Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Lichid in zona Douglas?ce inseamna asta?

Recommended Posts

Sper ca cineva sa ma lamureasca si pe mine ca sunt cam ingrijorata. Am facut o laparoscopie unde mi-a iesit totul foarte bine, adica nu am endometrioza si totul arata foarte bine. In jurnalul medical sta insa scris: un picur de lichid in zona Douglas.

Ce inseamna sta? e ceva grav? Poate cineva sa ma lamureasca, please.......

mii de multumiri!

Maja & Seb newlyweds

http://community.webshots.com/user/ginmseb

****un site despre nunta in curand!***

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu am avut asa ceva. Si doctora la care eram in tratament pentru infertilitate, nu mi-a dat nici un tratament si din aceasta cauza am facut extrauterina.

Nu mi s-a dat nici o explicatie asupra "lichidului in fund de sac Douglas", dar dupa cercetarile mele era clar ca era vorba de o infectie.

Foarte grav nu este, dar medicul ginecolog trebuie sa-ti dea un tratament cu antibiotice, gen Doxiciclina sau altceva. Si cel mai important ...sa nu ramai insarcinata.

Mai bine asteptam sa ne dea mai multe explicatii fetele care sunt la Medicina sau poate chiar un medic.

Mami si NiKo (24 sept 2004)

multumesc fetelor! [:X] timp la ginecolog nu am decat in 3 sapt, asa ca pana atunci.....stau si ma ingrijorez! am tot citit pe net despre asta, dar nu gasesc nimic concret. Unii zic ca doar la femei peste 50 de ani e o problema daca e lichid in aceasta zona, ca e normal sa fie putin lichid altfel, la femei de varsta mea.

in alte parti am citit ca e foarte grav, ca e semn ca am avut o sarcina pe care am pierdut-o,......nu mai inteleg nimic.

sper sa mai primesc ceva raspunsuri.

multumesc mult!!!

Maja & Seb newlyweds

Mai fetelor, lichidul in fundul de sac Douglas inseamna infectie daca lichidul ala e puroi, da' atunci nu prea stai sa scrii pe forum ca inseamna ca deja ai peritonita. In rest, semnifica in cadrul unei urgente o sarcina extrauterina rupta - atunci fiind vorba de sange, sau un chist ovarian rupt - atunci fiind vorba de continutul chistului, sau, cum e cel mai probabil in cazul vostru, o ovulatie recenta - atunci fiind vorba de lichid folicular. Asa ca nu va panicati si ramaneti calme pe pozitii[:D]

"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

catagheid="purple">id="size2">id="Arial Black">multumes mult ca incerci sa ma linistesti.

Dar la mine ce ar putrea fii? M-am operat in ziua 9, cand sansele sa fi avut deja ovulatie sunt minime!!! Ma gandesc si eu ca daca ar fi fost ceva mai grav, puroi sau altceva nu m-ar fii lasat asa...sa plec acasa.

deci sunt in continuare in dilema.....sa fii avut o sarcina extrauterina? E posibil?

va pup!

Maja & Seb newlyweds

Majaginn, nu, sarcina extrauterina rupta e urgenta mare (cu dureri, hemoragie interna pana la soc, etc iar tratamentul e la sarcina extrauterina rupta intodeauna chirurgical), deci nu poti sa ai asa ceva fara sa stii[:D] Uite, ca sa te linistesti si mai bine, chiar acuma am citit un articol in care zice ca lichidul pelvin liber s-a observat la femeile de varsta reproductiva, atat la cele care ovuleaza cat si la cele care sunt pe contraceptive orale, in diferita faze ale ciclului: la cele mai multe cu pana la 5 zile inaintea ovulatiei, dar si dupa ovulatie sau inaintea menstruatiei la alte femei. Aceste femei nu aveau nici o boala ginecologica, de unde s-a tras concluzia ca lichidul asta liber nu are nici o semnificatie patologica (vorbim de lichid clar, seros, nu de cele mentionate de mine mai sus). Asa ca parerea mea e ca poti sa stai super linistita din punctul asta de vedere!

Uite aici abstractul articolului, daca vrei sa te uiti si tu:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=3514940&dopt=Abstract

"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Vin si eu cu o intrebare, cam tirziuce-i drept dar totusi as vrea o lamurire. In vara anului 2001 am avut niste dureri ingrozitoare de burta. Nu puteam sa mai stau pe scaun si chiar faceam si temperatura. Am fost la ecograf si pe foaia de observatie s-a scris "lichid in zona Douglas " si sarcina 4 saptamini. Am fost urgent la ginecolg si a constatat acelasi lucru, motiv pentru care mi-a dat sa urmez un tratament cu ampicilina si no-spa timp de 7 zile, sa stau la pat si cu picioarele ridicate fata de corp. M-am vindecat si am dus sarcina pina la capat, in urma careia am un baietel. Stiu totusi ca atunci mi s-a spus ca este treaba serioasa si s-ar putea sa pierd sarcina. A trecut timpul dar acum vazind titlul subiectului mi-am amintit de diagnostic. Oare sa fi avut asa ceva?Voi ziceti ca nu ar trebui sa ramii insarcinata dar eu eram deja. Ma puteti lamuri?

csth

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...