Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Scobitura de la talpita

Recommended Posts

Fetita mea 1.2 ani inca nu i s-a format scobitura de la talpita...ar trebui sa ma ingrijorez,sa aiba oare platfus?[q][q] Marti am programare la ortopedie,dar pana atunci nu imi pot lua gandul de la asta ...pt ca sotul meu mi-a zis zilele trecute ,ca el crede ca ar trebui sa se fi format deja...de atunci nu ii iese din cap treaba asta[bang].V rog mult,daca puteti sa imi spuneti cum e la ai vostri bb.Ahhh si cat de drepte sunt piciorusele jos la gamba...a mea nu pare a fi cracanata ,dar parca nici perfect drepte nu sunt inca...se mai indreapta pe parcurs ,dupa ce isi formeaza mersul??

Multumesc anticipat pt raspunsuri[flo]

http://pg.photos.yahoo.com/ph/erin_rux/album?.dir=/37ca

gogomarla

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Nu stiu exact in jurul carei varste se formeaza bolta plantara,parca asa ii zice.In orice caz,parerea mea,e ca la varsta asta nu poate fi inca vorba de platfus.Mai ales daca este si un pic mai grasunica si daca merge sau nu foarte bine in picioare.Bolta plantara se formeaza o data cu mersul si cred ca pana in jurul varstei de 2-3 ani n-ar trebui sa te ingrijorezi.Dar cel mai bine o sa te lamureasca medicul ortoped.Sa ne tii la curent.Chiar sunt curioasa sa aflu si o parere autorizata.

Miha id="red"> [8**] si [comoara] Robert id="blue"> (18 id="purple">nov 2004)id="purple">

[foto]

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bunid="red">id="Comic Sans MS">

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!id="size3">id="green">

si piticul meu avea la 1 si 2luni scobitura mica, chiar in per aceea la un control doct mi a atras atentia ca avea sandale fara taloneta si ca e indicata incaltamintea un pic mai inaltuta, sa i tina bine piciorul

de atunci sunt f atenta la ce ii cumpar

adev e ca am cautat destul de mult incalt care sa aibe aceste caracteristici(te ai astepta ca cele de firma care si costa o gramada sa fie toate asa, dar nici gand)

am o prietena a carei fetita la 2 ani si cateva luni nu i formase scobitura si a fost nevoita sa poarte ghetute ortopedice chiar si in casa..si vara

alinutza si david nazdravanul (11 mai 2004)

http://community.webshots.com/user/alinutzza77

quote:Originally posted by mariussimiuc

Nu stiu exact in jurul carei varste se formeaza bolta plantara,parca asa ii zice.In orice caz,parerea mea,e ca la varsta asta nu poate fi inca vorba de platfus.Mai ales daca este si un pic mai grasunica si daca merge sau nu foarte bine in picioare.Bolta plantara se formeaza o data cu mersul si cred ca pana in jurul varstei de 2-3 ani n-ar trebui sa te ingrijorezi.Dar cel mai bine o sa te lamureasca medicul ortoped.Sa ne tii la curent.Chiar sunt curioasa sa aflu si o parere autorizata.Miha id="red"> [8**] si [comoara] Robert id="blue"> (18 id="purple">nov 2004)id="purple"> [foto]Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bunid="red">id="Comic Sans MS">Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!id="size3">id="green">

id="quote">id="quote">Mihaela, stii bine. Am vorbit zilele trecute pe tema asta cu dr. la care fac eu fizio-kineto-terapie, ea are si cativa copii pe care ii trateaza pentru platfus, si mi-a spus si ea acelasi lucru, ca pana pe la 3 ani diagnosticul de platfus e hazardat. Babisa, si daca mai incolo se constata ca e platfus, se poate corecta destul de usor (cu perseverenta, e drept) prin fizio-kineto-terapie. Deocamdata insa nu-ti face probleme.Ganguriciul

Fetelor,eu nu stiu ce sa zic despre acest articol!?Mi se pare c-am tras de par.Cum sa dauneze taloneta ?De ce toate incaltarile de firma ,pentru copii mici prezinta taloneta daca dauneaza?De ce toti copiii cu probleme motorii au pantofi cu taloneta?

Eu stiu ca un platfus diagnosticat la 5 ani nu mai poate fi recuperat prin kinetoterapie.Plus ca picioarele nu vor fi in forma de paranteze,ci vor fi in forma de x,pentru ca ,copilul va calca in interior.Un mers astfel defectuos sigur ca va solicita coloana mai mult decat este cazul.Si apoi una este sa nu aiba copilul bolta plantara inalta(accentuata),si alta este sa n-o aiba deloc.Eu am vazut copil de 3 ani cu picioarele in x datorita lipsei boltei plantare,si nu este tocmai de dorit.Baietelul meu de 10 luni are bolta plantara,are scobitura in marginea talpii,nu mare dar o are.

Acum nu stiu ce spun noile studii.Poate s-au revolutionat si in directia asta ca si in directia des-putatului la baietei......

La noi totul este posibil,depinde insa pe mana cui pici.[bang]

Speranta sau vointa

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...