Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

? pt. mame de BB cu program

Recommended Posts

Tzoanca mea m-a rasfatat pina acum si a toot dormit cite 7-9 ore pe noapte. Se trezea pe la 6.30 7 chiar si 7.30 a.m.

N-as putea spune ca e pe un program riguros, dar incerc. Din proprie initiativa ea cere de mincare in media cam o data la trei ore in timpul zilei. Dar are si zile cind doarme cite patru ore si nu prea-mi vine sa o trezesc. Deci e pe un semiprogram.

Mai noi, se trezeste in mod sistematic la ora 5 a.m. indiferent la ora la care se culca seara si de-atunci incep supturile de peste zi care se desfasoara, cum spuneam, cam la 3 ore. Perioada asta a fost precedata de una in care e drept ca se semi-trezea pe la 2-3 a.m., isi sugea pumnul dupa care adormea. Ei acum nu o mai pot pacali si clar vrea de mincare la 5 [bang]

Intrebarea mea este: E vreo speranta ca se va intoarce la el sau ramine asa? E ceva de facut? Am facut eu ceva gresit? Nu am schimbat nimic in programul ei.

Am auzit de bebelusi care pe la 2-3 luni dormeau toata noaptea si mai tiriziu au reinceput sa se scoale noaptea.

Multam

[copil] Smaranda, 03.11.2005

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Bic, si eu sunt o mamica in aceasi situatie.BBlina mea are 5 luni si jumatate si pana la 4 luni mi-a dormit toate noptile, asta de cand s-a nascut.Dar de la 4 luni jumate face exact cum ai scris tu. Papa bine seara, doarme pana la 5 si la 5-5.15 se treyeste si nush ce vrea, ca de papa nu prea ii trebuie. Sta la san ce sta dupa care se culca la loc. Eu m-am gandit ca poate ii e sete (pt ca suge putin, adica primul laptic din san).Dintisorii sa fie? Daca o dureau sa treyea plangand....ea se treyeste si vb singura....daca o las mai mult si nu ma duc la ea, atunci plange. Nush ce sa yic, eu acum incep diversificarea si poate se va reglementa totul. Pana acum am papat doar laptic de la mami. Oare sa-i dau dim la 5 apa....sau ceai...sau ce sa fac? mamicute care ati patit la fel....cum ati reyolvat problema?

Mie imi dormea asa: o culcam la 7-8 se trezea pe la 2 si apoi dimineata la 6. Si eu am aceasi problema in sensul ca si-a bagat la loc masa de 11 seara. Si noi papam san iar de o saptamana am inceput cu suculetele.

Poate cand ii vom baga masa de seara solida vor dormi!!!

Codrutaid="orange">id="Georgia"> &id="orange">id="Georgia"> [copil] Petra Alexandraid="orange">id="Georgia"> (9 august 2005)id="orange">

Poze cu noi

Povestea nasterii & Varsta lui Petra

Scoala de Ski

Si Irina a fostun copil foarte dragut din acest punct de vedere. De pe la 2 luni si jumatate nu s-a mai trezit in timpul noptii. Se culca pe la 10 seara, se trezea pe la cinci. Cand a inceput sa doarma mai mult nu am trezit-o niciodata pentru ca era ora de masa. Am lasat-o in pace. Apoi incet, incet am inceput sa ii dau apa in loc de lapte la orele mici. O schimbam de pampers, ii dadeam putina apa, si plecam. Inainte de ora 6 dimineata nu i-am mai dat lapte. Si acum daca se trezeste la 4 (si de obicei se trezeste) ii dau o gura de apa din bibe si plec, fara parlamentari, fara aprins lumina, schimbata numai daca e foarte plin pampersul si se simte la pipait.

Anda, mama Irinei

domnisoara Irina

In love with...

Din experienta, va spun ca nu exista un program universal de somn ptr toti copiii. Si tot din experienta...la noi n-a functionat nici cerealele date la masa de seara. A avut perioade cand dormea f bine, trezindu-se doar ptr masa de tzatzi...perioade (cand s-a intarcat) cand se trezea doar la 6 dimineata ptr bibe cu lapte...acum, la 1 an si 2 luni, se trezeste de 2 ori pe noapte, pt un pic de laptic. In rest doarme bine, pana la 9-9.30. Asta daca nu ne supara dintii. Si eu ma strofocam ...cum sa fac, ce sa fac...o sa-si intre in ritm, acum ba-s colicii, ba-s dintii, ba mai stiu eu ce...Cand auzeam la altii de copii care dorm neintorsi [bang]...important e sa fie bine, sanatosi...ca trecem peste toate. Am invatat sa-l cunosc pe pitic, e si el o forma umana [copil] cu mofturi si chefuri...n-ai gresit nimic, stai linistita [^]...este si f mica inca. Anul trecut pe vremea asta (si al meu e nascut in nov, da in 2004 ) si noi aveam aceleasi temeri...si colici (nu f puternici, dar erau)...

Crestere usoara!

aime si [copil] Vladimir, 1an+id="size1">id="blue">

Si bb-lusa mea la 2 luni dormea toata noaptea.....acum reusesc sa o adorm pe la 23 se trezeste pe la 3-4 suge putin sau papa bibe si iar se trezeste pe la 6-7 imi vine sa pling.....nu stiu ce sa mai fac....

Si eu intreb e ceva de facut? de program nici vorba....nu are 2 zile la fel

Roxana mama de bb Alexia...21 octombrie 2005

Merci de raspunsuri.

Am citit ca BB trec prin niste perioade de crestere brusca la 3 si sase saptamini si apoi din nou la 3 luni. Speranta mea e ca sintem in perioada de crestere de la 3 luni si de-asta ne trezim la 5. Azi-noapte s-a trezit la 4.30 a.m. [bang], dar macar a dormit dusa apoi pina la 8.30 a.m.

Sa ne mai tinem la curent.

[copil] Smaranda, 03.11.2005

Alexandra...copii se schimba tot timpul...nu ai gresit nimic...si nici nu poti sa faci mare lucru..din pacate.

Luca (acum 17 luni) a dormit din prima clipa la el in patut. In prima luna il sculam la 3 pentru a-l hrani....apoi nu l-am mai trezit....dormea pina pe la 6-7. Adormea singurel..neleganat. La 4.5 luni a inceput sa se trezeasca o data pe noapte...nu i-am dat nici lapte , nici apa....Cu timpul a inceput sa se trezeasca din ora in ora...si nu stiam ce vrea....Si uite asa am dus-o pina pe la 8 luni...a fost groaznic...M-am plins doctorului..care mi-a indicat cry it out training. Am facut! A fost greu dar am facut!...In plus l-am lasat si singur in camera....Si a mers!

La 15 luni am fost 4 zile la munte...Cind am revenit..copilul meu nici nu mai adormea singur..si se si trezea la ora fixa ..11...si statea treaz 2-3 ore...vroia sa se joace. Nu i-am dat laptic. A fost din nou greu ptentru ca noi lucram si dimineata cind suna ceasul..numai chef de munca nu aveam [bang] A durat 1 luna.

Acum adoarme din nou singur..si doarme toata noaptea..pina la 7. dar asa cum iti spuneam..niciodata nu se stie ce se poate intimpla!

Rabdare!

Witchie, eu daca i-as schimba pampersul noaptea s-ar trezi si...salut!, nu mai adoarme la loc.... Mai bine o las asa pana dimineata.

Codrutaid="orange">id="Georgia"> &id="orange">id="Georgia"> [copil] Petra Alexandraid="orange">id="Georgia"> (9 august 2005)id="orange">

Poze cu noi

Povestea nasterii & Varsta lui Petra

Scoala de Ski

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...