Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

operatia de bypass gastric

Recommended Posts

PEntru cine a pierdut lupta cu kilogramele si depaseste indicele de masa 40, mai exista o solutie. Micsorarea stomacului prin aceasta interventie care se numeste bypass gastric. Cumnata mea, ajunsa undeva in jurul a 100 kg, s-a hotarat sa faca aceasta interventie, relativ noua in Romania , care a costat in jurul a 3000 euro si care speram, ii va schimba viata. Nu e o interventie usoara si trebuie sa fii hotarat sa suporti regimul de viata pe care il vei adopta dupa interventie. Nu mai poti manca mult, portiile sunt relativ "pitice" iar vindecarea si acomodarea cu noul stomac poate dura cam 2 luni, timp in care se tine un regim cu lichide si mancaruri pasate.

In 5 zile de cand a facut interventia, a slabit 7 kg, e drept din cauza faptului ca nu are voie decat ceaiuri si sucuri, dar important este ca nu-i mai este foame si va trece usor peste "poftele" de alta data.

Pentru cine vrea mai multe informatii despre aceasta interventie, le stau la dispozitie.

cami

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

100 de kilograme nu mi se pare "o lupta pierduta" si nici un motiv de a apela la chirurgie. In America e foarte populara metoda asta dar doctorii nu o aplica decit in cazuri de obezitate morbida. Si 3000 Euro pentru o operatie facuta in Romania mi se pare enoooorm!

Sora mea a avut 120 kg la un moment dat si cind s-a hotarit ca asa nu se mai poate si-a cumparat bicicleta medicinala si a inceput sa lucreze serios, in paralel cu o dieta sanatoasa, fara dulciuri si mese tirzii. In 2 ani a ajuns la 70 kg. Acum e frumoasa si sanatoasa si continua sa respecte acelasi regim de viata. CU VOINTA SE POATE ORICE!

Share your knowledge! It's a way to achieve imortallity.

quote:Originally posted by michelle7

wow . 100kg si a apelat la chirurgie? bypass-ul gastric e ultima solutie ( extrema) si credeam ca nu se recomanda asa cu una cu doua. mama ce s-a scumpit operatia. eu stiam ca la timisoara se facea cu 1000 euro acum un an.

id="quote">id="quote">Aia ziceam si eu...Stii vorba aia romaneasca: "Ca la noi, la nimeni!"**************************************************************Share your knowledge! It's a way to achieve imortallity.

de fapt nici nu stiu de ce ma mir. am vazut liposuctie facuta la persoane care aveau foarte putina grasime de dat jos.cred ca unii medici fac operatiile astea pentru bani, altii pt ca sunt extaziati de o procedura noua si vor "sa-si faca experienta". Interesul clientului e mai putin important,si cred ca de aceea riscurile si consecintele sunt prezentate doar asa , cu jumatate de gura.

pentru cine cocheteaza cu o astfel de operatie

riscuri:

-aparitia ulcerului

-risc de deschidere a cusaturii

-voma daca mancarea nu este mestecata pana la stadiul de pasta

-deficiente de nutritie ( trebuie mancare doar anumite alimente, altfel nu se asigura necesarul zilnic)

-risc de diaree

-carente de vitamine si calciu

alimentatia

-dieta trebuie sa fie formata din hrana solida in special carne. Masa trebuie sa dureze intre 30 minute si 60 de minute ( 3 mese pe zi ) cu toate ca e vorba doar de cateva inghitituri de mancare . Nu e voie sa bei apa in timpul mesei pt ca se va creea o senzatie de presiune care ar putea declansa voma .

Operatia e recomandata persoanelor care au 40+ kg peste greutatea normala si a caror sanatate e pusa in pericol de greutatea in exces.

Operatia nu are efectul dorit la pacientii care dupa bypass beau bauturi dulci, mananca dulciuri , prajeli si mancaruri din fast food.

quote:Originally posted by Allure

100 de kilograme nu mi se pare "o lupta pierduta" si nici un motiv de a apela la chirurgie. In America e foarte populara metoda asta dar doctorii nu o aplica decit in cazuri de obezitate morbida. Si 3000 Euro pentru o operatie facuta in Romania mi se pare enoooorm!Sora mea a avut 120 kg la un moment dat si cind s-a hotarit ca asa nu se mai poate si-a cumparat bicicleta medicinala si a inceput sa lucreze serios, in paralel cu o dieta sanatoasa, fara dulciuri si mese tirzii. In 2 ani a ajuns la 70 kg. Acum e frumoasa si sanatoasa si continua sa respecte acelasi regim de viata. CU VOINTA SE POATE ORICE!**************************************************************Share your knowledge! It's a way to achieve imortallity.

id="quote">id="quote">Subscriu.....eu de-aia nici nu ma bag prea tare la subiectele despre slabit,sa imi iau un angajament pe care nu stiu daca il pot duce.Astept sa ma apuce furia aia mare de acum un an cind am slabit 10 kile mincind sanatos si facind fitness.......de atunci,m-am mai ingrasat,dar n-am mai ajuns de unde plecasem,mai mult de 3-4 kile n-am mai pus......Insa sa ajungi la operatia asta pt 100 de kile.....hmmmmm....fara suparare,suna cam ca la vedetele care-si tot maresc sanii pt ca n-au ce face cu banii,adica a snobism....BRENDACU CE VITEZA AR TREBUI SA MERGI SPRE APUS PENTRU A NU SE TERMINA NICIODATA ZIUA?http://community.webshots.com/user/brendamitran

Sunt de acord cu voi fetelor. Eu nu am fost de acord cu operatia, insa ea a incercat sa-mi explice ca nu mai putea sa faca nimic. Ii disparuse orice urma de vointa si nu mai avea nici o motivatie. Nici macar motivatia sotului care nu era deloc fericit de kilogramele in plus pe care le luase ea.

Am incercat toti sa-i explicam riscurile insa ea a venit cu un optimism extraordinar de la consultatia inainte de operatie in care medicul i-a explicat ca nu exista de fapt nici un risc.

Eu nu-mi permit sa-i spun pe sleau unele lucruri, imi e apropiata dar nu atat de apropiata. In plus ar zice ca mi-e usor sa vb eu la 50 de kile ale mele despre curele de slabire, din moment ce n-a fost nevoie sa tzin o cura in toata viata mea.

Mi-as fi dorit sa vina mai multe voci contra operatie cu argumente solide insa ea e fericita acum. Cred ca nimic nu mai conteaza decat ca e fericita, ca slabeste si ca isi asuma riscurile insirate mai sus de cineva.

Nu e snobism. E doar alegerea celui mai usor drum posibil. EU am fost singura din familie contra, multe prietene insa au sustinut-o.

In fine, eu imi doresc sa-i fie bine si sa ajunga acolo unde si-a dorit fara probleme in urma operatiei.

Am deschis acest subiect gandindu-ma ca poate mai exista femei ca ea care ar dori sa faca aceasta operatie dar care ar trebui sa aiba toate informatiile inainte de a o face.

Va pup si va urez numai bine. Eu cred ca putem reusi cu vointa si motivatie

cami

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...