Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

am aflat ceva ingrozitor

Recommended Posts

ieri eram in bucatarie si mama avea in vizita 2 vecine:mama si fiica.vorbeau despre faptul ca fiica a ramas din nou insarcinata si are deja 2 copii.relatia cu sotul nu e pe roze dar se iubesc.ok,si mama ei a venit cu ideea,de fapt a fost ceva de genul"tu acuma trebuie sa faci avort,doar nu o sa faci echipa de fotbal.abia va descurcati cu 2,dar cu 3".eu am intervenit(avand un avort la activ si o pierdere de sarcina)si le-am spus ca e o crima.la care mama mea sare cu gura"lasa,ca tu ai fii avut 27 de frati daca eu nu faceam avorturile"fetelor,efectiv am simtit ca imi fuge pamantul de sub picioare.am ramas socata.oricum relatia mea cu mama e ca si inexistenta pentru cele care imi stiu povestea dar totusi m-a socat.inteleg ca a fost in timpul comunismului si poate ca nu se gaseau metode contraceptive,fetele care sunteti mai in varsta paote puteti sa ne lamuriti cum era pe atunci cu contraceptia.apoi m-am gandit ca pe atunci avortul era ilegal si m-am intrebat in ce conditii au fost facut acele avorturi si in prin ce chinuri a trecut mama.pe mine chestia asta m-a ingrozit.

mama care se declara religioasa si tine toate sarbatorile si posteaza cateodata.nu o judec,doar ca nu inteleg.s-a bagat si tata in vorba si a spus"ce crima?ce pacat?preotii spun ca e pacat ca asa e religia"wow,pai religia asta e doar asa de forma?nu trebuie noi sa incercam sa respectam acele porunci,si prima din ele e sa nu ucizi.eu am facut un avort acum 8 ani si nici acuma nu mi-am putut ierta acel moment.n-as mai putea sa o fac inca o data.am vazut imagini,stiu ce se intampla in timpul unui avort,cum copilasul este rupt in bucati,cum se fereste ca sa scape cu viata.

fetelor,sunt socata.nu stiu cum sa-mi revin.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 138
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Din pacate asa era. Femeile faceau zeci de avorturi, cam asta era contraceptivul...Nu sunt eu foarte in varsta, spun din ce am auzit. Mama unei prietene din copilarie a murit din cauza unei intreruperi de sarcina, iar o alta vecina a facut inchisoare cativa ani pentru ca provoca avorturi...Majoritatea avorturilor si le faceau femeile singure acasa, cu sonde, sau pe la moase, multe din ele ajungeau in spital, sau chiar mureau. Populatia nici nu era foarte educata in sensul asta, nici nu se gaseau contraceptive, niste prezervative care riscau mereu sa se rupa si sterilete care erau interzise si de care aveau parte doar unele tovarase de prin partid.

E groaznic ceea c se intampla atunci...Ca sa-si mai elibereze un pic constiinta femeile mergeau la biserica de Sf. Ion si botezau copiii nenascuti. [:(] Stiu femei cu zeci de astfel de interventii...Sunt sgura ca stiati si voi deja toate lucrurile astea, doar au fost atatea documentare tv si celebrul supliment "Decreteii" al Jurnalului National. Din pacate asta este realitatea de care femeile care au trait in perioada respectiva si au simtit pe pielea lor cum e sa traiesti in comunism si sa fi doar o masina de facut copii inca se tem sa vorbeasca de teama ca vor fi judecate si aratate cu degetul - acum.

Cristina si [copil] Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Imi pare rau alina de ce ai aflat.

Dar sunt si astazi credinte care interzic mijloacele contraceptive deci...

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are[:D] id="navy">

[biz]pe vremuri le-a fost greu femeilor ,mausa lui mama care la ora actuala are 60 de ani si are 8 copii si 42 de avorturi[alcool]si eu cand am auzit ma luat cu groaza si ma gandeam prin cate trecu acea femeie si este credincioasa si asa a fost din todeauna nu este duminica ca ea sa lipseasca de la slujba sau si in cursul sptamani cand se mai fac slujbe mereu a fost prima iar mama zicea ca ea merge sa aprinda pt bebei ce le facu avort si ca ea se chinuie mult cu chestia asta si nu poate uita trecutul[alcool]

nam nici unul pana in rezent insa nu cred ca voi putea sa facacest lucru [biz]

INGERASUL NOSTRU poze

quote:Originally posted by Jocelyn

Imi pare rau alina de ce ai aflat. Dar sunt si astazi credinte care interzic mijloacele contraceptive deci...[navy]

id="quote">id="quote">Jocelyn - mi-e greu totusi sa cred ca pot exista femei care nu folosesc prezervativul ca e pacat, dar se duc sa se chiureteze.[ups][cit]Lumyid="red">- mamica lui [bibe]David Andréi[bonjovi] id="blue">id="Book Antiqua">(11 Martie 2004)
id="right">
Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Alinas [flo], imi pare rau.

De curand am intrebat-o pe mama:

Se gaseau si inainte de 1989 prezervative.

Mai rar si trebuia sa-ti faci provizii (cam cum se facea cu orice atunci, inclusiv cu vata, ca tampoane nu existau), dar se gaseau.

In farmacii si magazine gen tutungerii.

Si eu am cotrobait printr-a 6 a la ai mei in dulap si-am gasit o folie de prezervative.[:)]

Mama n-a facut nici un avort. Doar 2 copii.id="size1">

Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag

Existau si inainte erau greu de procupat dar erau asta pt ca eu le-am gasit cu fratele meu si m-am suparat pe mama ca ea are baloane si nu nile da sa ne jucam..abia mai tarziu am aflat ce erau.

cred ca depindea de fiecare femeie si mai ales de barbat cum se puteau proteja.In familie la mine au fost cateva dar nu asa de ordinul zecilor..mi se pare enorm.

Cait

Home is where heart is...my heart is far away from here..

apropo de baloane...hihi!aveam vreo 4-5 ani cand, intr-un magazin, am rugat-o pe mama sa imi cumpere si mie cutiute de-alea mici- credeam eu ca inauntru se aflau sapunele ca de hotel.si am insistat, mama s-a balbait, mi-aduc aminte si acum ce nedumirita am fost ca m-a luat de mana si m-a tras de la vitrina respectiva spunandu-mi ca acele cutiute sunt pentru barbatii care se duc la femei.va dati seama ca nu am priceput de ce barbatilor le trebuie "sapun" special cand viziteaza o femeie!minte de copil![:D][:D][:D]

Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)

Eh, vremuri grele. Bine ca au trecut. Pacat ca si acum cand exista atatea mijloace contraceptive se ajunge des la avort.

Dupa ce am nascut, la catva timp am fost la preot la spovedanie. Nu-mi intra in obicei chestia asta [:I], dar ne-a chemat el (e biserica la cateva case distanta de a noastra). M-a intrebat daca am facut avorturi si a fost mirat sa auda ca nici unul. Hm! Credeam, speram ca a devenit ceva foarte rar intalnit.

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.id="red">

Bazar pentru Alex, un baietel diabetic de 1 an

Eu tin minte susotelile matusilor mele, ale mamei mele, ale vecinelor, referitoare la avort.

Lucru ce mi-a marcat viata a fost sa aud ca in urma unui avort poti ramane infertila. M-am temut enorm si m-am ferit ca de draqu` de o sarcina nedorita ca nu cumva sa ajung la avort si sa nu mai pot avea bb.

Bine ca traim acum. Poate isi revin si religiile [hot]

________________________________________id="red">

Daria & [majoreta]Giulia (2004 08 16)id="red">id="Trebuchet MS">

[floare3] Haideti la bazar sa-l ajutam pe id="red">ALEXid="blue"> !id="red"> [floare3]

[foto] Supercopiii iulie/august 2004id="size2">id="red">id="Times New Roman">[colegi]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...