Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Salariu bonus-raspuns oficial


teodraghici

Recommended Posts

Buna,am primit raspuns la cererea depusa de mine conforma careia am cerut plata unui salariu pt nastere conf cu....raspunsul oficial al Spitalului este "Va comunicam ca din lipsa fondurilor banesti nu va putem onora solicitarea (plata unui salar de baya pt nasterea copilului)".

Mie mi se pare ca raspunsul asta nu are nici o baya legala adica asteptam ceva de genul: conf art ...si art....din... Nu va putem acorda acest salariu.

Si totusi ce mai tre sa fac sa-mi obtin banii?Cine se price?

Va multumesc

teo

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

am vorbit cu un prieten avocat si zice ca trebuie sa intrebi la Prefectura sau la Casa de asigurari. Problema este ca fiecare judet in parte, prefectura de fapt, are posibilitatea sa derogheze sau nu aceste bonificari. Adica, daca in judet s-a hotarat ca se da acest bonus atunci se da, daca nu, nu. Acest bonus se plateste din bugetul local si de-asta hotaraste prefectura daca-i da sau nu.

Altceva, insa, daca in contractul individual de munca zice ca are la baza si prevederile CCMN atunci sunt obligati sa ti-l dea. La noi in Craiova am aflat ca nu se da acest bonus pt ca la bugetul local nu sunt bani si pt "ajutorarea mamicilor"

 

"numai un om destept isi poate permite luxul de a face pe prostul"

Pozele noastre

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

 

CONTRACT COLECTIV DE MUNCÃ LA NIVEL DE RAMURÃ SANITARÃ PE PERIOADA 2005-2007

 

 

 

 

 

înregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritãþii Sociale ºi Familiei cu nr. 2678/2005

 

 

 

 

 

În temeiul Legii nr. 130/1996, republicatã, între:

 

1. Ministerul Sãnãtãþii, în calitate de autoritate naþionalã în domeniul sãnãtãþii ;

 

Casa Naþionalã de Asigurãri de Sãnãtate în calitate de cumpãrãtor de servicii medicale, va asigura plata furnizorilor de servicii medicale conform prevederilor contractuale.

 

*Prezentul contract colectiv de muncã îºi produce efectele pentru ramura sanitarã, iar pentru subramura de asistenþã socialã se va negocia pentru încheierea unui contract colectiv de muncã, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului contract.

 

 

 

Patronatele reprezentate de:

 

Uniunea Naþionalã a Patronatului Român;

Confederaþia Naþionalã a Intreprinderilor Private Mici ºi Mijlocii din România;

Patronatul Naþional al Medicilor de Familie, împuternicit de Uniunea Generalã a Industriaºilor din România 1903;

 

 

2. Salariaþii reprezentaþi, potrivit prevederilor art. 2 din Legea nr. 54/2003 privind sindicatele, art. 14 lit. b), art. 17 alin. (1) lit. b) ºi alin. (2) lit. a), art. 19 din Legea nr. 130/1996, republicatã, privind contractul colectiv de muncã, de:

 

· Confederaþia Naþionalã a Sindicatelor CARTEL ALFA

 

· Federaþia SANITAS din România împuternicitã de Confederaþia Naþionalã a Sindicatelor Libere din România

 

· Federaþia Naþionalã Ambulanþa împuternicitã de Confederaþia Blocul Naþional Sindical;

 

· Federaþia Sindicalã Medico-Sanitarã Hipocrat din România împuternicitã de Confederaþia Sindicatelor Democratice din România;

 

· Federaþia Naþionalã a Sindicatelor Libere Tehnic-Economic ºi Administrativ din Unitãþile Sanitare ºi Balneare împuternicitã de Confederaþia Sindicalã Naþionalã “Meridian”

 

 

 

a intervenit urmãtorul contract colectiv de muncã la nivel de ramurã sanitarã :

 

 

 

CAPITOLUL I

 

DISPOZIÞII GENERALE

 

 

 

Art. 1. (1) Pãrþile contractante, pe deplin egale ºi libere în negocierea acestui contract colectiv de muncã la nivel de ramurã sanitarã se obligã sã respecte prevederile acestuia.

 

(2) La încheierea contractului colectiv de muncã s-a avut în vedere legislaþia în vigoare ºi contractul colectiv de muncã la nivel naþional.

 

(3) Prezentul contract colectiv de muncã reprezintã izvor de drept.

 

(4) În sensul prezentului contract, termenul patron desemneazã pe cel care angajeazã, denumit în continuare angajator:

 

- Ministerul Sãnãtãþii, autoritatea centralã ºi organ de specialitate al administraþiei publice în domeniul asistenþei de sãnãtate publicã;

 

- direcþiile de sãnãtate publicã, reprezentate prin directorul executiv;

 

- unitãþile sanitare reprezentate prin directorul general;

 

- alte instituþii care angajeazã personal medico-sanitar;

 

- cabinetele de practicã individualã, reprezentate prin titularul cabinetului;

 

(5) În sensul prezentului contract, termenul de unitate desemneazã:

 

- direcþiile de sãnãtate publicã;

 

- institute ºi centre medicale;

 

- spitale;

 

- centre de diagnostic ºi tratament;

 

- servicii de ambulanþã;

 

- alte instituþii care angajeazã personal medico-sanitar;

 

- cabinete de practicã individualã;

 

(6) Angajatorul recunoaºte libera exercitare a dreptului sindical ºi libertatea de opinie a fiecãrui salariat, în conformitate cu legislaþia internã ºi în concordanþã cu convenþiile internaþionale pe care România le-a ratificat.

 

Art. 2. Prevederile prezentului contract colectiv de muncã se aplicã ºi produc efecte în toate unitãþile sanitare, indiferent de forma de organizare, de provenienþa capitalului, de modul de finanþare ºi de caracterul activitãþii.

 

Art. 3. (1) În cazul în care se negociazã contracte colective de muncã la nivel de unitãþi cu personalitate juridicã, la cerere, în concordanþã cu conþinutul anexei nr. 1 la prezentul contract, organizaþiile semnatare ale prezentului contract colectiv de muncã la nivel de ramurã sanitarã au obligaþia de a anunþa reprezentanþii patronatului, care sunt organizaþiile sindicale împuternicite în acest sens.

 

(2) Prezentul contract colectiv de muncã are ca scop, în principal, stabilirea drepturilor minime garantate salariaþilor ºi a obligaþiilor corelative cu privire la:

 

- încheierea, executarea, modificarea, suspendarea ºi încetarea contractului individual de muncã;

 

- condiþiile de muncã ºi protecþia muncii;

 

- salarizarea ºi alte drepturi salariale;

 

- timpul de muncã ºi timpul de odihnã;

 

- alte mãsuri de protecþie socialã a salariaþilor, membri ai organizaþiilor sindicale afiliate organizaþiilor semnatare ale prezentului contract colectiv de muncã ºi acordarea de facilitãþi acestora;

 

- formarea ºi perfecþionarea profesionalã;

 

- drepturile organizaþiilor sindicale afiliate organizaþiilor sindicale semnatare ale prezentului contract colectiv de muncã;

 

- obligaþiile salariaþilor.

 

Art. 4. (1) Orice cerere de modificare a prezentului contract colectiv de muncã la nivel de ramurã sanitarã va face obiectul unei noi negocieri.

 

(2) Cererea se comunicã în scris celorlalte pãrþi ºi va cuprinde obiectul modificãrilor.

 

(3) Cererile de modificare vor fi depuse la sediul Ministerului Sãnãtãþii, care va transmite cererea cãtre ceilalþi semnatari ai prezentului contract colectiv de muncã.

 

(4) Negocierile cu privire la modificare vor putea începe dupã cel mult 15 zile lucrãtoare de la data comunicãrii, dar nu mai devreme de 48 de ore de la data solicitãrii acestei modificãri.

 

(5) Dupã depunerea cererii de modificare ºi pe toatã perioada negocierilor, angajatorul se obligã sã nu procedeze la desfaceri de contracte individuale de muncã pentru motive ce nu sunt imputabile salariaþilor.

 

Art. 5. Modificarile aduse contractului colectiv de muncã produc aceleaºi efecte ca ºi contractul, de la data înregistrãrii lor la Ministerul Muncii, Solidaritãþii Sociale ºi Familiei.

 

Art. 6. Suspendarea ºi/sau încetarea contractului colectiv de muncã au loc, în condiþiile legii.

 

Art. 7. (1) Aplicarea prevederilor contractului colectiv de muncã se face potrivit prevederilor legale în vigoare, iar interpretarea conþinutului contractului colectiv de muncã se realizeazã prin consens.

 

(2) Dacã nu se realizeazã consensul, pãrþile se pot adresa instanþelor judecãtoreºti.

 

Art. 8. (1) Contractele colective de muncã la nivel de unitãþi, instituþii sanitare ºi/sau de asistenþã socialã, precum ºi contractele individuale de muncã, nu vor putea prevedea drepturi sub limitele prevãzute în prezentul contract colectiv de muncã la nivel de ramurã sanitarã.

 

(2) În contractul colectiv de muncã la nivel de unitate se negociazã contribuþiile salariale ale nemembrilor de sindicat care nu va fi mai mic de 0,5%.

 

(3) În vederea negocierii ºi aplicãrii prevederilor contractului colectiv de muncã la nivel de ramurã sanitarã, salariaþii, alþii decât membrii de sindicat vor contribui lunar cu cel puþin 0,5% din salariul de bazã. Modul de administrare a fondului colectat se va stabili prin negociere între angajator ºi sindicatele reprezentative din unitate.

 

(4) Prevederile prezentului contract colectiv de muncã la nivel de ramurã sanitarã sunt minime ºi obligatorii pentru angajatori.

 

Art. 9. Angajatorul este obligat sã asigure afiºarea contractului colectiv de muncã ºi a oricãror alte comunicãri, la locurile convenite cu reprezentanþii organizaþiilor sindicale ºi patronale afiliate organizaþiilor semnatare ale prezentului contract colectiv de muncã, astfel încât salariaþii sã ia cunoºtinþã de conþinutul sãu.

 

Art. 10. (1) Pentru soluþionarea pe cale amiabilã a litigiilor intervenite cu ocazia aplicãrii prevederilor prezentului contract colectiv de muncã se va constitui comisia paritarã la nivel de ramurã sanitarã.

 

Prietena mea din Timisoara le-a scris juristilor de la sindicat si a primit un raspuns favorabil!

 

"numai un om destept isi poate permite luxul de a face pe prostul"

Pozele noastre

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...