniturilor asimilate salariilor, are corespondenta cu "supuse impozitului pe venit" din definirea veniturilor profesionale care anuleaza CIC.

 

Este doar o parere personala. Cel mai bine, insa, ar fi o intrebare oficiala, adresata in scris, pe al carei raspuns te poti baza (oarecum [:D] ).

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

In pwerioada CIC contractul de munca este prin lege suspendat si implicit toate relatiile ce ar deriva din acesta sunt de drept fara efect. Nu aveti dreptul legal sa participati la sedinte pentru ca va aflati in afara legii. In consecinta nici eventualele drepturi materiale (indemnizatii) nu pot fi acordate in aceasta perioada deoarece nu exista nici un temei legal. Prezumtia de a beneficia de indemnizatia aferenta sedintelor este din start eronata.

 

Marius Pernes

home page - www.marius.rdsor.ro

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

MArius, dar participarea la aceste sedinte nu se face (sau se face?!) in calitate de angajat cu contract de munca, ci in calitate de actionar. Daca sunt actionar si merg la AGA, nu ma duc sa muncesc, ci sa-mi urmaresc investitia (ce pui mai fac banii mei [:D] )

 

Dar daca sunt cenzor... inseamna totusi ca muncesc! Desi nu in virtutea unui contract de munca...

 

Cah! [:D]

 

Poate ar trebui sa ne legam de definitia venitului "PROFESIONAL", si nu de cea a venitului "IMPOZABIL". Asta nu apare parca nicaieri explicata, decat ce putem extrapola noi: profesional = in urma exercitarii unei profesii. Exista profesia de "cenzor"?

 

Eu cred ca nu ma mai bag, las pe altii mai calificati sa-si dea cu parerea. Dar va voi urmari, ca-i interesant [:)].

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Rozi eu te trag pe alta linie. Daca tu spui ca discutam de bani platiti ca si indemnizatii pt sedinta in calitate de actionar economic discutand cum contabilizezi o astfel de cheltuiala?

Nu Rozi e speculatie ce faci tu din punctul meu de vedere dar nu vreau sa te contrazic insa accept doar argumentat profesional. Pana atunci ins araman la scenariul sumelor primite ca efect al unor relatii de munca sau asociate lor sub forma unor drepturi banesti.

 

Marius Pernes

home page - www.marius.rdsor.ro

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Marius draga,participarea mea la sedinte,precum si alte venituri impozabile cf. codului fiscal art 55 alin 2,nu au nimic de a face cu contractul meu de munca care e suspendat si in baza caruia beneficiez de cic.Logic vorbind,expresia "sunt asimilate salariilor ,in vederea impozitarii urmatoarele...."pentru mine e clar voiam sa stiu parerea cuiva din domeniu,dar vad ca m-ati bagat in ceata si mai rau.Si acum sa va mai dau un argument in favoarea a ceea ce zic eu ,daca ai venituri impozabile doar de cele de tipul "asimilate salariilor" nu beneficiezi de cic si nici un alt drept de asigurari sociale,probabil vor conta la pensie,dar acum nimic.Deci daca pentru a beneficia de cic trebuie sa realizezi venituriimpozabile profesionale din salarii,profesii liberale sau agricole,e normal ca doar acestea sa conteze si la anularea cic.

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

De ex. daca cineva inainte de a naste a realizat venituri impozabile doar asimilate salariilor(cf.definitiei dein codul fiscal:conventii civile,colaborari, pers.indemnizate alese fara contract de munca ) nu beneficiaza de cic.E logic sau nu ca aceste venituri nu sunt "venituri profesionale impozabile asa cum sunt ele definite in codd.fiscal"?(sau doar pentru mine care ma aflu in cauza). Abia jumatatea de norma daca conteaza!!!!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...